ismail tozan 20 Oluşturuldu: Haziran 17, 2016 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 17, 2016 Merhaba arkadaşlar kendimce çok faydalı buldum. Sizlerde umarım faydalanırsınız. Sayın yöneticiler biliyorum bu bir forum konusu değil paylaşımı uygun bulmazsanız kaldırabilirsiniz. Benim çok hoşuma gittiği için paylaşmak istedim. Saygılarımla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xmen 0 Şubat 11, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 11, 2018 gönderildi Selam arkadaslar Canon makinemi ve lenslerimi satarak Nikon tarafina gecmis bulunuyorum.Daha cok spor ve hareketli sahneleri yakalamayi sevdigim icin Nikon D500 ile araniza katilmis bulunuyorum.Henuz cameraya hakim degilim ogrenmeye calisiyorum.Yanliz canon ve Nikonun bukadar farkli kullanim farki oldugunu yeni anlamis bulunmaktayim.Mesela ve benim icin en onemlisi henuz spor ve hareketli sahneler icin tum ayarlari yapip kaydedip tek tusla o ayarlara ulasabilmis degilim.Canon da bunu user modu dedikleri mod kadraninda C1,C2,C3 gibi degisik ayarlari herbirine atayip tek tusla o ayarlara gecebiliyorduk.Nikonda boyle birsey varsa nasil yapildigini ogrenebilirmiyim.Eger yoksada onu ogreneyimki bosuna bulmak icin ugrasmayayim :).Simdiden tesekkurler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hayri karaarslan 2 Şubat 12, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 12, 2018 gönderildi Sayın Tozan, Youtube,da Nikon d500 ile ilgili çok sayıda Türkçe ve yabancı videolar var,ben de ayni makineye sahibim,hayırlı olsun,saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Şubat 12, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Şubat 12, 2018 gönderildi @xmen bey, Son yıllarda çıkan tüm Nikon gövdelerde kullanılır bu özellik; "Özel ayarlar" menüsü. Özel Ayarlar dört kümeden birinde depolanır. Bir kümedeki ayarlarda yapılan değişiklikler diğerlerini etkilemez. Sık kullanılan ayarların belirli bir kombinasyonunu depolamak için dört kümeden birini seçin ve fotoğraf makinesini bu ayarlara ayarlayın. Yeni ayarlar fotoğraf makinesi kapalı olsa bile kümede depolanır ve küme daha sonra seçildiğinde geri yüklenir. Ayarların farklı kombinasyonları diğer kümelerde depolanabilir, bu da kullanıcının küme menüsünden uygun kümeyi seçerek bir kombinasyondan diğerine anında geçmesine olanak sağlar. Dört Özel Ayarlar kümesi için varsayılan adlar A, B, C ve D’dir. Bu adları en fazla 20 karakter uzunluktan oluşabilecek açıklayıcı bir başlık olarak aşağıdaki örnekteki değiştirebilirsiniz "Özel Ayarlar" menüsü altında erişebileceğiniz bu alt menülere örneğin; - Birincisini "Aksiyon" için - İkincisini "Manzara" için - Üçüncüsünü "Portre" için - Dördüncüsünü "Vahşi yaşam" adları verebilirisiniz. Geçerli kümedeki ayarlar varsayılan değerlerden başka bir değere değiştirilmişse "Özel Ayarlar" menüsünün ikinci seviyesinde değiştirilen ayarların yanında bir yıldız görüntülenecektir. Bu şekilde istemiş olduğunuz ayarları kolaylıkla yapabilirsiniz. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xmen 0 Şubat 12, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 12, 2018 gönderildi 7 saat önce, Sebahattin Demir yazdı: @xmen bey, Son yıllarda çıkan tüm Nikon gövdelerde kullanılır bu özellik; "Özel ayarlar" menüsü. Özel Ayarlar dört kümeden birinde depolanır. Bir kümedeki ayarlarda yapılan değişiklikler diğerlerini etkilemez. Sık kullanılan ayarların belirli bir kombinasyonunu depolamak için dört kümeden birini seçin ve fotoğraf makinesini bu ayarlara ayarlayın. Yeni ayarlar fotoğraf makinesi kapalı olsa bile kümede depolanır ve küme daha sonra seçildiğinde geri yüklenir. Ayarların farklı kombinasyonları diğer kümelerde depolanabilir, bu da kullanıcının küme menüsünden uygun kümeyi seçerek bir kombinasyondan diğerine anında geçmesine olanak sağlar. Dört Özel Ayarlar kümesi için varsayılan adlar A, B, C ve D’dir. Bu adları en fazla 20 karakter uzunluktan oluşabilecek açıklayıcı bir başlık olarak aşağıdaki örnekteki değiştirebilirsiniz "Özel Ayarlar" menüsü altında erişebileceğiniz bu alt menülere örneğin; - Birincisini "Aksiyon" için - İkincisini "Manzara" için - Üçüncüsünü "Portre" için - Dördüncüsünü "Vahşi yaşam" adları verebilirisiniz. Geçerli kümedeki ayarlar varsayılan değerlerden başka bir değere değiştirilmişse "Özel Ayarlar" menüsünün ikinci seviyesinde değiştirilen ayarların yanında bir yıldız görüntülenecektir. Bu şekilde istemiş olduğunuz ayarları kolaylıkla yapabilirsiniz. Saygılar. Oncelikle cevap verme inceliginde bulundugunuz icin tesekkur ederim.Dediginiz menuden iki adet var hem fotograf cekim menusu altinda hemde ozel ayarlar menusu altinda.Diyelimki B menusunu Her ikisi icin ayarlari yapip isim verdikten sonra diyelimki vahsi yasam ayarlari olusturdum bu her iki menuyude B yemi almam gerekir yoksa birini B ye almam yeterlimi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Şubat 12, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Şubat 12, 2018 gönderildi @xmen bey, Sorunuzun tam cevabını sanırım buradaki yazımda bulabilirsiniz. Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xmen 0 Şubat 12, 2018 gönderildi Paylaş Şubat 12, 2018 gönderildi Sebahattin bey yazinizi okudum bayagi faydali oldu emeklerinize saglik.Sizin gibi bir Nikoncuyu yakalamisken bir sorum daha olacak.Nikon 70-300mm G VR lensinin arkasinda yani bayonet etrafinda lastik conta var govde ile birlesen yerde.Bu lens ve bunun gibi bayoneti contali lensleri yagmur ve neme karsi dayaniklimidir? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Şubat 13, 2018 gönderildi Forum Editörü Paylaş Şubat 13, 2018 gönderildi @xmen bey, Bahsettiğiniz lensi kullanmadım, G modelinin plastik gövde olduğunu biliyorum sadece. Bu lens hakkında deneyimi olan dostlarımız size yardımcı olabilirler sanırım. Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mart 27, 2018 gönderildi Paylaş Mart 27, 2018 gönderildi On 11.02.2018 at 21:21, xmen yazdı: Selam arkadaslar Canon makinemi ve lenslerimi satarak Nikon tarafina gecmis bulunuyorum.Daha cok spor ve hareketli sahneleri yakalamayi sevdigim icin Nikon D500 ile araniza katilmis bulunuyorum.Henuz cameraya hakim degilim ogrenmeye calisiyorum.Yanliz canon ve Nikonun bukadar farkli kullanim farki oldugunu yeni anlamis bulunmaktayim.Mesela ve benim icin en onemlisi henuz spor ve hareketli sahneler icin tum ayarlari yapip kaydedip tek tusla o ayarlara ulasabilmis degilim.Canon da bunu user modu dedikleri mod kadraninda C1,C2,C3 gibi degisik ayarlari herbirine atayip tek tusla o ayarlara gecebiliyorduk.Nikonda boyle birsey varsa nasil yapildigini ogrenebilirmiyim.Eger yoksada onu ogreneyimki bosuna bulmak icin ugrasmayayim :).Simdiden tesekkurler. hayırlı olsun. canon'da 5d mark III kullanıyordunuz galiba, arasındaki farklardan bahseder misiniz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xmen 0 Mart 29, 2018 gönderildi Paylaş Mart 29, 2018 gönderildi On 27.03.2018 at 12:24, neehot yazdı: hayırlı olsun. canon'da 5d mark III kullanıyordunuz galiba, arasındaki farklardan bahseder misiniz? Oncelikle tesekkur ederim.Iki makine arasindaki en onemli fark tabiki mark iii ff bir govde d500 ise krop.Her iki makine arasinda gecis yaparken ben bir tek ISO performansi acisindan yaklasmistim.Mark III FF bir govde olmasindan dolayi bu konuda bir tik onde ama aradaki fark neredeyse yok denecek kadar az.Yani d500 de ISO konusunda cok iyi.Aralarindaki en onemli fark yukardada belirttigim gibi Canon kullanim acisindan dah kolay.Atadiginiz ozelliklere tek tus ile ulasabiliyorsunuz.Ama Nikonda bu biraz daha uzun suruyor.Digital olarak ozellik atayip birde manuel yapmaniz gereken seyler oluyor.Mesela buna bir ornek verecek olursa.Canon'da seri cekime digital olarak ayara atayabiliyorsunuz.Ama nikonda mod kadranini cevirmeniz lazim.Bunun gibi bircok degisiklik var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Mart 30, 2018 gönderildi Paylaş Mart 30, 2018 gönderildi 8 saat önce, xmen yazdı: Oncelikle tesekkur ederim.Iki makine arasindaki en onemli fark tabiki mark iii ff bir govde d500 ise krop.Her iki makine arasinda gecis yaparken ben bir tek ISO performansi acisindan yaklasmistim.Mark III FF bir govde olmasindan dolayi bu konuda bir tik onde ama aradaki fark neredeyse yok denecek kadar az.Yani d500 de ISO konusunda cok iyi.Aralarindaki en onemli fark yukardada belirttigim gibi Canon kullanim acisindan dah kolay.Atadiginiz ozelliklere tek tus ile ulasabiliyorsunuz.Ama Nikonda bu biraz daha uzun suruyor.Digital olarak ozellik atayip birde manuel yapmaniz gereken seyler oluyor.Mesela buna bir ornek verecek olursa.Canon'da seri cekime digital olarak ayara atayabiliyorsunuz.Ama nikonda mod kadranini cevirmeniz lazim.Bunun gibi bircok degisiklik var. ben nikona alışkın olduğum için kullanım ayarları vs sıkıntı değil benim için. fotoğraf kalitesinde ne gibi farklar var? dediğiniz gibi biri ff biri crop. iso olarak üzmüyor dediniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın