İçeriğe git

Recommended Posts

10000 TL lik gövde iyi fotoğraf çekemiyor malesef en iyisi orta format Hasselblad gibi bir canavar ile mükemmel fotoğraflar çekmek daha iyi olacaktır. FF makineden orta formata geçmenin zamanı gelmiş.

- Turan Babacan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

8 saat önce, muhammed ayter yazdı:

Saol Gökhan, bi sürü emek vermişsin. Çok teşekkür ederim.

Pentax' tan vazgeçtim. En azından şimdilik, senin de dediğin gibi. Hele defoları bir çıksın ortaya, belki sonra düşünülebilir. Zaten internetten okuduğum yorumlardan biri de aklımı iyice karıştırmıştı..

Öte yandan dediğin gibi, Sony A7R II nin düşük ışık performansı D810' dana daha iyi mi ondan tam emin değilim. Artı hakikaten çok pahalı; yani değer mi değmez mi bilemiyorum.

Şimdilik bu işi rafa kaldırıyorum.

En iyisi şu Photokina 2016 bir gelsin, bakalım neler çıkacak ortaya bir görelim.. 

Elimdeki nikonun lenslerini satmaktan vazgeçtim  Bakarsın Nikon D810S çıkartır,  kimbilir belki gece işinde D810 dan daha iyi bir makine olur.. 

.. falan filan..

Hulasa, Büyük makine konusunda bekleyip görelim bakalım diyorum..

Bayramda kaçıyorum İstanbul' dan. Sanırım bu bayramı Sony A6300 ile geçireceğim . Sanki fuji X-T1 den daha iyi gibi, ne dersin?

A6300 kağıt üstünde x-t1 den iyi durabilir ama gerçekte bence değil. X-T1 artık oturdmuş pişmiş kullanıma hazır bir sistem.

Lens çeşitliliği hayli fazla. A6300 kendisi pahalı, lensleri daha pahalı.

Birde Fujifilm olaya biraz Canon gibi Nikon gibi bakıyor. X-T1 kaç senelik cihaz 2 firmware ile hala güncel tutuluyor. Sony ise 6ay da bir yeni modelini sürüyor.

A5000 almak istiyordum pahalı dedim almadım 5100 mü ne çıktı fiyatı düşsün alırım derken A6000 çıktı. Sonra A5000i beğenmez oldum, A6000 alınırmı derken A6300 çıktı şimdi A6000 için pusudayım ama bu sefer A7000 çıkartacak A6000 in cezbediciliği kalmayacak.

Sen bence fotokina falan boşuna bekleme.

Elinde D810 falan halen duruyorsa bu seriden uzak dur. Yüksek MP başa bela. Kullanması zor.

D750 güzel makinedir. Kullanımı daha kolaydır. Elde fotoğraf çekmek daha kolay olur D8xx serisi gibi insanı çok zorlamaz.

Mevcut Nikon lenslerin ve D750 bence güzel bir set olur.

Eğer benim gibi kameranın ağırlığından şikayetçiysen yanına ufak bir aynasız set alabilirsin ki bunda da öyle pahalı bişey olmasına gerek yok.

Samsung NX300 bile iş görür. Ben Samsung nx mini miydi neydi bişey kurcaladım biraz 1" sensörü var. Canavar gibi alet.

Aynasız sektöründeki markalar çok acımasızlar. Canon gibi Nikon gibi teknolojiyi gıdım gıdım dağıtmıyorlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 28 Haziran 2016 at 10:21, Gökhan YAZICI yazdı:

A6300 kağıt üstünde x-t1 den iyi durabilir ama gerçekte bence değil. X-T1 artık oturdmuş pişmiş kullanıma hazır bir sistem.

Lens çeşitliliği hayli fazla. A6300 kendisi pahalı, lensleri daha pahalı.

Birde Fujifilm olaya biraz Canon gibi Nikon gibi bakıyor. X-T1 kaç senelik cihaz 2 firmware ile hala güncel tutuluyor. Sony ise 6ay da bir yeni modelini sürüyor.

A5000 almak istiyordum pahalı dedim almadım 5100 mü ne çıktı fiyatı düşsün alırım derken A6000 çıktı. Sonra A5000i beğenmez oldum, A6000 alınırmı derken A6300 çıktı şimdi A6000 için pusudayım ama bu sefer A7000 çıkartacak A6000 in cezbediciliği kalmayacak.

Sen bence fotokina falan boşuna bekleme.

Elinde D810 falan halen duruyorsa bu seriden uzak dur. Yüksek MP başa bela. Kullanması zor.

D750 güzel makinedir. Kullanımı daha kolaydır. Elde fotoğraf çekmek daha kolay olur D8xx serisi gibi insanı çok zorlamaz.

Mevcut Nikon lenslerin ve D750 bence güzel bir set olur.

Eğer benim gibi kameranın ağırlığından şikayetçiysen yanına ufak bir aynasız set alabilirsin ki bunda da öyle pahalı bişey olmasına gerek yok.

Samsung NX300 bile iş görür. Ben Samsung nx mini miydi neydi bişey kurcaladım biraz 1" sensörü var. Canavar gibi alet.

Aynasız sektöründeki markalar çok acımasızlar. Canon gibi Nikon gibi teknolojiyi gıdım gıdım dağıtmıyorlar. 

Saol Gökhan.. Epey bi yorucu, ama aynı zamanda aydınlatıcı oldu. Eyvallah.. Değerli vaktin ve emeğin için tekrar teşekkür ederim. Uyarı ve önerilerini dikkate alacağım. :) 

Diğer arkadaşlara da ilgi ve alakalarından dolayı ayrıca teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.