hrn83au 0 Oluşturuldu: Haziran 24, 2016 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 24, 2016 merhaba arkadaşlar, makinayı aldığımda sanırım ayarları ilgili bir şey yaptım ama ne yaptığımı hatırlamıyorum ve bir türlü bulamıyorum. dahili flaşı açtığımda makine fotoğraf çekmeme izin vermiyor. konu hakkında yardımcı olaiblir misiniz. teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Haziran 24, 2016 gönderildi Paylaş Haziran 24, 2016 gönderildi Bir saat önce, hrn83au yazdı: merhaba arkadaşlar, makinayı aldığımda sanırım ayarları ilgili bir şey yaptım ama ne yaptığımı hatırlamıyorum ve bir türlü bulamıyorum. dahili flaşı açtığımda makine fotoğraf çekmeme izin vermiyor. konu hakkında yardımcı olaiblir misiniz. teşekkürler. Resimlerin varsa yedekle ve fabrika ayarlarına döndür Eğer düzelmezse donanımsal sorundur BİRDE (5 Dk'den sonrasını izleyin) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hrn83au 0 Haziran 29, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 29, 2016 gönderildi geri dönüş için çok teşekkürler. bu ayarda olmadı. bir de ben iki yeşil tuşu aynı anda basmama rağmen fabrika ayarına dönmüyor. ben mi yanlış bir şey yapıyorum yoksa başka bir şey daha mı yapmam lazım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Haziran 29, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Haziran 29, 2016 gönderildi "Fotoğraf çekmeme izin vermiyor" derken neyi kastediyorsunuz? Yani makineyi açtınız, flaşı da açtınız (flaş düğmesine basarak, makine üzerindeki flaş açıldı), Sonra netleme yaptınız deklanşöre tam bastınız, Bu durumda makine hiç bir şey yapmıyor mu? Flaşı kapatınca aynı işlemleri yaptığınızda çekim yapıyor mu? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hrn83au 0 Haziran 29, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 29, 2016 gönderildi Evet Sebahattin bey aynen dediğiniz gibi, flaş açmadaığım zaman netleme ve çekim yapabiliyorum ama flaş açık iken düğmeye bassam bile fotoğraf çekmiyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Haziran 29, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Haziran 29, 2016 gönderildi Ayrıca şu ayarı da bir kontrol eder misiniz? "Menü > Özel Ayarlar menüsü" kısmında "e1: Flaş senkronizasyon hızı" hangi ayarda bakar mısınız? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hrn83au 0 Haziran 29, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 29, 2016 gönderildi makina yanımda değil ama en son yanlış hatırlamıyorsam 1 / 320 auto diye bir ayar vardı. onda bırakmıştım. hatta m modunda 1/320 alıp acaba bu değeri mi bekliyor diye çekmeye çalıştım ama yine izin vermedi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Haziran 29, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Haziran 29, 2016 gönderildi Galiba yanlışlık burda. Dahili flaşınızı kullanırken e1 ayarını "1/320 s (Otomatik FP)" ya da "1/250 s (Otomatik FP)" de kullanamazsınız. Bu ayarlar harici flaşlarla birlikte, tetikleyiciler yardımıyla veya SB-XXX serisi harici flaş üniteleriyle birlikte yüksek hızlara da çıkabilmeniz için gereklidir. Dahili flaş için makine enstantane ayarını 1/250'ye sabitleyecektir. e1 ayarını "1/250 - 1/60" arasında bir değere ayarlayın bir de öyle deneyin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hrn83au 0 Haziran 29, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 29, 2016 gönderildi çok teşekkürler sebahattin bey, en kısa sürede deneyip size geri dönüş yapacağım. teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Haziran 30, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Haziran 30, 2016 gönderildi Tüm bu yaptıklarınızdan sonra da problem düzelmemişse muhtemelen flaş devrelerindeki bir hatadan dolayı flaşınız şarj olmuyordur. Şarjı tam dolmadığı için de deklanşöre bastığınızda çalışmayacaktır. Ya da makineniz darbe aldıysa, düştüyse mekanik bir problem vardır. Kolay gelsin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hrn83au 0 Ağustos 5, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 5, 2016 gönderildi tekrar merhaba, makine tamiri için istanbulda önerebileceğiniz bir dükkan /işyeri mevcut mudur? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ağustos 5, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ağustos 5, 2016 gönderildi Sirkeci Hayyam Pasajı, Özcan Vurun, Mobile : 0536 - 431 7871 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın