Ahmet ÖZCAN 0 Oluşturuldu: Şubat 23, 2016 Paylaş Oluşturuldu: Şubat 23, 2016 Merhabalar Yaklaşık bir yıldır Nikon D7000 kullanıyorum. Kit lensi olarak üzerinde 18-105 mm VR lens bulunmaktadır. Bu aralar odaklama sorunu yaşıyorum. Deklanşöre yarım basıyorum odaklaması gerekirken odaklamıyor ve bunu tüm hava koşullarında yapıyor. İçinden mekanik bir ses geliyor ama odaklama yapmıyor. Odak noktasını bir cm değiştirirsem yapıyor. Acaba lensin AF moturunda mı bir sıkıntı var?? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Akbörü 85 Şubat 23, 2016 gönderildi Paylaş Şubat 23, 2016 gönderildi Odakladığın yerde kontrast yok ise düz beyaz yada düz siyah zemin gibi netleme konusunda sıkıntı yaşarsın. Ayrıca netleme hangi modda. Single Afs Afc genel bir soruya net bir cevap vermek mümkün değil . Çekim koşulları netleme modu netlediğin yer hakkında biraz bilgi verirsen akabinde cevap vermek daha kolay olacaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Şubat 24, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Şubat 24, 2016 gönderildi Merhabalar Yaklaşık bir yıldır Nikon D7000 kullanıyorum. Kit lensi olarak üzerinde 18-105 mm VR lens bulunmaktadır. Bu aralar odaklama sorunu yaşıyorum. DeklanşÖre yarım basıyorum odaklaması gerekirken odaklamıyor ve bunu tüm hava koşullarında yapıyor. İçinden mekanik bir ses geliyor ama odaklama yapmıyor. Odak noktasını bir cm değiştirirsem yapıyor. Acaba lensin AF moturunda mı bir sıkıntı var?? Odaklama sorunu yaşadığınızı fark ettiğiniz andan kısa bir süre Önce kameranın bir ayarını mı değiştirdiniz yoksa daha Önce hiç netlemediğiniz bir mesafeden veya Fatih beyin de belirttiği gibi kontrastsız bir bÖlgeden mi netlemeye çalıştınız? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın