İçeriğe git

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar

Klişe bir başlık gibi görünse de siz değerli arkadaşların değerli fikirlerine danışma ihtiyacı duymaktayım.

15.000 tl (+/- 1.000 2.000 tl)  lik bir bütçeniz var.

Fotoğraf zevkiniz: Manzara, portre, gece çekimleri, bazen vapurda giderken martı çekmek; ama tamamen kuş fotoğrafçılığına SOYUNMAK DEĞİL! 

Seçenekler şunlar:

a- Pentax K-1 + 70-200mm lens alınır.

b- Sony Alpha 7R II + 24-70mm lens / veya 70-200mm lens alınır.

c- Nikon D810 + 70-200mm lens alınır.

d- Photokina' yı bekleyip öyle karar verilir.

e- Veya başka bir alternatif fikir.araştırılır.

Değerli önerilerileriniz için teşekkür ederim.

Not: Buranın bir nikon marka forumu olduğunun farkındayım. Ama fotoğraf aşkına başka markaların da müzakere edilebileceğini düşündüm.

Umarım yetkili arkadaşlar beni kovmazlar :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence D810A

8 saat önce, muhammed ayter yazdı:

15.000 tl (+/- 1.000 2.000 tl)  lik bir bütçeniz var.

Fotoğraf zevkiniz: Manzara, portre, gece çekimleri, bazen vapurda giderken martı çekmek; ama tamamen kuş fotoğrafçılığına SOYUNMAK DEĞİL! 

Bu Lensi düşünebilirsin

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yerinizde olsam düşünmeksizin b seçeneği ile 24-70 alırdım. Sensör performansı oldukça iyi bir cihaz diye okuyoruz. İlerleyen yıllarda aynasız makineler biraz daha ön plana çıkacak gibi. Ustalar daha iyi yol gösterecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

E şıkkı : 

Fiyat Performans benim için önemlidir. O yüzden bilgisayarı amd kullanıyorum artan fiyatla sağlam ekran kartı alıyorum. Nikon da DSLR de fiyat performans olarak en iyi ürün olduğu için kullanıyorum. Performans olarak Sony, Pentax pahalı, Canon ise %10 sensörü küçük olması nedeniyle düşük ışık performansı, dinamik aralık, fotoğraf kalitesinde düşük. Bu yüzden en iyi cihaz Nikon. Yeni başlayan bir kişi için D5300 18-105 VR gibi düşük bir bütçeli almanızı 2 yıl sonra full frame makineye geçmenizi tavsiye ederim.

DSLR insanlara havalı gelsede sokakta fotoğraf çekerken, portre çekerken insanları çok rahatsız ediyor. Bu yüzden DSLR yerine aynasız makine tavsiye ederim. Nikon'un aynasızları çöp gerekli önemi bir türlü göstermediler gittiler. Aynasız olarak A6000 veya A6300 tavsiye edebilirim. Aynı boyutta sensörler kullandıkları için fotoğraf kaliteleri de başa baştır. Hemde hafif olduğu için sürekli bir yerden bir yere gezerken bir süreden sonra size işkence etmiyor. Aynasız alıp 2 sene fotoğrafçılığınızı geliştirip ondan sonra ff makineye yönelmeniz daha iyi olur. 

Aslına bakarsanız 2 sene sonra ff makineye yönelmek yerine o parayı yurt içi veya yurtdışı gezilerine harcayıp bir çok yer gezip oraları karelemeyi tercih ederdim. 

- Turan Babacan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Muhammed bey,

Bildiğim kadarıyla elinizde Nikon D810 ve 14-24mm den başlayan f/2.8 Nano lenslerin tüm serisi var.

Dolayısıyla 70-200mm lensinizin nerede ne işe yaradığını biliyorsunuz. Onunla genellikle manzara çekilemeyeceğini, vapurda martı çekmek için yanınızda rahatlıkla taşınabilecek pek de uygun bir konfigürasyon olmadığını biliyorsunuz.

Sıkıntı elinizdeki donanımın yapmak istediklerinize göre büyükçe olmasıysa, neden aynasız gövdeler için bile 70-200mm istiyorsunuz? 

Sizi bu soruları sormanıza iten sebep nedir?

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
6 saat önce, Yasin Korkmaz yazdı:

Bence D810A

Bu Lensi düşünebilirsin

Yasin bey,

Yukarıda önerdiğiniz donanımları hiç elinize alıp kullandınız mı?

D810A gövdeyi D810'dan ayıran farkları biliyor musunuz?

D810A'nın farklarının Muhammed beyin bahsettiği hangi fotoğraf zevkine uygun olduğunu düşünüyorsunuz?

Önerdiğiniz Sigma lensi hiç kullandınız mı? 

15 Bin TL gövdeye verip sonra bu lensi mi alıp takacaksınız makinenize?

Mehmet Köse üstadın bu yazısını okudunuz mu?

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende çoğu zaman anlam veremiyorum. O kadar kolay önerilerde bulunuluyorki :)

D810A nedir gerçekten , yada D5300

14-24 , 24-70 VR , 70-200 VR , 105 Macro lenslerim var ama şimdiye kadar kimseye öneride bulunmadım. Öneride bulunabilmek için 2 farklı lens ile çekilmiş bir karedeki farkları görebilecek bir fotoğraf bilgisine ve tecrübeye gerek var. Yoksa evet 24-70 VR yi tavsiye ediyorum. Çok baba bir lenstir. Nerden biliyorsun diye sorarsanız pahalıdırda o yüzden.

Nasa dahi D810A kullanmıyordur ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 saat önce, Sebahattin Demir yazdı:

Muhammed bey,

Bildiğim kadarıyla elinizde Nikon D810 ve 14-24mm den başlayan f/2.8 Nano lenslerin tüm serisi var.

Dolayısıyla 70-200mm lensinizin nerede ne işe yaradığını biliyorsunuz. Onunla genellikle manzara çekilemeyeceğini, vapurda martı çekmek için yanınızda rahatlıkla taşınabilecek pek de uygun bir konfigürasyon olmadığını biliyorsunuz.

Sıkıntı elinizdeki donanımın yapmak istediklerinize göre büyükçe olmasıysa, neden aynasız gövdeler için bile 70-200mm istiyorsunuz? 

Sizi bu soruları sormanıza iten sebep nedir?

Sebahattin bey, merhaba.

O bahsetmiş olduğunuz tüm seri için şu an bir müşteri çıktı. Komple hepsini satmayı planlıyorum. Tabii kafamdaki yeni alacağım alternatif çözümü oluşturabilirsem.

Yani eğer alacağım makine D810 olacaksa tabiiki komple takımı satmaktan vazgeçeceğim.

Eğer alacağım makine D810 değil de başka bir makineyse, yani başka bir markaysa o zaman komple Nikonu satıp başka takıma geçeceğim :)

Gelelim 70-200mm mevzusuna. 70-200mm de ısrar etmemin nedenine, bugüne kadar hiç 70-200mm kullanmadım. Gerçi benim amacıma en yakın çözüm 24-70mm dir. Ama 24-70mm şu ana kadar en çok kullandığım lens. 70-200mm ise hiç kullanmadım. Ayrıca 70-200mm ile de güzel manzaralar çekebileceğimi düşünüyorum. Elbette 24-70mm gibi olmaz. Ama yeterki güzel mekan olsun, yada kadraj yeteneğimi biraz daha geliştirebileyim. Sonuçta insanlar 100mm bile çok güzel manzalar yakalayabiliyorlar.. 

Neyse, hasılı kelam, özet olarak 70-200 ü tak-gez tarzında kullanmayı düşünüyorum. Zaten öte taraftan yetersiz kaldığı durumlarda Sony makinem var 13-50mm onu kullanıyorum... Sorun yok.

Ama benim burada ısrarla kılı kırk yarıp araştırmamın nedeni şu: Ben D810 u sattım. Neden? Çünkü düşük ışık (low light) performansını beğenmiyorum. D800 bence daha iyiydi. Hatta D800E daha daha iyiydi. Ben şahsen D810 u sırf bu yüzden sattım diyebilirim. O yüzden tekrar D810 u aslında almak istemiyorum. Bunun yanısıra Pentax K-1 çıkarmış. Fiyat ve performans olarak çok iyi. Epey bir araştırdım. Gayet güzel. Fakat hiç bir yerde low light performansına dair bir şey bulamadım. O yüzden çekiniyorum. Yani D810' un durumuna düşmek istemiyorum.

Öte yandan Sony' nin 42 mp lik super makinesi var A7R II . Ama onda da iki tane problem beni düşündürüyor. Videoda ısınma problemi ve batarya sorunu. Ama sensörü çok iyi.

Velhasıl.. Bir o yana bir bu yana dönüp durmaktayım... 

Son olarak belirtmekte fayda var, önemsediğim detay şu ki, gece çekimlerinde D810 gibi çamur fotoğraf üretmesin. Dinamik aralığı yüksek olsun. Olsun da olsun işte :D

Elbette istediğim makineyi 100% bulma şansım yok. Ama istediğime en yakın özelliklerde bir makine yakalabilmek mesele. 

Bu bakımdan ehil arkadaşların da yönlendirmesi ve teşvikleriyle, ya da  bu makineleri kullanan birileri varsa, tecrübelerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.

Herkese tekrar selam ve saygılar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Sebahattin Demir yazdı:

Yasin bey,

Yukarıda önerdiğiniz donanımları hiç elinize alıp kullandınız mı?

D810A gövdeyi D810'dan ayıran farkları biliyor musunuz?

D810A'nın farklarının Muhammed beyin bahsettiği hangi fotoğraf zevkine uygun olduğunu düşünüyorsunuz?

Önerdiğiniz Sigma lensi hiç kullandınız mı? 

15 Bin TL gövdeye verip sonra bu lensi mi alıp takacaksınız makinenize?

Mehmet Köse üstadın bu yazısını okudunuz mu?

Saygılar.

Kullanmadığım lens ve makine, bu doğru

Fakat tüm makineler bir birinin üst seviyesidir

Çok merak ediyorsanız, youtube makine ismi ve review yazarım, yapılabilecekler anlatılır

Sizin gibi bir insanın fikirlerini hiçe sayarak, alay edercesine kullanmadın sen nereden bileceksin demem

Herkesin şahsi düşüncesine saygılıyımdır

Önerdiğim makinemi yanlış ? , Lens mi ?

Yanlışsa uyumsuz veya bu olmaz, bu alınmaz yazabilirsiniz sebahattin bey

Banlayın, ceza verin oda olmazsa, forumda benim yazıma karşılık vermeyin lütfen (Aynı konuya değil, bana örneğin ismimi kullanarak veya alıntı yaparak)

Bunu söylememin sebebi ise: Bir insanın fikirlerini hiçe sayarak, alay edercesine kullanmadın sen nereden bileceksin dememdir

Şahsi görüş ve saygı

iyi forumlar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şöyle bir alternatif te olabileceği aklıma geliyor.

Nikon D750 + elimdeki lensleri satma!

:)

Tabii bu durumda gözüm Pentax k-1 de yada Sony Alpha 7R II' de kalır mı?

Veya D750 sattığım D810' dan portre ve manzara çekimlerinde daha kötü çıkar mı? 

Araştırdığım kadarıyla düşük ışık performansı D750' nin D810' dana daha iyiymiş..

Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim.

Selamlar saygılar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Muhammed bey,

Bir D810 kullanıcısı olarak gelişmeleri paylaşmanızı memnuniyet ve sabırsızlıkla bekleyeceğim.

Ben hala sizin "Gece çekimlerinde D810 gibi çamur fotoğraf üretmesin. Dinamik aralığı yüksek olsun." lafınızda kaldım. Bunları mutlaka tecrübelerinizle söylüyorsunuz. Bilmediğim şeylerden bahsediyorsunuz. Bunları sizden dinlemek çok isterim.

Ama görünen o ki; siz bir aynasıza doğru yelken açmış gidiyorsunuz :)

Saygılar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sebahattin bey, D810' un gece performansı hakikaten kötü. Hatta bu konuda üstad Doğan bey de bir şeyler söyleyebilir. Umarım bu konuyu okursa O' da tecrübelerini bizimle paylaşır. 

Bu arada, elbette D810' u neye göre değerlendirdiğimin de altını çizmek gerek. Yani ben kendim üst seviye olmasam da makine üst seviye makine :)

Tutup da giriş seviye bir makineye göre değerlendirirsek yada yarı profesyonel   / veya bir tık altı seviyede bir makineye göre kıyaslarsak elbette D810' un düşük ışık performansı ve elbette diğer değerleri fevkalade.. Benim kasdım fotoğrafta netlik, keskinlik, kontrast, renk vs. takıntısı olan ve hakikaten - her ne kadar fotoğraf çekmek konusunda yetersiz de olsa ki, kendimi kasdediyorum burada :) - fotoğraf gözü iyi olan ve profosyonel düzelde bu konuyla ilgili bir kişi için bence D810' un düşük ışık performansı zayıf.. 

Mesela ben evimde panasonic plazma izlerim hala.. Birçok insan belki de led tv izliyordur. Sanırım ne demek istediğimi anlıyorsundur Sebahattin bey.. 

Ama Sony' nin alpha 7R II si çok iyi görünüyor. Zira gece performansı konusunda iyi yorumlar okudum. Umarım öyledir. Keza D750 de öyle diyorlar.. vs. vs...

Bakalım, araştırmaya devam..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 saat önce, muhammed ayter yazdı:

Öte yandan Sony' nin 42 mp lik super makinesi var A7R II . Ama onda da iki tane problem beni düşündürüyor. Videoda ısınma problemi ve batarya sorunu. Ama sensörü çok iyi.

Konuşmalarınızda hep düşük ışık performansından dert yanmışsınız. Aslında olaya baya hakim birisiniz. Size akıl vermek benim çok haddime düşmüyor ama sizi ancak güçlü bir sensör paklar :) Gerçekten iyi bir sensör için bataryadan ödün verebilirsiniz. Ne olur, fazladan 3 batarya alırsınız. Hadi o fa külfet olur dediniz. E şimdi çok özür dilerim ramazan günü ama bir dilim güllüoğlu baklava mı yemeyi tercih edersiniz üç dilim merdiven altı üretim baklava mı? Siz fotoğrafta lezzet arıyorsunuz. Bence fotoğrafın lezzeti sensördür. Selahattin beyin de dediği gibi siz yelkeni açmışsınız ve biraz rüzgar arıyorsunuz. Ben aynasızların çok iyi cihazlar olduğunu düşünüyorum. Ve kısmet olur da bir gün ff almak istersem aynasız, lezzetli bir sensör alacağım.

Selamlar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

15 dakika önce, Yasin ÜYEL yazdı:

Konuşmalarınızda hep düşük ışık performansından dert yanmışsınız. Aslında olaya baya hakim birisiniz. Size akıl vermek benim çok haddime düşmüyor ama sizi ancak güçlü bir sensör paklar Gerçekten iyi bir sensör için bataryadan ödün verebilirsiniz. Ne olur, fazladan 3 batarya alırsınız. Hadi o fa külfet olur dediniz. E şimdi çok özür dilerim ramazan günü ama bir dilim güllüoğlu baklava mı yemeyi tercih edersiniz üç dilim merdiven altı üretim baklava mı? Siz fotoğrafta lezzet arıyorsunuz. Bence fotoğrafın lezzeti sensördür. Selahattin beyin de dediği gibi siz yelkeni açmışsınız ve biraz rüzgar arıyorsunuz. Ben aynasızların çok iyi cihazlar olduğunu düşünüyorum. Ve kısmet olur da bir gün ff almak istersem aynasız, lezzetli bir sensör alacağım.

Teşekkür ederim Yasin kardeş. Beni anlamış olduğunu düşünüyorum. Ve sanki dediğin gibi ibre Sony Alpha 7R II den yana doğru kayıyor gibi.. :)

- muhammed ayter tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Muhammed bey kardeşim, biraz param olsa gözümü kırpmadan alırdım, sarılıp uyurdum, hayallerimin cihazı :) Şahsi fikrim, hangi dslr'ı alırsanız alın ki zaten D810 ile zirveyi görmüşsünüz ötesi yok yani, A7R2'yi tatmamak sizi hep huzursuz edecek. Carl Zeiss iş birliği ve daha da geniş bir lens yelpazesi ile geleceğin cihazını seçmiş olursunuz. Siz dslr romanını okumuşsunuz zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

8 dakika önce, Yasin ÜYEL yazdı:

Muhammed bey kardeşim, biraz param olsa gözümü kırpmadan alırdım, sarılıp uyurdum, hayallerimin cihazı  Şahsi fikrim, hangi dslr'ı alırsanız alın ki zaten D810 ile zirveyi görmüşsünüz ötesi yok yani, A7R2'yi tatmamak sizi hep huzursuz edecek. Carl Zeiss iş birliği ve daha da geniş bir lens yelpazesi ile geleceğin cihazını seçmiş olursunuz. Siz dslr romanını okumuşsunuz zaten.

Eyvallah Yasin kardeş.

Bu arada, mevzuyu bayaa bi ballandırmışsın hani :D 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

24 dakika önce, muhammed ayter yazdı:

Eyvallah Yasin kardeş.

Bu arada, mevzuyu bayaa bi ballandırmışsın hani  

Abi bir an kendimi 15.000 TL bütçem varmış gibi hayal ettim:D

- Yasin ÜYEL tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Muhammed Bey ;

35 senedir analog fotograf çekerim.Son üç senedir digital  fotograf çekiyorum. Digital gövdelerden fazla anlamıyorum.İlk dıgıtal gövdemi buradaki dostların tavsiyesi ile aldım.(D700) Ekipmanlarınıza baktım; ve Nikon'un şu ana kadar ürettiği  bana göre en iyi 20 lensten ikisine sahipsiniz. D810 kullanma şansım oldu.İlk 30 -40 karede benİm gibi yıllardır fotograf çeken birini bile  sarstı inanın. Analogda 1/5O lerde güle oynaya çektiğim fotografları bu gövdede çekemedim.Yani orta formata kafa tutan bir gövde kullanıyorsunuz ve çok hassas..24-70 de elde  1/125,70-200 de 1/500 (vr kapalı) gibi değerlerde istediğim fotografları alabildim.D4S ve D4 te durum çok farklı geldi bana. Gövdenin size verdiği hissi tecrübe ile hissediyorsunuz. Analog kullanıyor gibi rahattım.Kısacası acizane fikrim; benim D810 dan sonraki ilk durağım(D810'u değiştirmek istediğinizi farz ederek) Nikonun tek sayılı segmenti olurdu.Tabii ben uslanmaz bir Nikon fanatiği olduğumdan dolayı tarafsız yorum yapamıyorum.Karar sizin. Fotograf  gönül işi...Gönül kimi severse demişler..

Kolay gelsin ..Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 saat önce, Şenol Ustabaş yazdı:

Muhammed Bey ;

35 senedir analog fotograf çekerim.Son üç senedir digital  fotograf çekiyorum. Digital gövdelerden fazla anlamıyorum.İlk dıgıtal gövdemi buradaki dostların tavsiyesi ile aldım.(D700) Ekipmanlarınıza baktım; ve Nikon'un şu ana kadar ürettiği  bana göre en iyi 20 lensten ikisine sahipsiniz. D810 kullanma şansım oldu.İlk 30 -40 karede benİm gibi yıllardır fotograf çeken birini bile  sarstı inanın. Analogda 1/5O lerde güle oynaya çektiğim fotografları bu gövdede çekemedim.Yani orta formata kafa tutan bir gövde kullanıyorsunuz ve çok hassas..24-70 de elde  1/125,70-200 de 1/500 (vr kapalı) gibi değerlerde istediğim fotografları alabildim.D4S ve D4 te durum çok farklı geldi bana. Gövdenin size verdiği hissi tecrübe ile hissediyorsunuz. Analog kullanıyor gibi rahattım.Kısacası acizane fikrim; benim D810 dan sonraki ilk durağım(D810'u değiştirmek istediğinizi farz ederek) Nikonun tek sayılı segmenti olurdu.Tabii ben uslanmaz bir Nikon fanatiği olduğumdan dolayı tarafsız yorum yapamıyorum.Karar sizin. Fotograf  gönül işi...Gönül kimi severse demişler..

Kolay gelsin ..Saygılar.

Şenol bey, bir detayın altını çizmekte fayda görüyorum. Zira yanlış anlaşılmak istemem.

D810' u küçümsüyorum gibi bir anlam çıkmasın kesinlikle. Ben D810' dan önce D800 kullandım. En azından D800 ile kıyaslayacak olursam bile D810 gerçekten harika, ve olağanüstü bir makine. Acizane değerlendirmem budur. Ama nedir o harika olan? Elbette dinamik aralık ve renk derinliğinden bahsediyorum.  Yani ben D810 ile çektiğim manzara ve portrelerde kesinlikle çok mutlu olmuş biriyim. Yani kesinlikle manzara ve portre çekimlerinde beni tatmin etmişti. 

Fakat D810 gece çekimlerinde maalesef, ya ben becerememiştim, ya da - acizane kanaatimdir - D800' den gerideydi.

Bunu söylemeye çalışıyorum.

Gerçi hala mümkün müdür, bilmiyorum. Ama söylemeye çalıştığım şu ki, hem portre, hem manzara, hem de gece çekimlerinde iyi olan, D810 segmentindeki tek makine Sony Alpha 7R II gibi..  

Selamlar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Estf Muhammed Bey yazdıklarımdan sizin beceremediğinize dair bir anlam çıktıysa affola..Seçiminiz hayırlı ışığınız bol olsun.Selamlar..

- Şenol Ustabaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Muhammed bey,

Nette kendisiyle arkadaş olduğum ve D810 konusunda sıkça yazıştığım bir arkadaşım var adı Halim Zen. 

Kendisi tüm fotoğraflarını D810 ile ve genellikle 16-35mm f/4 lensi ve ND filtreleri ile çeker.

Düşük ışıklı ortamları ve uzun pozlamayı tercih eder.

İnstagram hesabı "halimzen". Bir göz atın isterseniz.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7 saat önce, Sebahattin Demir yazdı:

Nette kendisiyle arkadaş olduğum ve D810 konusunda sıkça yazıştığım bir arkadaşım var adı Halim Zen. 

Kendisi tüm fotoğraflarını D810 ile ve genellikle 16-35mm f/4 lensi ve ND filtreleri ile çeker.

Düşük ışıklı ortamları ve uzun pozlamayı tercih eder.

İnstagram hesabı "halimzen". Bir göz atın isterseniz.

Sebahattin bey, arkadaşın çalışmalarını inceledim.

Arkadaşların fotoğrafları hakkında yorum yapacak olursam haddimi aşarım :D 

Şaka bir yana, arkadaş resmen aşmış yani.. Bir başka ifadeyle arkadaş bilfiil kendini bu işe adamış.. Neredeyse hiç bir tane normal fotoğraf yok. Hepsi mükemmel... Yani ben öyle buldum, gerçekten süper..

Eminim arkadaşa değil D800 / veya D810; D300 / D500 / veya bu segmentte bir makine bile versen eminim aynı kareleri belki kısmi renk kayıpları yada nisbi düşük keskinlikte de olsa, yani bir çoğumuzun kolaylıkla ayırt edemeyeceği küçük kayıplarla aynı çalışmaları aynı güzellikle eminim yine yapacaktır. Benim kasdettiğim şu: halimzen arkadaş adeta bir sanatkar (; zanaatkar değil! dikkat) veya sanatçı da denilebilir. Belki bir anlamda resim sanatçısına benzetilebilir. Yani herkeste olmayan Allah vergisi bir fotoğraf gözü var. Kadraj yeteneği var. Belli ki renklerle arası çok iyi. Elbette hem tecrübe hem doğal yetenek. Tabii bütün bu yetenekler tecrübe ve teknik donanımla bir araya gelince şahane eserler ortaya çıkıyor. Elbette bu çalışmaların çoğunda filtreler, fotoğraf işleme yazılımı, noice gidericiler vs., öte yandan fokus istifleme, iso istifleme, noice giderme vb. profesyonel tekniklerin olduğunu da hatırlamak gerek..  

Bu arada önemli bir not: halimzen arkadaşın çalışmaları içerisinde dikkat edersen neredeyse hiç gece çekimleri yok. 90% dan fazlası yüksek dinamik aralığı ve yüksek renk derinliği isteyen çalışmalar var. Yani portre ve manzara.. Sadece bir kaç tane, yani tek tük gece çalışmaları var, onlardan birisi D750, birisi D800, birisi D810 ile çekilmiş.. Ve D810 ile çekilmiş olan D750 ve D800 ile çekilmiş olanlardan daha iyi değil.. Saygılar..

not: Ama D810' un dinamik aralığı ve renk derinliği gerçekten harika.. Bunu zaten kabul ettiğimi daha önce de söylemiştim..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
6 saat önce, muhammed ayter yazdı:

Sebahattin bey, arkadaşın çalışmalarını inceledim.

Arkadaşların fotoğrafları hakkında yorum yapacak olursam haddimi aşarım :D 

Şaka bir yana, arkadaş resmen aşmış yani.. Bir başka ifadeyle arkadaş bilfiil kendini bu işe adamış.. Neredeyse hiç bir tane normal fotoğraf yok. Hepsi mükemmel... Yani ben öyle buldum, gerçekten süper..

Eminim arkadaşa değil D800 / veya D810; D300 / D500 / veya bu segmentte bir makine bile versen eminim aynı kareleri belki kısmi renk kayıpları yada nisbi düşük keskinlikte de olsa, yani bir çoğumuzun kolaylıkla ayırt edemeyeceği küçük kayıplarla aynı çalışmaları aynı güzellikle eminim yine yapacaktır. Benim kasdettiğim şu: halimzen arkadaş adeta bir sanatkar (; zanaatkar değil! dikkat) veya sanatçı da denilebilir. Belki bir anlamda resim sanatçısına benzetilebilir. Yani herkeste olmayan Allah vergisi bir fotoğraf gözü var. Kadraj yeteneği var. Belli ki renklerle arası çok iyi. Elbette hem tecrübe hem doğal yetenek. Tabii bütün bu yetenekler tecrübe ve teknik donanımla bir araya gelince şahane eserler ortaya çıkıyor. Elbette bu çalışmaların çoğunda filtreler, fotoğraf işleme yazılımı, noice gidericiler vs., öte yandan fokus istifleme, iso istifleme, noice giderme vb. profesyonel tekniklerin olduğunu da hatırlamak gerek..  

Bu arada önemli bir not: halimzen arkadaşın çalışmaları içerisinde dikkat edersen neredeyse hiç gece çekimleri yok. 90% dan fazlası yüksek dinamik aralığı ve yüksek renk derinliği isteyen çalışmalar var. Yani portre ve manzara.. Sadece bir kaç tane, yani tek tük gece çalışmaları var, onlardan birisi D750, birisi D800, birisi D810 ile çekilmiş.. Ve D810 ile çekilmiş olan D750 ve D800 ile çekilmiş olanlardan daha iyi değil.. Saygılar..

not: Ama D810' un dinamik aralığı ve renk derinliği gerçekten harika.. Bunu zaten kabul ettiğimi daha önce de söylemiştim..

Çok haklısınız, o bir sanatkar.

Bende de ondaki donanımın aynısı var, ama bir tane onun gibi fotoğrafım yok :)

Öncesinde D800 kullanırdı, sonra çok kısa bir süre D750 kullandı, ardından D810 ile devam etti.

Bana bir keresinde üstüne basa basa kesinlikle üçayaksız çekim yapmadığını belirtmişti.

Bunları yazmaktaki amacım D810'un da çok iyi bir gövde olduğunu vurgulamak değil, hatta şu bilgi düzeyimle böyle bir iddiada bulunmak haddim değil.

Siz zaten benim ne demek istediğimi yukarıda özetlemişsiniz: Tekniği biliyorsanız, içinizde o ışık varsa donanım en önemli kısmı olmuyor.

Mehmet Köse üstad hep der: "Fotoğrafı önce göz, sonra lens, sonra makine çeker".

Saygılar.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Muhammed Abi merhaba.

Geçen aramıştın işteydim açamadım bi daha iftarda yemek yiyince aklıma geldin iftar vakti diye aramıyım dedim sonra yine unuttum, sonra yine iftarda hatırladım yine unuttum yine iftarda hatırladım. 3-4 gün böyle geçti sonra komple unuttum bu konuyu görünce tekrar hatırladım :D

Daha önce de söylemiştim.

Pentax çok iyi olabilir, hatta sınıfında rakipsiz olması muhtemel. Ancak Pentax şamar oğlanı oldu 40 tane el değiştirdi.

İlkkez bir fullframe gövde yaptılar ve absürd de bir fiyat koydular. 

Uzak dur.

Defoları ortaya çıksın, fiyatı %30-40 düşsün o zaman alınır.

Ha o zamanda alınırmı aslında? Orası tartışılır.

Pentax sadece APSc sensörlü makinadan ibaret olduğundan full frame lensi yok denecek düzeyde. Olanlarda 1. dünya savaşı döneminden kalma.

Yeni yeni FF lensler çıkartıyor ki o çıkartmıyor. Tamron yapıyor.

Tamron un yeni nesil lenslerinde dahili titreşim engelleme sistemi var. Bu sistem sökülüyor, üzerine Pentax yazılıp fiyat etiketine %25 eklenip satılıyor.

Akıl mantık işi değil.

Sony A7R ii;

Ben dahil bir çok amatör manzara fotoğrafçısının hayali. Bir çok profesyonelin keyifli oyuncağı.

Ama çok para be :D

O para verilmez gibime geliyor. A7 ii süper bir kamera. A7r ii ye o kadar para vermek çok doğru gelmiyor bana.

Şahsen aynasız sisteme geçersem A7ii yada A7R olur Rii değil.

Ancak Sony camiasında da ekipman sıkıntı. Aksesuar yok zaten.

Lens dersen yeni yeni hepsi çıkıyor ama fiyatlar çok yukarıda çıkıyor. Ha çıkan lensler de çok güzel çıkıyor ama yinede aşırı derece pahalı.

Bu işten para kazanmayan bizler için pek doğru seçenek değil.

Gece olayında full frame tüm kameraların normalde mutlu mesut etmesi gerekir. Gece memnun etmeyen olay nedir? Noise ise D810 halen piyasanın en iyi iso performansı veren cihazlarından biri. A7Rii onun çok da üstüne çıkamaz.

Yüksek noise de renk alamamak sa bu gayet normal çünkü tüm kameralarda iso yükseldikçe dinamik aralık ve renk skalası daralır.

O yüzden iso 100 + tripod daima şarttır.

Senin elinde şuan ne ekipman var bence bu daha önemli. Bir ara satıyordun hepsini.

Elinde kalanlardan eminim güzel bişeyler çıkar ortaya.

D810 + 24-70 ve Fuji film X-T1 + zoom lens kombinasyonu belki sana uyabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

12 saat önce, Gökhan YAZICI yazdı:

Muhammed Abi merhaba.

Geçen aramıştın işteydim açamadım bi daha iftarda yemek yiyince aklıma geldin iftar vakti diye aramıyım dedim sonra yine unuttum, sonra yine iftarda hatırladım yine unuttum yine iftarda hatırladım. 3-4 gün böyle geçti sonra komple unuttum bu konuyu görünce tekrar hatırladım

Daha önce de söylemiştim.

Pentax çok iyi olabilir, hatta sınıfında rakipsiz olması muhtemel. Ancak Pentax şamar oğlanı oldu 40 tane el değiştirdi.

İlkkez bir fullframe gövde yaptılar ve absürd de bir fiyat koydular. 

Uzak dur.

Defoları ortaya çıksın, fiyatı %30-40 düşsün o zaman alınır.

Ha o zamanda alınırmı aslında? Orası tartışılır.

Pentax sadece APSc sensörlü makinadan ibaret olduğundan full frame lensi yok denecek düzeyde. Olanlarda 1. dünya savaşı döneminden kalma.

Yeni yeni FF lensler çıkartıyor ki o çıkartmıyor. Tamron yapıyor.

Tamron un yeni nesil lenslerinde dahili titreşim engelleme sistemi var. Bu sistem sökülüyor, üzerine Pentax yazılıp fiyat etiketine %25 eklenip satılıyor.

Akıl mantık işi değil.

Sony A7R ii;

Ben dahil bir çok amatör manzara fotoğrafçısının hayali. Bir çok profesyonelin keyifli oyuncağı.

Ama çok para be

O para verilmez gibime geliyor. A7 ii süper bir kamera. A7r ii ye o kadar para vermek çok doğru gelmiyor bana.

Şahsen aynasız sisteme geçersem A7ii yada A7R olur Rii değil.

Ancak Sony camiasında da ekipman sıkıntı. Aksesuar yok zaten.

Lens dersen yeni yeni hepsi çıkıyor ama fiyatlar çok yukarıda çıkıyor. Ha çıkan lensler de çok güzel çıkıyor ama yinede aşırı derece pahalı.

Bu işten para kazanmayan bizler için pek doğru seçenek değil.

Gece olayında full frame tüm kameraların normalde mutlu mesut etmesi gerekir. Gece memnun etmeyen olay nedir? Noise ise D810 halen piyasanın en iyi iso performansı veren cihazlarından biri. A7Rii onun çok da üstüne çıkamaz.

Yüksek noise de renk alamamak sa bu gayet normal çünkü tüm kameralarda iso yükseldikçe dinamik aralık ve renk skalası daralır.

O yüzden iso 100 + tripod daima şarttır.

Senin elinde şuan ne ekipman var bence bu daha önemli. Bir ara satıyordun hepsini.

Elinde kalanlardan eminim güzel bişeyler çıkar ortaya.

D810 + 24-70 ve Fuji film X-T1 + zoom lens kombinasyonu belki sana uyabilir. 

Saol Gökhan, bi sürü emek vermişsin. Çok teşekkür ederim.

Pentax' tan vazgeçtim. En azından şimdilik, senin de dediğin gibi. Hele defoları bir çıksın ortaya, belki sonra düşünülebilir. Zaten internetten okuduğum yorumlardan biri de aklımı iyice karıştırmıştı..

Öte yandan dediğin gibi, Sony A7R II nin düşük ışık performansı D810' dana daha iyi mi ondan tam emin değilim. Artı hakikaten çok pahalı; yani değer mi değmez mi bilemiyorum.

Şimdilik bu işi rafa kaldırıyorum.

En iyisi şu Photokina 2016 bir gelsin, bakalım neler çıkacak ortaya bir görelim.. 

Elimdeki nikonun lenslerini satmaktan vazgeçtim :) Bakarsın Nikon D810S çıkartır,  kimbilir belki gece işinde D810 dan daha iyi bir makine olur.. 

.. falan filan..

Hulasa, Büyük makine konusunda bekleyip görelim bakalım diyorum..

Bayramda kaçıyorum İstanbul' dan. Sanırım bu bayramı Sony A6300 ile geçireceğim . Sanki fuji X-T1 den daha iyi gibi, ne dersin?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.