İçeriğe git

D750 VS D810


osman.kpt

Recommended Posts

Merhabalar; aranızda yeniyim, hepinize saygılar, selamlar.
Öncelikle ben, d5300 ile girdiğim dslr dünyasına sonrasında d7100 ile devam ettim. bir süre d90 gibi 60d gibi orta segment crop makinelerde de çalışma fırsatım oldu. Şuan ekipmanı yenilemek ve ff'e geçmek maksatlı elimdeki body ve lensi elden çıkardım, sadece Canon g16 ile idare ediyorum, profesyonel değilim asıl mesleğim denizcilik, fakat bu kulvarda olabildiğince ilerleme kaydetmek, eğer başarabilirsem profesyonelleşmek istiyorum. Bunun için kendime çizdiğim rota doğrultusunda düzenli bir çalışma sistemim, hedeflediğim ekipmanı almak için maddi bir bütçe hedefim ve ayrıca bu işi elimden geldiği kadar geliştirmek doğrultusunda bir süre eğitim almak niyetim var.
Bu noktada başta bu mesleğe yıllarını vermiş değerli üstadlarımızın ve diğer değerli arkadaşlarımızın da fikrini almak istiyorum. 
Uzmanlaşmak istediğim başlıca alanlar portre ve düğün ağırlıklı;  fakat gezi ve sokak fotoğrafçılığına hobi noktasında bir meylim olduğunu söyleyebilirim.
Sadede geliyorum ayırdığım bütçe, kuracağım ekipmana göre şekillenecek. Aklımdaki ekipman şu şekilde:
1- Body (d810 veya d750)
2- 70-200 2.8 (muhtemelen nikkor yahut sigma)
3- 24-70 2.8 tamron vc
4- 85mm 1.8 nikkor
5- tepe flash (sb910)


Size danışmak istediğim nokta, d750 body için neler söyleyebilirsiniz, benim için yeterli gelir mi?(ışık sızması konusunda bazı sıkıntıları olduğunu okudum, duydum)
1000 usd'a yakın fark verip 810 body almaya değer mi? değer ise niçin? (segment farkı olduğunu biliyorum fakat kullanmadığım için tecrübe edinemedim)
Ayrıca sigma 70-200'de başarılı mıdır? (yeterli gelir mi? düğün fotoğrafçılığı için bilhassa)
Bu ekipmana eklemem gereken  başka bir lens veya ekipman var mıdır sizce?
Not: ilk etapta sadece yeni alacağım body ile elimde bulunan 50mm 1.8D ve alacağım 24-70 tamron ile yola çıkmak istiyorum fakat 1 sene içinde geri kalan ekipmanı kurma niyetindeyim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D750 bence çok güzel bir makina. Şuan Nikon'un benim gözümde en alınası kamerası.

Ancak D810 da en iyi kamerası (Dx serilerini hesaba katmazsak).

 

Madem denizcisinin para sorununuz yoktur alın D810u gitsin :D

 

Şaka bir tarafa imkan olsa ve D750 ile D810 arasında kalsam kesinlikle D810 dan yana kayardım (D750 hastası olduğum halde)

Neden?

Neden basit yüksek çözünürlük ve daha başarılı sensör yüzünden.

Yüksek MP sensör ile fotoğraf çekmek zordur. Uğraştırır. Saç beyazlatır ama kalitesi o denli vaybe dedirtiyor insana.

Ayrıca ben profesyonel olucam, bu işte uzmanlaşmak istiyorum diyorsanız D750 aldığınızda aklınızın bir köşesinde daima çok iyi kameram var ama bunun da daha iyisi var be düşüncesi beyninizi yiyecek bitirecek.

Ki D810 alabilecek bütçeniz var.

 

Lens konusunda 70-200 de Nikkor veya Tamron 70-200 F2.8 VC den kesinlikle şaşmayın.

Tamron 24-70 F2.8 VC sınıfının en iyi 1-2 lensinden birisi ve fiyat&performans sınıfında muhtemelen en iyisi. Tek kusuru 82m filtre çapı.

85 F1.8 mükemmel değildir ama işini layıkı ile yapar verdiğiniz paranın hakkını verir.

Şuan yeni, piyasada bulması sıkıntı olacaktır, fiyatı yüksek olacaktır vs ama Tamron 85mm F1.8 VC bu açıda rakipsiz olacak gibi duruyor. Aklınızda bulunsun.

 

Ayrıca sokak fotoğrafı çekecekseniz D810 veya D750 gibi bir DSLR çok lüks bir seçenek. Sokakdaki garip insanları çekmek için öncelikle ürkütmeneniz lazım.

D810 + 70-200 gören birisi polisi arayabilir terörist saldırı düzenleyecekler lav silahını kurduklarını gördüm diye polisi arıyabilir.

Sokak fotoğrafı çekeceğim diyorsanız istikamet Aynasız kameralar.

Sony A6300, A6000 veya full frame olarak A7ii çok iyi seçenekler.

Keza Fuji'nin güzel oyuncakları var.

Yine Olympus'un micro 4/3 sensör ile ağzı açık bırakacak imaj kaitesi ve küçücük, hafif lensleri mevcut.

Sokak bunlarla çekilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

cevabınız için teşekkür ederim. tavsiyeleriniz fikirlerimin şekillenmesine önemli katkı sağlayacaktır. geniş bir zamanda, yorumunuza daha detaylı bir değerlendirme yazma ümidiyle. selametle kalın. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Osman bey,

 

Gökhan bey yukarıda çok güzel şekilde özetlemiş, aynı fikirdeyim. 

D7100'den sonra D750 mi D810 mu diye sormaya başladığınızda, eninde sonunda buluştuğunuz yer D810 olacaktır. Aklınızda hep kalacaktır çünkü.

İmkan varsa D810 derim, alın kurtulun, tecrübeyle sabit :)

 

Saygılar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gökhan Bey, denizciyiz ama şirket paramızı iki aydır geciktiriyor, şuan Brezilya'da esir gibiyiz :)

Sebahattin Bey, d7100'den 810'a geçen birinin fikirini almak çok kıymetli, sağolun 

ikinizin de cevapları gayet tatmin edici teşekkür ederim. Nihayet yazma fırsatı bulabildim. sizlere aklıma takılan diğer meseleleri de sormak istiyorum. D810 ile alakalı aklıma takılan bazı meseleler var; öncelikle oldukça ağır ve 750'ye göre ve büyük boyutlara sahip -bilhassa benim gibi küçük elleri olan biri için-. ayrıca 40mb+ boyuttaki fotoğraflar da oldukça yer kaplayacak. ayrıca d750'deki açılabilir ekran mevzuusu oldukça çekici geliyor, tüm bunlara ek olarak 810'un uzun pozlamada bazı sıkıntıları olduğunu akabinde nikon'un bunu düzelttiği hatta "siyah boya" ile işaretlediği gibi -doğruluğundan emin olamadığım- sıkıntıları olduğunu duydum.

fakat tüm bunların ötesinde 36mp'in croplama imkanı ve AA filtresinin olmaması dolayısı ile daha keskin fotoğraf alma noktasında beni cezbetmeye devam ediyor. bir de aklımı kurcalayan 5dm3 gibi bir canavar var... 

ayrıca amerika'daki fiyatlarla karşılaştırdığımda fiyatlar pek değişmiyor gibi. amerika'dan almak sizce daha mı mantıklı? yoksa Tr garantili mi almak gerek? Amerika'da bildiğiniz güvenilir alışveriş siteleri veya mağazalar var mıdır? 

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D810'U ön plana çıkaran en önemli özelliği AA filtresinin olmayışı. Yüksek dosya boyutu gözünüzü korkutuyorsa her zaman 36 MP çekmezsiniz. Diğer mevzular (sıkıntılar diye bahsettiğiniz) çok güvenilir haberler değil. Gönül rahatlığıyla D810 alabilirsiniz. D750 alsanız da asla pişman olmazsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.