İçeriğe git

D5200 ve Tepe Flashı Yardımı Hk.


Recommended Posts

herkese iyi forumlar. çok uzaklardan selamlar. Nikon D5200 makinam için yabancı bir alışveriş sitesinden "Neewer NW982N-II High Speed Sync İ-TTL Camera Master/Slave Flash Kit ve 3 in 1 2,4 Ghz Wireless flash tetikleyici" kit aldım. Lakin maum bu konuda bilgi fakiri olduğumdan mütevellit üzerindeki mode'lar ne işeyarar s1 s2 İ-TTL vb modlar ne işe yarar en ufak fikrim yok. bu konu hakkında basit ama detaylı , kullanım açısından faydalı bilgiler verecek arkadaşlarımdan yardımlarını bekliyorum. aydınlatıcı yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İttl demek sizin makineniz ile yani gövde ile otomatik ayarları uyguluyor. Mesela iso diyafram mm ayarlarını algılayıp ayarları otomatik yapıyor. S1 s2 dediği kanal olabilir. Tetinleyicide kanal ayarı olabilir. Hayırlı olsun şimdiden.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İttl demek sizin makineniz ile yani gÖvde ile otomatik ayarları uyguluyor. Mesela iso diyafram mm ayarlarını algılayıp ayarları otomatik yapıyor. S1 s2 dediği kanal olabilir. Tetinleyicide kanal ayarı olabilir. Hayırlı olsun şimdiden.

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

TTL otomatik ölçüm modudur. S1 etrafında bir flaş patladığında tetiklenir. Bu modda makinenin üstüne takmadan harici olarak kullanabilirsiniz. Makinenin kendi flaşıyla tetikleyebilirsiniz. S2 de flaş perde kapanırken patlar. Uzun pozlamayla S2 de fotoğraflar çekebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.