S.Kaya 3 Oluşturuldu: Haziran 17, 2016 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 17, 2016 (düzenlendi) Kendimi bildim bileli hayvanlara özelliklere böceklere ilgim aşırı derecedeydi onları her seferinde daha da yakından görmek için yeni yöntemler arayışındaydım. MAkrof fotoğraflar ve basit ekipmanlar ile bu işe girişmeye başladım sonuçlar yeterince keskin ve güzel görünmüyordu. Yaklaşık 3-4 sene önce Güray bey ile tanıştıktan sonra; kendisi makrodunyasi.com'un sahibi, yeni yöntemler ve eski üretim lensler ile çekimlere devam ettim ve hala daha geliştirerek bu alanda devam ediyorum. Uzun aradan sonra tekrar makro fotoğrafa döndükten sonra farklı ekipman ve teknikler ile kaldığım yerden devam etmeye başladım, fotoğraflar ile ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz iyi seyirler dilerim. Body D5200... Daha fazlası ve profillerim için; Flickr : https://www.flickr.com/photos/138699393@N03/ 500px : https://www.500px.com/ssskkk55 Black beauty stick insect Zophobas morio Zophobas morio Horse fly Tenebrio molitor pupa Tenebrio molitor Crested gecko foot Crested gecko eye Long horned beetle Assassin bug Tarantula Mayfly Common house fly Flower fly Ant Wolf spider Chrysolina herbacea Wasp Wasp Tiger beetle Tiger beetle Shield bug Jumping spider Çam ağacı poleni Yaprak dokusu Güvercin tüyü Kelebek kanadı Kelekebek kanadı Haziran 17, 2016 - S.Kaya tarafından düzenlendi 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin ÜYEL 31 Haziran 18, 2016 gönderildi Paylaş Haziran 18, 2016 gönderildi Ekipman detaylarını paylaşırsanız sevinirim. Ters bağlantı yaptım böyle güzel sonuçlar alamadım ben. Elinize sağlık hepsi birbirinde güzel olmuş. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turhan Çağcı 1 Haziran 18, 2016 gönderildi Paylaş Haziran 18, 2016 gönderildi emeğinize sağlık sanırım “Focus Stacking” yöntemi kullanıyorsunuz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
S.Kaya 3 Haziran 18, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 18, 2016 gönderildi Teşekkür ederim. Ekipman olarak ufak böceklerde 4x10x arası mikroskop lensler kullandım daha büyük türlerde industar 75mm industar 50mm lomo t43 40mm v eraynox dcr-250 kullandım. Focus stacking olmazsa olmazı zaten bu işin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin ÜYEL 31 Haziran 18, 2016 gönderildi Paylaş Haziran 18, 2016 gönderildi Çok teşekkürler. Raynox-250'yi ben de düşünüyorum. Başarılar... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
S.Kaya 3 Haziran 19, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 19, 2016 gönderildi Teşekkür ederim raynox'u aldıktan sonra merak ettiğiniz başka sorularda olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin ÜYEL 31 Haziran 19, 2016 gönderildi Paylaş Haziran 19, 2016 gönderildi Macro fotoğrafçılığı çok seviyorum ama emek isteyen ve zor bir uğraş. Başarısızlıklar da can sıkıcı olabiliyor. İlginiz için teşekkür ederim. Tecrübelerinizden faydalanmak isterim elbette. Işığınız bol olsun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökalp ARABACI 2 Mart 18, 2017 gönderildi Paylaş Mart 18, 2017 gönderildi On 18.06.2016 at 21:59, S.Kaya yazdı: Teşekkür ederim. Ekipman olarak ufak böceklerde 4x10x arası mikroskop lensler kullandım daha büyük türlerde industar 75mm industar 50mm lomo t43 40mm v eraynox dcr-250 kullandım. Focus stacking olmazsa olmazı zaten bu işin @S.Kaya Hocam tek kelimeyle muazzam, harikulade, müthiş Emeğinize, elinize sağlık. Ben de çok merak ediyorum. Kesinlikle ömrümde bir kere denemek istiyorum. Ama bu yazdığınız şeylerden ben hiç bir şey anlamadım. Yeni başlayan birisi olarak yabancıyım. Kusura bakmayın. Konuyu tekrar ettirmiş, hortlatmış gibi mi olduysam affola. Varsa özelden, bir sosyal alandan yada özel mesaj gibi görüşmek, bilgi almak, konuşmak isterim. Şimdiden teşekkürler. Kolay gelsin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Mart 24, 2017 gönderildi Paylaş Mart 24, 2017 gönderildi On 18.03.2017 at 23:10, Gökalp ARABACI yazdı: Hocam tek kelimeyle muazzam, harikulade, müthiş Emeğinize, elinize sağlık. Ben de çok merak ediyorum. Kesinlikle ömrümde bir kere denemek istiyorum. Ama bu yazdığınız şeylerden ben hiç bir şey anlamadım. Arkadaşın ilk başta söz ettiği makrodünyası sitesi bu konuda çok ayrıntılı bilgiler içerir. (Biraz yavaş çalışan ve tasarımı bence fazla mütevazi olan bir sitedir) Bu sitede biraz dolaştıktan ve bir kaç yazı okuduktan sonra bu işin hiç de kolay bir hobi olmadığını anlamıştım. En azından yukarıdaki fotoğrafların çok uzun uğraşlar ve büyük olasılıkla da uykusuz geceler sonucu ortaya konabildiğini bu siteden edindiğim bilgiler sonucunda rahatlıkla söyleyebilirim. Hatta bazılarının, büyük olasılıkla, 100 den fazla karenin birleştirilmesi ile oluşturulabilmiş olduğu da çok açık. S. Kaya' ya "el emeği, göz nuru" için teşekkürler.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın