gdumrul 0 Oluşturuldu: Mayıs 18, 2016 Paylaş Oluşturuldu: Mayıs 18, 2016 merhabalar ; Godox Witstro AD 360W Mini Paraflash ve ve Godox X1 HSS TTL Kablosuz Flaş Tetikleyici kullanmaktayım. Ürünleri yeni aldım ve bir sorunun çözümü burada bulabileceğimi düşünüyorum. Şöyle ki; Tetikleyici üzerindeki test düğmesiyle veya fotoğraf makinasında çekim sırasında flaşın patlamasıyla ilgili bir sorun yok ama hem tetikleyici hem flaş manuel moddayken tetikleyici üzerinden değiştirdiğim flaş gücü değerleri flaşta değişmiyor. Haliyle uzaktan değilde flaş üzerinden değişiklik yapmak zorunda kalıyorum. Çözümü konusunda yardımcı olacak olan var mı ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Mayıs 18, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Mayıs 18, 2016 gönderildi Merhaba, Paraflaşınızı ETTL modda açmanız ve ardından çalışma modunu Tetikleyici üzerinden seçmeniz gerekmiyor mu? Yani ilk iş tetikleyicinizi açın, ardından paraflaşınız açın ve ETTL moduna alın, aralarında iletişim kurulsun. Ardından tetikleyici üzerinden paraflaşınızın bulunduğu gruba ait (mesela A) çalışma modunu "M"anuel seçin. Zaten bu durumda Paraflaş üzerindeki "ETTL" yazısı "M" olarak değişecektir. Ardından tetikleyiciden gücü ayarlayın ve çekiminizi gerçekleştirin. Burada dikkat edilmesi gereken iki nokta; 1. Çalışma kanalının her ikisinde de aynı olması ("Ch 01" mesela). 2. Paraflaşınızın çalışma grubunun (A, B, C) ile tetikleyici üzerinden ayarladığınız grup ile aynı olması (her ikisi de "A" mesela). Sanki problem buymuş gibi görünüyor. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gdumrul 0 Mayıs 18, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 18, 2016 gönderildi Olabilir, bahsettiğiniz sıralamada yapmamış olabilirim, akşam deneyip geri dönüşünü sağlarım. İlgili alakanıza çok teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Mayıs 18, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Mayıs 18, 2016 gönderildi Tekrar merhaba, Aslında bir konu daha var dikkat edilmesi gereken: Sizin Paraflaşınız TTL desteklemiyor olabilir mi? Çünkü tetikleyiciniz TTL destekliyor. Bildiğim kadarıyla Godox Witstro Ad 360 modellerin TTL desteklemeyen modeli de var. TTL destekleyenlerin sonu ... 360 II - C veya N ile bitiyor. Sondaki C Canon , N Nikon için anlamına geliyor. Eğer sizin flaşınız bu değilse, yani TTL desteklemeyen ise bahsettiğiniz durum oluşuyor olabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gdumrul 0 Mayıs 18, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 18, 2016 gönderildi Merhaba ürün linki şudur http://www.godox.com/EN/Products_Camera_Flash_Witstro_AD180&AD360_Powerfou&Portable_Flash.html. Ürünü alırken ttl hss desteği olduğunu söylemişti arkadaşlar ama emin değilim, modlarda ttl yazmıyor s1 s2 m ve birşey daha yazıyor ama şuan aklımda değil Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Mayıs 18, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Mayıs 18, 2016 gönderildi 29 dakika önce, gdumrul yazdı: Merhaba ürün linki şudur http://www.godox.com/EN/Products_Camera_Flash_Witstro_AD180&AD360_Powerfou&Portable_Flash.html. Ürünü alırken ttl hss desteği olduğunu söylemişti arkadaşlar ama emin değilim, modlarda ttl yazmıyor s1 s2 m ve birşey daha yazıyor ama şuan aklımda değil Sizin paraflaşınız gönderdiğiniz linkteki ürünse; ne yazık ki elinizdeki tetikleyici ile istediğiniz işlemi yapamazsınız. Paraflaşınızın TTL desteği yok. Sizin paraflaş ile istediğiniz işlemi yapabilmeniz için bunu gibi bir ürüne ihtiyacınız var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gdumrul 0 Mayıs 18, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 18, 2016 gönderildi Dediğiniz gibi satan firmanın ttl var demesine rağmen sizin anlattığınız işlemleri yapmama rağmen olmadı. Yolladığınız linkteki ürünü alırsam elimdeki mevcut tetikleyiciye ihtiyacım kalmıyor değil mi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Mayıs 19, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Mayıs 19, 2016 gönderildi 8 saat önce, gdumrul yazdı: Dediğiniz gibi satan firmanın ttl var demesine rağmen sizin anlattığınız işlemleri yapmama rağmen olmadı. Yolladığınız linkteki ürünü alırsam elimdeki mevcut tetikleyiciye ihtiyacım kalmıyor değil mi Evet elinizdeki tetikleyiciye ihtiyacınız kalmayacak. Ancak önemli bir konu var: Sizin paraflaşınıza uygun olan FT-16 ile çekim hızınız 1/250s ile sınırlı kalacak. Eğer sizin amacınız bunun üzerindeyse, örneğin 1/8000s hızlara çıkmaksa bu mümkün olmayacak. Bu set ile açık havada çekimler yapacaksanız 1/250s üzeri hızlara ihtiyacınız mutlaka olacaktır. En iyisi siz bunları aldığınız yer ile görüşün. Teknik anlamda yeterli bir yer değilse, bildiğim kadarıyla Kamer İthalat Godox ithalatçısı, onlar size bu konuda yardımcı olacaklardır. Telefonları : (0212) 512 27 23 - 512 27 55. Belki size daha uygun çözümler sunabilirler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gdumrul 0 Mayıs 19, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 19, 2016 gönderildi flaş 1/8000 i desteklemesine rağmen , yeni tetikleyiciden dolayı o hıza çıkamayacağım yani. O zaman ya enstantene hızından ya da güç kontrol olayından vazgeçmem gerekmekte. Fotopazardan aldım ürünü Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gdumrul 0 Mayıs 19, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 19, 2016 gönderildi Kamer İthalat ile görüştüm, sağolsunlar çok ilgili davrandılar, sorunun çözümü olarak 2 seçenek mevcut olduğunu söyledi 1) Mevcut tetikleyici Godox Witstro AD 360W ile değil Godox Witstro AD 360 II ile uyumlu çalışabilir dedi. 2) Mevcut paraflaşı kullanacaksanız da sizin dediğiniz gibi güç ayarı için FT-16 tetikleyiciye ek olarak yüksek enstantene değeri içinde buna ek olarak CELL 2 tetikleyiciye ihtiyacım varmış. Gereklik iade ve alımı yaptıktan sonra sorun çözüme ulaşır ise sizinle de paylaşırım. Teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gdumrul 0 Mayıs 31, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 31, 2016 gönderildi Tekrar merhaba, FT-16 ve CELLS 2 yi birlikte kullanarak sorunum çözüldü. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Mayıs 31, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Mayıs 31, 2016 gönderildi Güzel haber, çözüm olmasına sevindim. Işığınız bol olsun o zaman. Sebahattin Demir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kuşkaya 0 Mart 28, 2017 gönderildi Paylaş Mart 28, 2017 gönderildi @Sebahattin Demir Hocam Godox X1 HSS TTL tetikleyici nasıldır acaba? Nissin Dİ866 MarkII ile birlikte dış çekimlerde kullanmak istiyorum ve belki ileride ikinci bir flaşla daha. fiyatı 400 TL civarı. daha ucuza işimi görebilecek tetikleyici öneriniz var mıdır? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mart 29, 2017 gönderildi Paylaş Mart 29, 2017 gönderildi yeni başlık açmak yerine buradan sorumu sormak istiyorum; makinenin kendi flaşı ile çekim yaptığım zaman raw dosyası oluşmuyor. ben fotoğraflarımı raw + jpeg çekiyorum ancak kendi flaşı ile çekim yaptığımda raw dosyası olmuyor. harici flaşla çekim yaparsam sorun yok. tetikleme olarak makinenin kendi flaşını kullanıyorum. sorun hakkında yardımcı olabilecek var mıdır? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Mart 29, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Mart 29, 2017 gönderildi 23 saat önce, kuşkaya yazdı: @Sebahattin Demir Hocam Godox X1 HSS TTL tetikleyici nasıldır acaba? Nissin Dİ866 MarkII ile birlikte dış çekimlerde kullanmak istiyorum ve belki ileride ikinci bir flaşla daha. fiyatı 400 TL civarı. daha ucuza işimi görebilecek tetikleyici öneriniz var mıdır? @kuşkaya bey, Hiç kullanmadım, birşey söyleyemem. Konuyu uzman arkadaşlar çok kolaylıkla yanıtlayabilirler sanırım. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Mart 29, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Mart 29, 2017 gönderildi 56 dakika önce, neehot yazdı: yeni başlık açmak yerine buradan sorumu sormak istiyorum; makinenin kendi flaşı ile çekim yaptığım zaman raw dosyası oluşmuyor. ben fotoğraflarımı raw + jpeg çekiyorum ancak kendi flaşı ile çekim yaptığımda raw dosyası olmuyor. harici flaşla çekim yaparsam sorun yok. tetikleme olarak makinenin kendi flaşını kullanıyorum. sorun hakkında yardımcı olabilecek var mıdır? @neehot bey, Tek seferde çoklu ve ard arda çekim (burst) modda mı çekim yaparken oluyor bu bahsettiğiniz olay? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mart 29, 2017 gönderildi Paylaş Mart 29, 2017 gönderildi 29 dakika önce, Sebahattin Demir yazdı: @neehot bey, Tek seferde çoklu ve ard arda çekim (burst) modda mı çekim yaparken oluyor bu bahsettiğiniz olay? hayır, manuel modda ve tek çekimde oluyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kuşkaya 0 Mart 29, 2017 gönderildi Paylaş Mart 29, 2017 gönderildi @Sebahattin Demir saygılar benden teşekkür ederim. Godox X1 HSS TTL tetikleyici kullananların yorumlarını beklemekteyim o zaman Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kuşkaya 0 Mart 31, 2017 gönderildi Paylaş Mart 31, 2017 gönderildi Sanırım Godox X1 HSS TTL kullanan yok forumda Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kuşkaya 0 Nisan 7, 2017 gönderildi Paylaş Nisan 7, 2017 gönderildi Godox X1 HSS TTL sorumdan vazgeçiyorum:( cevap gelmedi kimseden demek ki kullanan yok. o zaman yeni bir soru ile aydınlanmak isterim:)) tetikleyicileri nasıl kullanırız? her flaş için alıcı şart mıdır? yani aynı marka flaş ve tetikleyici olursa sadece verici yeterli midir? farklı marka flaş ve tetikleyiciler uyum sıkıntısı yaşatır mı? vb...... Yorumlar için şimdiden teşekkürler.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Nisan 7, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Nisan 7, 2017 gönderildi 6 saat önce, kuşkaya yazdı: Godox X1 HSS TTL sorumdan vazgeçiyorum:( cevap gelmedi kimseden demek ki kullanan yok. o zaman yeni bir soru ile aydınlanmak isterim:)) tetikleyicileri nasıl kullanırız? her flaş için alıcı şart mıdır? yani aynı marka flaş ve tetikleyici olursa sadece verici yeterli midir? farklı marka flaş ve tetikleyiciler uyum sıkıntısı yaşatır mı? vb...... Yorumlar için şimdiden teşekkürler.... @kuşkaya bey, Sanırım yine cevapsız kalacaksınız Çünkü sorduğunuz soruları burada bir defada cevaplamak için kimsenin yeterli zamanı ve sabrı olmayacaktır, konu çok uzun Sorduğunuz her sorunun cevabı duruma göre değişir. Ben şu kadarına cevap verebilirim; SB-910 flaşlarımla birlikte Pocket Wizard MiniTT1 ve Flex5 tetikleyici setini kullanıyorum. Önerim nette bu konuda biraz araştırma yapmanız, video izlemeniz ve bolca okumanız. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın