İçeriğe git

YARDIM LÜTFEN!!


FATMA BEYAZ

Recommended Posts

Ne tür bir mikrofon kullanıyorsunuz? Makinanın dahili mikrofonuyla mı bu çekimi yapıyorsunuz? Kısa film ciddi iştir, aile içi videolara benzemez, bundan dolayı harici mikrofon kullanmak en mantıklı olanıdır. Bütçe sorunu yoksa Nikon ME-1 en idealidir. Bütçe bazlı satın almalarda çin muadillerini 30-50 dolar aralığında bulabilirsiniz.

O ses nereden mi geliyor? Gövdenin kasasına tutturulmuş 2 adet mikrofon sizin makinaya her dokunuşunuzda kasanın hışırtısını çeker. Hele bir de rüzgar varsa değil hışırtı, hışırtı haricinde bi şey duyamazsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu işin ucuz yolu yaka mikrofonudur. Kaliteli bir yaka mikrofonunu cep telefonuna bağlayıp ses kaydını telefona yaparsınız. Sonra bir program aracılığıyla ses ve videoyu sekronize edersiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kablo durumu sizin için sıkıntı olmazsa arkadaşımızın söylediği gibi yaka mikrofonu uygun olur. Yine de makina üzerinde duran bir mikrofon tercih ederseniz oldukça fazla çeşit var. ülkeye göre fiyatları değiişiyor. TR'de fiyatlar ne kadardır bilemiyorum. çinli dostlarımız bu konuda oldukça makul fiyat sunuyorlar, aynı oranda da kalite tabii ki :D

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_sop=15&_nkw=dslr%20microphone&rt=nc&LH_BIN=1&_trksid=p2045573.m1684

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Herkese merhabalar öncelikle nerden başlasam bilemedim ya bakalım. ve bunun yazılması gereken yer burası mı onu da bilmiyorum yanlışsa kusura bakmayın lütfen.. ilk defa fotoğraf makinesi alacağım. çoğunlukla fotoğraf çekmek için kullanmayı düşünüyorum. belki zamanla youtube vlogları çekerim. amacım öncelikle fotoğraf çekmeyi çok sevdiğim için hem hobi olarak hem de para kazanma amaçlı fotoğraf çekmek örneğin internette fotoğraf stok sitelerinden tarzında her neyse ilk defa fotoğraf makinesi alacağım nikon veya canon nikon daha canlı renklere odak sayısına yani genel olarak fotoğraf çekeceksen nikon al deniliyor internette yaptığım araştırmalara göre.bu arada maksimum bütçemi 2000 tl civarı. ve nikon alsam d5200 d5300 modelleri 18 55 kitiyle alabilirim sadece bütçem gereği. daha sonra lens alsam 800 900 tl civarında yani pahalı. 18 55 lensin yeterli olur mu zamanla değiştrimek gerekir diyorlar. canona gelince 650d 700d farkı yok diyorlar canonda da 700d ile 18 55 kitini alabilirim ya da 650d ile 18 55 ve 70 300 gibi bi lens ile paket şeklinde var. canonun lensleri sonradan alsak daha ucuz. sizce ne almalıyım kafam biraz karıştı nedenleriyle birlikte ne almam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim iyi akşamlar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Rıza Bey bir kağıda + - leri yazın

hangisi mantıklı ise tercih edin bodylerin hepsi güzel kullanımı bildikten sonra

Fatma Hanım

adobe after effects gibi programlarda o hışırtılı sesler bir nebze düzelebiliyor

bir örnek video yüklerseniz bize belki daha iyi yardımcı olabiliriz

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.