Berk Kurtulmuş 0 Oluşturuldu: Ağustos 26, 2011 Paylaş Oluşturuldu: Ağustos 26, 2011 Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşıma D90 sahibi yaptım. Ama aldığımız makine 50.000 shutterda ölçümden anladık ve yorulmuş bir makina. Perde değişimi yaptırmak istiyoruz nereden bulabilirz ve bize nasıl bir maliyet çıkar ? eski dirliğine nasıl getirebiliriz. Bu konu ile ilgili bilgilendirirseniz memnun olur teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Ağustos 27, 2011 gönderildi Paylaş Ağustos 27, 2011 gönderildi İlk önce soylemek gerekirse büyük bir sorun yoksa 50bin için degısım pek gerekmez yanı bir süre daha devam edebilir.. Ancak değişim yapmak isterseniz shutter değişimi olacaktır. Buda Karşıdaki Fotoğraf Tamiri yapan esnaflardan(hayyam) bilgi alabilirsiniz tahmini fiyatım 200 TL Civarı olacaktır..saygılar.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erim Huner 0 Kasım 10, 2011 gönderildi Paylaş Kasım 10, 2011 gönderildi Ben olsam değiştirmezdim.Gittiği yere kadar.100 bin perde ömrü var ortalama 100 bin 1 de bozulucak diye bir kaide yok.150 bin belki daha fazla da çekebilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mustafabüber 31 Kasım 10, 2011 gönderildi Paylaş Kasım 10, 2011 gönderildi bu aşamada gereksiz masraf bence.zannetmeyin iki katı kondüsyona sahip olacak değişince. 50000 km 'de hiç bir sorun olmamasına rağmen arabanın motorunu değiştirmek gibi birşey. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kadir 0 Eylül 16, 2012 gönderildi Paylaş Eylül 16, 2012 gönderildi 50 bin ömrü olmaz. ne kadar titiz kullanırsan o kadar iyi gider. bende ki makina suan 148000 de ve hala canavar gibi ... dostum shutter 50 bin az boş yere paranı harcama derim. ayrıca hayyamda değiştire bilirsin ama tavsiye etmem cünkü onun bir ince ayarı var 50 binde ölmeyen shutter sayısı bi bakarsın 30 binde poff olur gider önce bir 150 bini bulsun fotolarda cizgi görmeye başladıgın zaman gider değiştirirsin saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akif GÖKYOKUŞ 161 Eylül 17, 2012 gönderildi Paylaş Eylül 17, 2012 gönderildi Perde değişimi henüz gerekmeyen bir işlem ama karar sizin.50.000 shutter ve yorulmuş bir makina,50.000 nikon modelleri için yüksek perde sayısı olamaz. Hele bir 150.000 olsun ihtiyaç halinde yaptırın.Yorulmuş makineden kastınız kozmetik olarak dış görünüşünün yıranmış olduğu ise boşverin. Makineyi güzel bir şekilde sensör dahil temizletip kullanın derim.Mutlaka yaptırmam lazım diye düşünüyorsanız işinin ehli birilerini bulun. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cabir ÇAYCIOĞLU 211 Nisan 12, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 12, 2013 gönderildi D300 ün 220 binlere dayandığını düşünürsen 50 bin devede kulak..sıfır gibi o makine Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Eren KAN 0 Ocak 21, 2014 gönderildi Paylaş Ocak 21, 2014 gönderildi Arkadaşlar merhaba. Nikon d90 sahibiyim shutter sayısı 62.000 de makinenin şarjı bittiğinde yaklaşık bir hafta kadar açamadım yanımda olmadığından dolayı dün açtığımda otomatik netleme yapamadım yalnız auto focus u yada vr özelliğini kapattığım zaman netlemeyi manuel yaparak çekim yapabiliyorum. Fotografçı shutter ömrünün bittiğini söylüyor. Nasıl bir yol izlemeliyim shutter dan mıdır yoksa başka bir sıkıntıdan olabilir mi ? Yardımcı olursanız sevinirim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ocak 21, 2014 gönderildi Paylaş Ocak 21, 2014 gönderildi Anlattığına dayanarak yorum yapıyorum.Bir arabam var, camları otomatik çalışmıyor, inmiyor kalkmıyor.Köşe başındaki lastikçiye götürdüm. Bunun motoru bitmiş abi dedi.Nasıl absürt bir örnek ise sizin olayda böyle absürt.Bataryanızı tam olarak şarj edin. Lensinizi sökün, varsa farklı lens takın, lensinizi farklı makinede deneyin. lens ve gövde üzerindeki metal aksamları (birleşme yerindeki) tercihen gözlük camı gibi toz,partikül bırakmayan bir bez ile güzelce silin ovalayın. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
turkstockfotograf 83 Ocak 21, 2014 gönderildi Paylaş Ocak 21, 2014 gönderildi Merhaba,Geçen sene 145.000 de nikon D90 sattım. Takır takır fotoğraf çekiyordu. Hiç bir sorunu yoktu. Forumlarda 200.000 -300.000 görmüş nikon d90 lardan bahsediliyordu.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Doğan 230 Ocak 21, 2014 gönderildi Paylaş Ocak 21, 2014 gönderildi 50.000 shuttter da demek ki makine daha yeni ısınıyor 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Ocak 21, 2014 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 21, 2014 gönderildi Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşıma D90 sahibi yaptım. Ama aldığımız makine 50.000 shutterda ölçümden anladık ve yorulmuş bir makina. Perde değişimi yaptırmak istiyoruz nereden bulabilirz ve bize nasıl bir maliyet çıkar ? eski dirliğine nasıl getirebiliriz. Bu konu ile ilgili bilgilendirirseniz memnun olur teşekkürlerMerak ettiğim için soruyorum; ölçümden kameranın yorulduğunu nasıl anladınız? 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cabir ÇAYCIOĞLU 211 Ocak 21, 2014 gönderildi Paylaş Ocak 21, 2014 gönderildi Merak ettiğim için soruyorum; ölçÜmden kameranın yorulduğunu nasıl anladınız?Tramer' de çıkıyor herhalde abi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Ocak 22, 2014 gönderildi Paylaş Ocak 22, 2014 gönderildi Abi motor daha rödajda, şöööle bi 100 bin devirsin anca açılır...Sanai dili bu abiii.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hüseyin YALÇIN 1 Mart 2, 2014 gönderildi Paylaş Mart 2, 2014 gönderildi Bende bu hafta Nikon D5100'ümü satıp 35.000 Shutter de D90 aldım ben bile 35.000 i yeni gibi sayıyorum.Sizin makineniz daha çok yeni sayılır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın