İçeriğe git

Nikon 18-105 VR Odak Problemi


Recommended Posts

Merhabalar Yaklaşık bir yıldır Nikon D7000 kullanıyorum. Kit lensi olarak üzerinde 18-105 mm VR lens bulunmaktadır. Bu aralar odaklama sorunu yaşıyorum. Deklanşöre yarım basıyorum odaklaması gerekirken odaklamıyor ve bunu tüm hava koşullarında yapıyor. İçinden mekanik bir ses geliyor ama odaklama yapmıyor. Odak noktasını bir cm değiştirirsem yapıyor. Acaba lensin AF moturunda mı bir sıkıntı var??

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Odakladığın yerde kontrast yok ise düz beyaz yada düz siyah zemin gibi netleme konusunda sıkıntı yaşarsın. Ayrıca netleme hangi modda. Single Afs Afc genel bir soruya net bir cevap vermek mümkün değil . Çekim koşulları netleme modu netlediğin yer hakkında biraz bilgi verirsen akabinde cevap vermek daha kolay olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Merhabalar Yaklaşık bir yıldır Nikon D7000 kullanıyorum. Kit lensi olarak üzerinde 18-105 mm VR lens bulunmaktadır. Bu aralar odaklama sorunu yaşıyorum. DeklanşÖre yarım basıyorum odaklaması gerekirken odaklamıyor ve bunu tüm hava koşullarında yapıyor. İçinden mekanik bir ses geliyor ama odaklama yapmıyor. Odak noktasını bir cm değiştirirsem yapıyor. Acaba lensin AF moturunda mı bir sıkıntı var??

Odaklama sorunu yaşadığınızı fark ettiğiniz andan kısa bir süre Önce kameranın bir ayarını mı değiştirdiniz yoksa daha Önce hiç netlemediğiniz bir mesafeden veya Fatih beyin de belirttiği gibi kontrastsız bir bÖlgeden mi netlemeye çalıştınız?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.