İçeriğe git

Nikon D500 inceleme ve Canon 7D Mark II kıyaslaması


Ümit Alper TÜMEN

Recommended Posts

  • Forum Editörü

Canon' un 15 Eylül 2014' de yaptığı 7D Mark II duyurusuna Nikon, 15 ay sonra 6 Ocak 2016' da Nikon D500 ile karşılık verebilmişti. Bu duyurudan sonra herkes şaşkınlık içerisindeydi. çünkü daha önceden DX segmentinin en üst kamerasının Nikon D7200 olduğu açıklanmıştı. Herkes kısa süre önce görüntüleri internet'e sızan D5' in duyurusunu bekliyordu ama bir DX kamera duyurusunu bekleyen pek yoktu. En azından ben beklemiyordum. :)

Nikon, o duyuruyu yaptı ama bir farkla. Herkes, isim olarak Nikon D400' ü bekliyordu. Nikon ise, tıpkı 2007 yılında D3 ile D300' ü birlikte duyurduğu gibi D5 modelinin yanına D500' ü ekleyerek duyurdu. Duyurudan sonra kameranın özellikleri bir çoğumuzu şaşkınlık içerisinde bıraktı. çünkü spor ve vahşi doğa fotoğrafçıları çok uzun bir zamandır bu modeli bekliyorlardı. Bekleyemeyenler ise çoktan Canon 7D Mark II almıştı bile.

Bundan sonrası için spor ve vahşi doğa fotoğrafçılarının tek tercihi Nikon D500 olacak gibi görünüyor. Nedenlerine kısaca bir göz atmak yerinde olacaktır.

Aslında yeni çıkan bir kamerayı 15 ay önce piyasaya çıkmış bir kamera ile kıyaslamak biraz haksızlık gibi gelebilir ama aynı sınıf kameraların kıyaslanması doğru olacağı için bunu yapmak zorundayız.

1-) Tampon bellek: Nikon D500, 200 kare 14 bit kayıpsız RAW çekebiliyor. Bu gerçektende çok etkileyici. Canonda bu rakam 31. Nikon D500 duyuruluncaya kadar en üst DX olarak açıklanan D7200 de bu rakam 18 kare. JPEG çekimlerine bakınca Nikon D500 ile Canon 7D Mark II, saniyede 10 kare çekerek berabere kalıyorlar ama iş RAW çekimine gelince Nikon D500, kesinlikle ezip geçmiş diyebiliriz.

2-) 180K pixel RGB 3D color matrix metering III, Canonda 150K pixel RGB.

3-) 99 Tanesi çapraz tip olmak üzere 153 netleme noktası, Canonda bu rakam 65 ve hepsi çapraz tip. Aşağıda D500' ün vizöründe görülen kırmızı kare ve noktalar hem yatayda hemde dikeydeki kontrastı algılayarak daha hızlı ve keskin netlik yapabilen çapraz tip sensörle donatılmış netleme noktalarıdır. Bu noktaların yerleşimi de gayet mantıklı düşünülmüş. Karenin en sağından veya solundan hızla giden bir cismi netlemek ve netliği karenin her noktasından takip etmek mümkün hale gelmiş.

post-1809-0-60871100-1452868980_thumb.jp

Netleme noktasının tüm kareye yayılması bence çok çok önemli. çünkü yıllardır neden karenin tamamında netleme noktası yok diye düşünür dururdum. çünkü öyle durumlar olabiliyor ki; mevcut 51 netleme noktasının dışında bir yere kamerayı hiç oynatmadan netlik yapmam gerekebiliyordu. Bu durumda bir sürü ayarla uğraştıktan sonra istediğim noktaya netlik yapabiliyordum. Sonunda Nikon kullanıcıların bu ihtiyacına cevap verdi.

4-) Doğal ISO hassasiyeti 100-51.200, Canonda 100-16.000. Arttırılmış ISO' da ise Nikon çıldırmış gibi. çünkü ISO 102.400-1.640.000 değerleri ile gerçekten de çıldırmış. Canonda arttırılmış ISO 25.600.

5-) Advanced Multi-CAM 20K netleme modülüyle çok düşük ışık koşullarında bile mükemmel hassasiyette netleme. Canondan teknik olarak +- 1 tık önde.

6-) 4K video. 20 Dakika 4K video kaydı. Şu anda bence çoğu insan için çok da gerekli bir özellik değil ama gelecekte sinema görselliğinin çıkacağı boyutun gösterilmesi anlamında güzel bir karar. Canonda full HD 1080p video

7-) 3.2 İnç 2.360K çözünürlüklü dönebilen ve dokunmatik arka LCD ekran. Canonda 3.0 inç sabit ve 1.040K çözünürlüklü ekran LCD. Aslına bakarsanız, ilk olarak D750' de kullandıkları bu dönen ekran yerine; Nikon D5100 serisindeki gibi dönen ekranı daha çok tercih ederdim.

8-) Nikonda GPS yok ama Canonda var. Eğer yanılmıyorsam, NikonD500 bünyesindeki bir yazılımla ve akıllı cep telefonu ile çektiğiniz fotoğrafın GPS koordinatlarını fotoğrafa sonradan işleyebiliyormuş. Bunu bilen varsa bilgisini paylaşabilir mi, lütfen?

9-) Nikonda fotoğraf aktarmak ve bazı diğer uygulamalar için kendinden bluetooth özelliği var. Canonda yok.

10-) Nikonda WI-FI ve NFC. Canonda yok.

11-) Nikon D500 batarya ömrü neredeyse Canon 7D Mark II' nin 2 katı. Nikon tek şarjda 1.240 kare çekerken, Canon 670 kare çekebiliyor.

12-) Bel fıtığı olan benim gibi kullanıcılar için Nikon D500, 60 gr daha hafif tasarlanmış. :)

13-) Bu arada Nikonda tuşlar ışıklandırılmış. Canonda yok.

14-) Otomatik ince netlik ayarı. Bunun teknolojisini gerçekten de merak ediyorum. Kamera her lense göre bu işlevi otomatik olarak nasıl yapıyor?

15-) Video çekimlerinde kullanılan lensten bağımsız olarak gövde tarafından uygulanan 3 yönlü elektronik titreşim azaltma sistemi. Canonda bildiğim kadarıyla yok. Gövdeye titreşim azaltma özelliği ekleyen tek marka Pentax diye biliyorum.

16-) Fluresan ve merküri buharı kullanan aydınlatma kaynakları altında çekilecek fotoğraf ve videolar için Nikon D500; Işık kaynağını analiz ederek, ışığı en verimli ve en dengeli biçimde kullanacağı ayara otomatik olarak geçmekte ve sonuç olarak kusursuz fotoğraf ve film çekilmesi sağlanmaktadır. Gerçekten de etkileyici bir özellik.

17-) İlk olarak Nikon D90' da kullanılan fotoğrafın parlak ve gölgede kalan alanlarını analiz ederek, detayları koruyan Active D-Light özelliği D500' de video için de kullanılmış. Bu ise parlak ışıkta veya koyu gölgeli alanlarda yapılacak video çekimleri için daha fazla detay anlamına geliyor. Gayet faydalı bir özellik olduğunu düşünüyorum.

Nikon D500' de tepe flaşı yok. Canonda var. Bu birazda Nikon' un D500 modelini üst seviye pro gövde sınıfında üretildiğini göstermek istemesi olabilir. Ya da ISO performansı ve dinamik aralığı o kadar iyi ki flaş'a ihtiyaç yok deniyor herhalde. Çünkü bilindiği üzere üst seviye pro gövdelerde tepe flaşı yok.

Nikon D500, Canon 7D Mark II' den teknik olarak bir çok durumda üstün olmasına rağmen, şimdilik tek dezavantajı 2.000 dolarlık fiyatı. Canon 7D Mark II' nin fiyatı 1.800 dolar.

İnşallah NikonD500' de geçmiş yıllarda olduğu gibi kameranın orasında burasında teknik sorunlar çıkmazsa, spor ve vahşi doğa fotoğrafçılarının bir numaralı tercihi olacağını söylemek çok da yanlış olmaz.

 

Nikon-D500-Viewfinder-Coverage.jpg
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D7200 ile 7D Mark II nin fotoğraf kalitesine baktım. D7200 de expeed 4 olmasına rağmen ciddi bir kalite farkı yaratıyor. D500 de expeed 5 işlemci kullanılacak bir iki gıdım daha oynar. Kuş fotoğrafçılığında fotoğraf detayı çok daha fazla önem kazandığından 7D mark ii baya zayıf kalacaktır o yönden.

MlcQIxq.png

Detaylara bu kadar takarken hız mı yoksa fotoğraf kalitesimi galip gelecek merak ediyorum. Amazona baktımda o parayı D750 alsan 750€ cebe kalıyor. D800 ile aynı fiyat. Fotoğraf kaliteleri arasında ciddi fark olacaktır.

e0HeKQd.png

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

8 numaralı maddeye cevabım:

Akıllı telefonlar için üretilmiş birden fazla sayıda "gps tracker" mantığıyla çalışan programlar var. Bu program hangi saat/dakika/saniyede hangi koordinatta bulunduğunu log tutuyor. Elde edilen bu dosyadaki saat/koordinat bilgileri Lightroom tarafından okunup gösterilen klasör altındaki fotoğrafların çekim saatiyle eşleştiriliyor; ardından exife o andaki koordinat ilave ediliyor.

Birkaç yıl önce bunu denemiştim, ama benim için çok da önemi olmayan bir özellik. Sonrasında GP-1 aldım, onu da birkaç defa kullandım, genelde dolapta tozlanıyor.

ümit hocam, 16 ve 17 numaraları çooook beğendim.

Emeğine sağlık.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"Netleme noktasının tüm kareye yayılması bence çok çok önemli. çünkü yıllardır neden karenin tamamında netleme noktası yok diye düşünür dururdum. çünkü öyle durumlar olabiliyor ki; mevcut 51 netleme noktasının dışında bir yere kamerayı hiç oynatmadan netlik yapmam gerekebiliyordu. Bu durumda bir sürü ayarla uğraştıktan sonra istediğim noktaya netlik yapabiliyordum. Sonunda Nikon kullanıcıların bu ihtiyacına cevap verdi."

D610'da en nefret ettiğim özellik bu. Netleme alanı çok dar bir alana hapsedilmiş. D500 de bu çok iyi ama yeterli değil. Altta ve üstte hala boşluk var. Zamanla yeni makinelerde netleme noktaları tüm kareye yayılacaktır bence. Bu özellik hoşuma gitti. "Yetmez ama EVET" diyorum. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D5'e bütçe olarak ulaşmak gerçekten zor ancak ben de aksiyon fotoğrafları çekmekten hoşlanan biri olarak gözüme D500'ü kestirdim. FF'den vazgeçirecek kadar cezbedici özellikleri var ama yine de detaylı testler bir yayınlansın, ISO performansı özellikle düşük ışık koşullarındaki performansını net görmek lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7D mark 3 herhalde ha diye çıkmaz.

Eğer çıkmayacaksa Nikon, D500 ün ekmeğini çok yer.

Ben D500 ün de 4K videoyu D5 gibi 3dk yapabildiğini okudum diye hatırlıyorum ama tam da emin değilim. Tony Northrup öyle demişti sanırım.

Kamera da bluetooth olması büyük + zira wifi den daha az enerji harcıyor.

Kamerada GPS olmaması kesinlike bir dezavantaj değil. Heleki TR de yaşıyorsak. Lightroom bile TR de GPS etiketlerini desteklemiyor. GPS tag ı olsa ne olur olmasa ne olur.

Ha birde şu var GPS DSLR nin mantığına aykırı.

DSLR cihazın varsa sabah açarsın kameranı tüm gün fotoğraf çekersin akşam evine döndüğünde kapatırsın.

Oysa GPS aktifken bunu yaptığında gün ortasında pil biter :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Canon 7D ile 7D Mark II' nin arasında tam 5 yıl var. Bu hesaba göre Canon, 7D Mark III' ü 2019 yılında çıkarır ama ortada Nikon D500 gibi bir canavar varken, kimseye satamaz. çünkü Nikon o tarihe kadar Nikon D550' yi de çıkarır. Canon bence yapabildiği kadar erken tarihte Nikon D500' e karşılık verir. Vermezse, tüm spor ve vahşi doğa fotoğrafçılarını Nikon D500' e kaptırır. Tabii ki Nikon D500 satışa başlanmasının ardından, geçmişte kullanıcılarına yaşattığı türden sorunlar yaşatmazsa. Şu anda bir çok kullanıcısı geçmişteki bu tür hatalar nedeniyle korkmuş durumda.

Video olayına gelince D500' ün teknik özelliklerinde 4K UHD için 29:59 dakika,1.920x1.080 60/50/30/25/24p 29:59 dakika; 720 60/50p 29:59 dakika

D5 içinse 4K UHD için 3 dakika 3840 x 2160 24/25/30p kayıt yapabildiğini yazmış.

Mevcut GPS' lerin fazla enerji tüketimine en kısa zamanda bir çözüm bulunmalı ve bundan sonra tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi BENCE her kameraya konmalı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon D550 yi çıkarmaz, çıkarmaması lazım geçmişine baktığımız zaman zaten.

D300s ile D500 arasında da çok ciddi zaman farkı var.

Ancak Canon ile Nikon arasındaki tüm mesele imaj kalitesi değil.

Canon un tüm lenslerinin AF motorlu olması, AF hızının yüksek olması, lenslerin daha ucuz olması ve bulunabilir olması, x1,6 faktörü.

Birde şu var bizim gibi amatörler Canon Nikon arasında ooo o daha iyiymiş hadi ona geçeyim diye markalar arasında mekik dokusada bu işi profesyonelce yapan kişiler markadan kolay kolay sapmıyor. Atıyorum 5D Mark3 kullanan adam D810 ondan daha iyi diye kalkıp tüm setini satmıyor.

Valla ben kameralardaki her türlü yeniliğe açığım. Hepsinin başım üstünde yeri var :D

Bu yüzden aynasız kameraları çok kıskanıyorum.

GPS, wifi si bluetoothu herşeyi olsun ama batarya ömründen de bu kadar feregat etmesinler.

Yani 1000 kare çeken bir DSLR sırf GPS açık diye 300-500 karede bitmesin derdindeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon D550 yi çıkarmaz, çıkarmaması lazım geçmişine baktığımız zaman zaten.

D300s ile D500 arasında da çok ciddi zaman farkı var.

Ancak Canon ile Nikon arasındaki tüm mesele imaj kalitesi değil.

Canon un tüm lenslerinin AF motorlu olması, AF hızının yüksek olması, lenslerin daha ucuz olması ve bulunabilir olması, x1,6 faktörü.

Birde şu var bizim gibi amatörler Canon Nikon arasında ooo o daha iyiymiş hadi ona geçeyim diye markalar arasında mekik dokusada bu işi profesyonelce yapan kişiler markadan kolay kolay sapmıyor. Atıyorum 5D Mark3 kullanan adam D810 ondan daha iyi diye kalkıp tüm setini satmıyor.

Valla ben kameralardaki her türlü yeniliğe açığım. Hepsinin başım üstünde yeri var :D

Bu yüzden aynasız kameraları çok kıskanıyorum.

GPS, wifi si bluetoothu herşeyi olsun ama batarya ömründen de bu kadar feregat etmesinler.

Yani 1000 kare çeken bir DSLR sırf GPS açık diye 300-500 karede bitmesin derdindeyim.

galiba Sony a7r ii bir örnek olabilir buna. pil performansı can sıkıcı düzeyde

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ümit Abi harika bir yazı olmuş

kuşçuların böyle bir body e ihtiyacı vardı

oldukça sevindik..

canon 7dm2 yi kıskanmıyor değildim..

fiyatı biraz yÜksek

fakat almayı dÜşÜnÜyorum dilerim sorunsuz dertsiz bir body olmuştur...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Nikon D700 ü satıp video çekebilen yeni bir model almak istiyorum.

Tabiki ilk düşüncem D750 oldu. Ama flare sorunu, 1/4000 enstantane beni soğuttu ayrıca D500 n özellikleri aklımı aldı.

İkisi arasında kararsız kaldım. Fiyatları aynı. Tek düşüncem DX D500 ün fotoğraf kalitesinden memnun kalırmıyım FX e göre.

Aslında kuş ve spor ilk tercihim değil. Benim için fotoğraf kalitesi daha önemli.

Ama D500, D700/D750 ayarında image kalitesi verirse D500 ilk tercihim olur.

Sizler ne dersiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Hiç tam kare algılayıcılı kamera kullanmamış bir kişi olarak; Alıştığınız tam kare algılayıcının tadını optik çarpanlı bir gövde de bulamayabilirsiniz. Herkes tam kare algılayıcıya gitmek isterken, küçük algılayıcıya gitmenin doğruluğu amacınıza göre tartışılabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili arkadaşlar hemen hemen herkes bu tecrübe yada bilgiye sahiptir diye düşünerek bilinen bir örneği vermek istiyorum.

örnek 2016 senesinde yeni bir model olarak çıkmış olan bir otomobil satın alınmaz. Nedeni ister mercedes ister bmw olsun ve ne kadar saat ne kadar km test edilmiş olursa olsun farklı kullancıların farklı amaçları ve tepkileri yüzünden zaman içerisinde çıkan sorunlar müşteri şikayetleri servislerin önerileri gibi daha bir çok detay ancak 2. yılında düzeltilir. Yani 2016 senesinden çıkmış bir araba beklemeye sabrınız varsa 2017 hatta 2018 yılının ilk çeyreğinde satın alınmalıdır. Otomobil firmaları araç tutulupta çok fazla talep gelmeye başlayınca 3. yılında arabada standart olan şeyleri koymamaya başlar özetle mümkün olduğunca içini boşaltma yoluna gider. 4. senede hafif bir makyaj ile devam edip 5. sene kasa değiştirir.

Yukardaki örneğe bakacak olursak fotoğraf makinelerindeki tek benzerlik ilk çıkan partinin hangi marka olursa olsun muhakkak hatalı olmasıdır. Belki hatasız gibi gözüken bir makinede bile muhtemel yazılım sorunu olabilir o nedenle kısa bir süre yada 2. yılında fotoğraf makine üreticileri firmware update yolu ile düzeltilebilen hataları düzeltir. Yada extra özellik ekleyebilir.

Burda bence önem arz eden şey kişisel olarak yada ticari olarak bu işi yaparak para kazanıyor bile olsan fotoğraf çekmeni engelleyecek bir sorun var mı dır? yok mu dur?

Bence yoktur.

Ne D750, ne D7000 nede D600 de, Hatta D810 da uzun pozlamada ortada çizgi vsr denilmiş olmasına rağmen artık kimse bu sorunlardan bahsetmiyor. Nedeni sorunların düzeltişmiş olmasıdır. Kimi servis kanalı kimi dükkan garantisi kimide güncelleme ile sorunu çözmüştür.

Garip olan bu sadece Nikona özgü bir şeymiş gibi lanse edilmesidir. İnsan tarafından yapılmış kusursuz bir şey maalesef yoktur olmasıda beklenemez.

D500 alınır mı almak istiyorsan hiç bekleme hemen al. Yada aman ha sorun çıkabilir gibi bir endişen varsa bir süre beklemen daha mantıklı.

D750 ile D500 arasında seçim yapmak istiyorsan D750 doğru bir tercihtir. İmaj kalitesi anlamında arada gözle görülür bir fark olmaz. Burda önemli olan senin ne istediğin ve kullanım amacındır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Böyle beklemekten telefon, araba, bilgisayar, fotoğraf makinesi motorsiklet, saat vs pek çok şeyin sade özelliklerini bilip takip eden bir kitle var. Hocam çekmediğin fotoğraf seni beklemez eğer bu ekipman seni istediğin yere taşıycak istediğin fotoğrafları çekecekse hiç acımayıp alacaksın. Doğa ve spor fotoğrafçıları için olağanüstü güzel bir makine yapmış nikon. Bana hitap etmiyor ama ihtiyarcım olsa alırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

DSLR'ye D700 ile başladım. DX makine hiç kullanmadım. Acaba crop ne kadar etkili olur bilmiyorum. Genelde manzara çekmeyi seviyorum. Geniş açıdan yüzde elli fedakarlık yapacağımı biliyorum. Ama ne kadar etkili olur bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

DSLR'ye D700 ile başladım. DX makine hiç kullanmadım. Acaba crop ne kadar etkili olur bilmiyorum. Genelde manzara çekmeyi seviyorum. Geniş açıdan yüzde elli fedakarlık yapacağımı biliyorum. Ama ne kadar etkili olur bilmiyorum.

Dx makinelerin geniş açıdan bir kayıpları yok geniş açı lensler ona göre tasarlanıyor. Ama teleden avantajları var mesela. D500 pek çok yönden d700den iyidir. Ama manzara için ben olsam d750 yada d810 tercih ederim. Çözünürlük dinamik aralık gibi ekstraları olacaktır. Hem d700 kullandığınıza göre halihazırda fx lensleriniz vardır.

D500 daha çok yarış atı gibi size keyifli bir fayton lazım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fatih bey FX bir lensi DX de kullandığımızda 1.5 çarpan olmuyormu. Dolayısıyla geniş açıda da 18-35 mm bir lens 27-52 olmazmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

DSLR'ye D700 ile başladım. DX makine hiç kullanmadım. Acaba crop ne kadar etkili olur bilmiyorum. Genelde manzara çekmeyi seviyorum. Geniş açıdan yüzde elli fedakarlık yapacağımı biliyorum. Ama ne kadar etkili olur bilmiyorum.

Kuş fotoğrafçılığı yapanlar D7100 ile muhtemelen D610 olacak fotoğraf makinesini aynı lens ile kuş fotoğrafı çekerek karşılaştırdılar. Sonra FX fotoğrafını croplayarak DX fotoğrafı boyutuna çekip karşılaştırdılar. FX fotoğraf DX fotoğraftan daha net, daha canlı renkler, daha iyi dinamik aralık verdiğini görmüşler. FX makinelere baksanız daha iyi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fatih bey FX bir lensi DX de kullandığımızda 1.5 çarpan olmuyormu. Dolayısıyla geniş açıda da 18-35 mm bir lens 27-52 olmazmı ?

Hocam olur tabii. Ben dx gövde için geniş açı dx lens almak gerekir demek istemiştim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kuş fotoğrafçılığı yapanlar D7100 ile muhtemelen D610 olacak fotoğraf makinesini aynı lens ile kuş fotoğrafı çekerek karşılaştırdılar. Sonra FX fotoğrafını croplayarak DX fotoğrafı boyutuna çekip karşılaştırdılar. FX fotoğraf DX fotoğraftan daha net, daha canlı renkler, daha iyi dinamik aralık verdiğini görmüşler. FX makinelere baksanız daha iyi olur.

Link verebilirseniz iyi olur merak ettim açıkçası nasıl bir test yapmışlar. Şöyle bir senaryo yazalım Nikon 300mm f4 prme lensle hem d610 hemde d7100 ile çekim yaptığımızı düşünürsek. Sabit duran bir kuşu çekmiş olmamız lazım.

D7100 24 mp sensörle aa filtreside yoktu galiba 450mm lensin göreceği açıyı görür. Ve lensin en mükemmel kısmını kullanır.

D610 ise aynı şekilde bir kadrajı aldığımızda elimizde 10mp bir sonuç kalır. Pikseller d7100e göre büyük olduğundan belki yarım stop dinamik aralıktan kazanır. Daha net ve canlı olması derken keskin yüksek detaylı olmasınımı kastediyorsunuz? Şöyle bir durum var aynı sensör büyüklüğünde aynı lens kullanışdığında daha yüksek mp sahip gövde daha fazla detay veriyor.

Ama hepimizin katılacağı bir görüş vardır kuş fotoğrafı için asıl önemli şey yüksek mp ve iyi netlemedir. Çünkü ne kadar tele lens kullansanızda yeterince yakın olamıyorsunuz. Kesme işlemi çok kullanılan bir yöntem.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.