İçeriğe git

Nikon D500 inceleme ve Canon 7D Mark II kıyaslaması


Ümit Alper TÜMEN

Recommended Posts

Link verebilirseniz iyi olur merak ettim açıkçası nasıl bir test yapmışlar. Şöyle bir senaryo yazalım Nikon 300mm f4 prme lensle hem d610 hemde d7100 ile çekim yaptığımızı düşünürsek. Sabit duran bir kuşu çekmiş olmamız lazım.

D7100 24 mp sensörle aa filtreside yoktu galiba 450mm lensin göreceği açıyı görür. Ve lensin en mükemmel kısmını kullanır.

D610 ise aynı şekilde bir kadrajı aldığımızda elimizde 10mp bir sonuç kalır. Pikseller d7100e göre büyük olduğundan belki yarım stop dinamik aralıktan kazanır. Daha net ve canlı olması derken keskin yüksek detaylı olmasınımı kastediyorsunuz? Şöyle bir durum var aynı sensör büyüklüğünde aynı lens kullanışdığında daha yüksek mp sahip gövde daha fazla detay veriyor.

Ama hepimizin katılacağı bir görüş vardır kuş fotoğrafı için asıl önemli şey yüksek mp ve iyi netlemedir. çünkü ne kadar tele lens kullansanızda yeterince yakın olamıyorsunuz. Kesme işlemi çok kullanılan bir yöntem.

Konu kuş olunca en önemli konulardan birincisi, ara bellek boyutu ikincisi ise hızlı kararlı netleme.

Kuş fotoğrafında yüksek Mp ne kadar önemli bilmiyorum ama genelde 800x600 nadiren 1920x1080 çözünürlükte fotoğraf yayınlıyoruz.

7100 ile kuş çeken herkesin ortak fikri "ara bellek çabuk doluyor". Bazen 2 dakikada 150-200 fotoğraf çektiğimiz oluyor.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Konu kuşsa D500, değilse D750 alınır.

D700 den sonra D750 almak daha mantıklıdır.

FX DX olayına hiç girmiyorum binlerce döküman vsr var nette hatta haddinden fazla bu konuda yazmak çizmek bence gereksiz olur..

özetle D500 hız, arabellek, 1.5X çarpan, zoom faktörü,

D750 Dinamik aralık full frame vsr vsr 1/4000 1/8000 olayına takılma

Yaz aylarında çektiğin 100 fotoğrafı incele en fazla çıktığın enstantane 1/2000 yada 3000 olsun daha fazlası lazımsa da diyaframı kullan dengele olsun bitsin

D500 ün Teknik olarak sana daha iyi geldiğinin farkındayım dokunmatik ekran 1/8000 ara bellek vsr gibi ama bunlar alıp kullandıktan sonra aslında çok da gerekli değilmiş diyeceğin şeyler olabilir.

Paran varsa her ikisinide al kurtul. Yoksa full frame bir gövdeden sonra farklı özellikler için maceraya girme benden söylemesi..

Şimdi bu açıklamadan sonra Peki D750 Mi D800 Mü D810 Mu diyeceksin bu konu uzayıp gidecek :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D500 kağıt üzerinde çok iyi bir body, vahşi yaşam fotğrafçıları için ideal gibi görünüyor ama Nikonun bu konuda büyük bir handikapı var. 400mm f5.6 lens. Kuş fotoğrafçıları için Canonun bu lensi efsane, 500-600 mm f4 alanlar bile bu lensi ellerinden çıkarmıyorlar, hafifliği ve keskinliği nedeniyle. Nikon 300mm f4 harika bir lens ama biraz kısa kalıyor TC ile de doğal olarak keskinlik kaybı söz konusu. Kısaca kuş fotoğrafçılarını çekmek için D500 yeterli olmaz sadece Canona kaçışı durdurabilir, ama 400mm veya 500mm f5.6 gibi bir lens çıkarırsa her şey değişir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.