İçeriğe git

studyoda kıyafet çekiminde kırmızı renk sorunu


Recommended Posts

öncelikle ustalarıma selamlar .

nikon d800 kullanıcısıyım lens olarakta tamron 28-75 2,8 + nikon 50mm 1.8 ve sigma 70-200 2,8 os lenslerinden oluşan bir ekipmana sahibim . sorunum şu , bu aralar studyoda model üzerinde kıyafet çekimleri yapmaktayım kırmızı , bordo , mor gibi renklerde studyo ışığı yüzünden renk sıkıntıları yaşıyorum , örneğin ürün bayrak kırmızısı iken standart ışık ayarlarında çektiğim zaman ürün şeker kırmızı gibi renklerde çıkıyor , çare olarak wb ve kelvin ayarları ile oynayarak yada paraflaş ışıklarını direk ürüne değilde yansıtmalı olarak kullanarak daha yakın renkler elde edebiliyorum ama tam rengi tutturmak için malesef bazen ürünü raw çekip üzerinde oynamam gerekebiliyor . günlük çekim yaptığım urun sayısı bazen 70-80 adeti bulduğu zamanlarda ve kıyafetlerde bu renkler daha çok karşıma çıktığı zaman toplamda 300 e yakın fotoğrafta bu ayar malesef çok zaman kaybettiriyor bana , çok uzun yazmamım sebebi doğru yada yanlış denemiş olduğum ihtimalleri yazıp hatalarımı bulabilmek ,

ustalarıma sorum şu , bu tarz renkleri doğru yakalayabilmek için kullanabileceğimiz püf noktalar varmıdır .

şimdiden teşekkür ederim sorunumu dinlediğiniz için . saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu segmentteki ekipmanı kullanıyorsanız, bu seviyede sonuç bekleyecek kadar titizseniz neden hala jpg çalışıyorsunuz?

Zaman yetmiyor diyorsunuz, öyle mi?

Bence doğru yazılımı doğru metodla kullanmıyorsunuz.

Nasıl mı?

Batch process tekniği hemen her yazılımda mevcuttur, sadece farklı tanımlarla yer alır.

Benim şahsi tercihim Nikon Capture NX2 yazılımıdır, raw dönüşümümü ve bir çok işimi bununla yaparım, PS ile sadece kesme/biçme, logo ekleme, ten yumuşatma gibi son rötuşları yaparım. çünkü jpg'e yapacağınız beyaz dengesi, renk doğruluğu, kontrast/ışık ayarı gibi her türlü müdahale jpg'i çamur eder!

Stüdyo işlerinizde parametreleri aynı olan kareler için bir adet referans ayar dosyası oluşturabilirsiniz. Sonrasında o karelerin bulunduğu klasörü yazılıma gösterip referans dosyanıza göre düzenleyerek "jpg" olarak kaydetmesini isteyebilir, bu esnada siz başka işlerle ilgilenebilirsiniz.

Tabii tüm bunlardan önce beyaz dengesi, gri kart, renk doğruluğu, iso+diyafram+enstantane+flaşların kelvin değeri gibi konuları hatırlatmama ihtiyaç yoktur sanırım? Şunu unutmayın: Makina içinde oluşturulan jpg dosyası sizin seçtiğiniz hazır modlardaki parametrelere göre üretilir (Normal, manzara, vivid vesaire). Halbuki bu parametreler genel ihtiyaca göre oluşturulmuş olup sizin stüdyo şartlarınızda geçerli değildir. O halde makinanın kendi kafasına göre ürettiği jpg size ne kadar faydalı olabilir ki? Sözün kısası, sensörden ham bilgiyi alıp doğru yazılımla sizin ihtiyacınıza göre işleyerek ürünü üretmelisiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Birebir rengi tutturmak için color checker kullanmanız gerek. çekerken Flaş meter ile ölçüm yapıp fotoğraf tam olarak doğru pozlanmalı. Tabi Mehmet Hocanın dediği fotoğraf mutlaka raw çekilmeli. En önemlisi de color checker kullanarak çekilen fotoğrafın nasıl işleneceğinin bililnmesi gerek. Youtube color checker ile ilgili videolar mevcut. Doğru rengi görebilmek için ekranınız kalibre edilmeli.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.