Bekar Aydın 1 Oluşturuldu: Haziran 11, 2016 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 11, 2016 Merhabalar Herkese, Arkadaşlar, öğrendiğim bir çalışma dahilinde, bizlere bir sorum olacak: Çoklu Pozlama çalışmasında, Auto Gain Özelliği diye bir kavramdan sözediyor.Birçok sayfa veya siteden araştırdım ama doyurucu bir bilgi alamadım. Nedir, bu "Auto Gain?" Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Haziran 12, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Haziran 12, 2016 gönderildi Aydın bey, Auto Gain (Otomatik Artış) özelliği belirttiğiniz gibi çoklu pozlama modunda işe yarayan bir özelliktir. Çoklu Pozlama modunda sayısını sizin belirttiğiniz adet kadar fotoğraf, yine sizin belirttiğiniz aralıklarla üst üste çekilir ve tek bir fotoğraf olarak kaydedilir. Üstelik bu işlemi uygularken algılayıcıdan aldığı RAW verilerini kullanır. Bu sayede çeşitli yazılımlar tarafından üretilen sonuçlara göre çok daha kaliteli renkler üretir. Peki bu ard arda çekimlerde pozlama nasıl olacak? İşte burada Auto Gain yani "Otomatik Artış" özelliği devreye girer. Bildiğim kadarıyla Nikon D7000 ve üzeri gövdelerde bu özellik bulunuyor (emin değilim) ve "Açık" / "Kapalı" olmak üzere 2 seçenek mevcuttur. "Açık" ise ; Adı üstünde Otomatik Artış özelliği açık demektir. Bu durumda çekim sayısı 2 ise 1/2 durak, 3 ise 1/3 durak aralıklarla pozlamayı otomatik olarak arttırır. "Kapalı" ise : Çekim sırasında herhangi bir artış uygulanmaz. Eğer çekeceğiniz sahnede karanlık bir arka plan varsa "Kapalı" ayarlanması önerilir. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Haziran 12, 2016 gönderildi Paylaş Haziran 12, 2016 gönderildi 9 saat önce, Sebahattin Demir yazdı: Aydın bey, Auto Gain (Otomatik Artış) özelliği belirttiğiniz gibi çoklu pozlama modunda işe yarayan bir özelliktir. Çoklu Pozlama modunda sayısını sizin belirttiğiniz adet kadar fotoğraf, yine sizin belirttiğiniz aralıklarla üst üste çekilir ve tek bir fotoğraf olarak kaydedilir. Üstelik bu işlemi uygularken algılayıcıdan aldığı RAW verilerini kullanır. Bu sayede çeşitli yazılımlar tarafından üretilen sonuçlara göre çok daha kaliteli renkler üretir. Peki bu ard arda çekimlerde pozlama nasıl olacak? İşte burada Auto Gain yani "Otomatik Artış" özelliği devreye girer. Bildiğim kadarıyla Nikon D7000 ve üzeri gövdelerde bu özellik bulunuyor (emin değilim) ve "Açık" / "Kapalı" olmak üzere 2 seçenek mevcuttur. "Açık" ise ; Adı üstünde Otomatik Artış özelliği açık demektir. Bu durumda çekim sayısı 2 ise 1/2 durak, 3 ise 1/3 durak aralıklarla pozlamayı otomatik olarak arttırır. "Kapalı" ise : Çekim sırasında herhangi bir artış uygulanmaz. Eğer çekeceğiniz sahnede karanlık bir arka plan varsa "Kapalı" ayarlanması önerilir. Saygılar. Bende nikon D5100 var AE otomatik basamaklama modunda, BKT ( + ) ( - ) sürekli çekim modunda, sizin bahsettiğiniz olmuyormu? BKT Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Haziran 12, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Haziran 12, 2016 gönderildi 14 saat önce, Yasin Korkmaz yazdı: Bende nikon D5100 var AE otomatik basamaklama modunda, BKT ( + ) ( - ) sürekli çekim modunda, sizin bahsettiğiniz olmuyormu? BKT Yasin bey, Sizin makinede AE Basamaklama modunda, sürekli çekim yaptığınızda makineniz, belirttiğiniz adet kadar kareyi, yine belirttiğiniz pozlama aralıklarıyla çeker ve her birini ayrı olarak kaydeder. Bundan sonra siz bu kareleri alır, bir birleştirme programı ile birleştirip tek fotoğraf haline getirirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz Çoklu Pozlama modu ise aynı şeyleri yapar ama hepsini tek bir karede kaydeder. Yani tüm kareleri üst üste kaydeder. Örnek: Not : Görseller Google Images'tan alınmıştır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Haziran 12, 2016 gönderildi Paylaş Haziran 12, 2016 gönderildi 1 saat önce, Sebahattin Demir yazdı: Yasin bey, Sizin makinede AE Basamaklama modunda, sürekli çekim yaptığınızda makineniz, belirttiğiniz adet kadar kareyi, yine belirttiğiniz pozlama aralıklarıyla çeker ve her birini ayrı olarak kaydeder. Bundan sonra siz bu kareleri alır, bir birleştirme programı ile birleştirip tek fotoğraf haline getirirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz Çoklu Pozlama modu ise aynı şeyleri yapar ama hepsini tek bir karede kaydeder. Yani tüm kareleri üst üste kaydeder. Örnek: Peki Sebahattin Demir böylemi? Not : D5100'de vardır ama en fazla 3 poz, resime bakınız Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Haziran 13, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Haziran 13, 2016 gönderildi Yasin bey, Sizi tam olarak anlayamadım, aynı şeylerden mi bahsediyoruz karar veremedim. Çoklu Pozlama ile AE Basamaklama farklı şeyler. D5100 kullanmadım, ama sizin yazınızdan sonra dokümanlarına baktığımda D5100'de de Çoklu Pozlama özelliği olduğu öğrendim. Zaten yukarıda D7000 ve sonrası derken emin olmadığımı belirtmiştim. Evet, sizin D5100 gövdenizde de varmış bu özellik, ne güzel. Örnek de göndermişsiniz, teşekkürler. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Haziran 13, 2016 gönderildi Paylaş Haziran 13, 2016 gönderildi Sebahattin Bey benim en son yolladığım fotoğraf çoklu pozlama dır Çoklu pozlama fotoğrafı çekerken arka planını belirli bir renk yapmadıysam sizde Bunu anlamadıysanız yapacağım bir şey yok Çünkü sonuçta bir stüdyo yok D5100 makinelerde 2 veya 3 pozlama yaparsın bu pozlamaları fotoğraf makinesi kendisi bir resim olarak birleştirir D5102 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Haziran 13, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Haziran 13, 2016 gönderildi 34 dakika önce, Yasin Korkmaz yazdı: Sebahattin Bey benim en son yolladığım fotoğraf çoklu pozlama dır Çoklu pozlama fotoğrafı çekerken arka planını belirli bir renk yapmadıysam sizde Bunu anlamadıysanız yapacağım bir şey yok Çünkü sonuçta bir stüdyo yok D5100 makinelerde 2 veya 3 pozlama yaparsın bu pozlamaları fotoğraf makinesi kendisi bir resim olarak birleştirir D5102 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Sanırım yazımı dikkatli okumadınız. Ben de sizinle aynı şeyleri söylüyorum. Sayenizde D5100'de de Çoklu Pozlama özelliği olduğunu öğrendim diyorum, D5100 ile Çoklu pozlama yapmışsınız ve bunu bir örnekle göstermişsiniz diyorum ve teşekkür ediyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Haziran 13, 2016 gönderildi Paylaş Haziran 13, 2016 gönderildi 5 dakika önce, Sebahattin Demir yazdı: Sanırım yazımı dikkatli okumadınız. Ben de sizinle aynı şeyleri söylüyorum. Sayenizde D5100'de de Çoklu Pozlama özelliği olduğunu öğrendim diyorum, D5100 ile Çoklu pozlama yapmışsınız ve bunu bir örnekle göstermişsiniz diyorum ve teşekkür ediyorum. Evet ya telefondan girip yazmıştım, dikkatlice okumamışım, PC'den bakınca anladım Kusura bakmayın.. Ben teşekkür ederim.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekar Aydın 1 Haziran 13, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 13, 2016 gönderildi Teşekkürler hepinize, arkadaşlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın