SERKAN BURAN 0 Oluşturuldu: Şubat 15, 2016 Paylaş Oluşturuldu: Şubat 15, 2016 Arkadaşlar,Nikon D7100 18-140mm VR Lens kiti ile aranıza katılmış durumdayım.Benim merak ettiğim konu, D7100 Body üzerinde AF motoru var. 18-140mm lens üzerinde de AF motoru var.Ben hem body hem de lens üzerindeki motorların çalışıp çalışmadığını test etmek istedim.1. Body üzerinde "M" 'yi, Lens üzerinde "AF" seçtim ki lens otomatiği çalışsın diye. Fakat otomatik netleme yapmadı. (Lens otomatiği bozuk sanırım diye düşündüm)2. Body üzerinde "AF" 'yi. Lens üzerinde "M" yi seçtim ki Body otomatiği çalışsın diye. Otomatik netleme yine yapmadı. (Acaba Body 'deki otomatik mi bozuk dedim bu sefer)3. Hem Body, hem de Lens üzerinde "AF" seçtiğim durumda ancak otomatik netleme yapabildi.Hem body hem de lens AF motorunun ikisininde sağlıklı çalıştığını nasıl test edicem ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Akbörü 85 Şubat 15, 2016 gönderildi Paylaş Şubat 15, 2016 gönderildi üzerinde af motoru olan lenslerde sadece lens üzerindeki af motoru aktif olur. Siz gövde üzerindeki af motorunu da denemek istiyorsanız af olmayan bir lens ile deneyebilirisiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SERKAN BURAN 0 Şubat 15, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 15, 2016 gönderildi Bu durumda otomatik netleme motoru olan bir lensin çalışabilmesi için, lens üzerinde "AF" nin seçili olması yetmiyip, Body üzerindeki seçimin de mutlaka "AF" mi olması lazım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Akbörü 85 Şubat 15, 2016 gönderildi Paylaş Şubat 15, 2016 gönderildi evet hem gövde hemde lens üzerindeki af modları aktif olmalı.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SERKAN BURAN 0 Şubat 15, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 15, 2016 gönderildi D5100 kullanmıştım. İlk kez gövdede AF motoru olan bir Body' ye geçince kafamda soru işareti olan bir konuydu.Teşekkürler Fatih Bey, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Akbörü 85 Şubat 15, 2016 gönderildi Paylaş Şubat 15, 2016 gönderildi güle güle kullan Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın