yücel gezgin 0 Oluşturuldu: Ocak 23, 2016 Paylaş Oluşturuldu: Ocak 23, 2016 merhaba arkadaşlar,akşam fotoğraf çekmeye çıktığımda fotolarda leke olduğunu fark ettim, gündüz pek belli olmuyordu ama ggece çok bariz... bu d7000 nin kronik sorunu olan yağ sıçratma mı yoksa sensör mü tozlanmış pek anlayamadım.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Ocak 23, 2016 gönderildi Paylaş Ocak 23, 2016 gönderildi (düzenlendi) bana lens tozu gibi geldi ama bilemedim. Bunun en güzel çözümü kısık diyaframla mavi gökyüzünü çekmektir. Dediğim gibi objektifin ön ve arka lenslerini özenle bir temizlerseniz geçecek gibi. Ocak 23, 2016 - Orçun Edipoğlu tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Ocak 23, 2016 gönderildi Paylaş Ocak 23, 2016 gönderildi Flaşh patlatmışsınız sensördeki toz böyle görünmez objektifin önünü arkasını sil dene. F16 yada üstünde fotoğrsf çek lekeler belli olacaktır. Büyük ihtimal leke göreceksin. Heyecan yapma görünce Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Ocak 24, 2016 gönderildi Paylaş Ocak 24, 2016 gönderildi Karanlık ortamda flaş patlattığınızda ortamdaki yakın tozlar/su buharı veya su zerrecikleri bu şekilde belirgin olurlar, hatta bazen bunlar lensin ön camındaki tozlar bile olabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın