İçeriğe git

NİKON D750 WİFİ KULLANIMI


Recommended Posts

MERHABA NİKON D750 wifi kullanarak fotoğrafı telefona aktarmak için WİRELESS MOBİLE UTİLİTİ İOS uygulamasını kullanıyorum ancak telefona aktardığımda fotoğraf kalitesi çok bozuluyor normalmidir ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu tür olaylar bir çok mobil uygulamada gerçekleşir boyutları ve jpeg kalitesini düşünerek gönderim transfer sağlarlar. daha hızlı gönderim sağlasın ve telefon fotoğrafı daha rahat açabilsin diye.

 

Nikon'un kendi uygulamasını test edebilirsiniz isterseniz : 

 

https://itunes.apple.com/en/app/wireless-mobile-adapter-utility/id554157010

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Wi-fi'nin bu tür gövdelerde bulunmasının hizmet ettiği alan farklıdır. Bu özelliği en güzel AA muhabirleri kullanıyor. Çekimlerini raw+basic jpg ayarlarıyla kullanarak düşük boyutlu+düşük yer kaplayan dosyaları anında tabletlerine aktarıp haber/sosyal medya amaçlı olarak en hızlı şekilde kullanıyorlar. Bu tabletlerde her iki platformu da gördüm, hem ios hem de android. Bir örnek olarak; eski ekonomi bakanı Mustafa Elitaş'ın bakanlık fotoğrafçısı (ki bir memurdur) bir Samsung tablet ile bunu yapıyor ve anlık olarak sosyal medyada bunu paylaşıyordu. Burada basic jpg dosyası fazla yer kaplamadığı, boyutu büyük olmadığı için hiçbir erezyona uğramadan iletiliyordu. Siz en kaliteli jpg olarak ayar yapıp çekim yaptıysanız, makina bu kadar büyük dosyayı aktarmada zorluk çekerek dosyayı küçültme/kaliteyi düşürme gibi yollara gidiyor olabilir.
Günümüz wi-fi normları çok çeşitlendi, hızlar arttı, bunu daha yüksek frekansları kullanarak yapmaya başladılar, 5 Ghz gibi. Bu noktada gövdenin kullandığı wi-fi klasmanı ile sahip olduğunuz wi-fi ağının klasmanı (hızı/frekansı) dosya aktarım hızınız için en büyük etkendir. Yine de çok büyük boyutlu dosyaları kart okuyucu yöntemi ile aktarmak en mantıklı olandır.
Fotoğraf kalitesine odaklanan kullanıcılar her şeyden önce makinanın verdiği jpg formatlı dosyayı kullanmazlar. Bu kadar sık dokuyup ince eleyen kullanıcılar raw formatlı dosyaları bilgisayar ortamında işleyerek en optimum sonuçları alırlar. Bu sınıftaki kullanıcı wi-fi üzerinden bu kadar büyük boyuttaki raw (nef) dosyalarını aktarmak yerine hafıza kartını makinadan çıkararak bir kart okuyucu yardımıyla bilgisayara aktarır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.