İçeriğe git

Zoom lens için yardım


S.Kaya

Recommended Posts

Merhaba forum sakinleri bu ara makrodan sonra kuş fotoğrafçılığına merak sardım. Zoom lens arayışındayım aklımda bir sürü lens var nikkor 70-300 vr 55-300 vr tamron 70-300 vc cok fazla bütçem yok simdilik bu lenslerin ikinci ellerine bakıyorum bu lenslerden birini kullanan var mı ? Sonuçları hakkında yardımcı olabilirler şimdiden teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben 55-300 kullanıyorum. Güzel lens, ama ışıkta. Işık düşmeye başladığında lens de çabuk düşüyor. Hem keskinlik olarak hem de netleme performansı olarak. Genel olarak memnunum ben. Beklediğimden daha güzel bir lens ama kuş fotorafçılığı için sanırım çok yeterli gelmez. 55-300 ile çekmiştim kabaca fikir oluşturur belki.

 

 

 

 

DSC_0057_1600x900.jpg DSC_0163-3_1600x900.jpg
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bilgi ve fotoğraflar için teşekkür ederim D5200 ile mi çektin hocam bunları aslında çok üst düzey bir ürün aramıyorum fiyat performans olarak düşünüyorum 2.fotoğraftaki keskinlik benim için yeterli aslında kaç metreden çektiniz hatırlıyor musunuz ? birde af hızının yavaşlığından söz ediyorlar o konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

tamron 70-300 vc aldım henüz kullanamadım tam olarka ancak ilk izlenimmim tatmin edici birde dış görünüşü parasoleyi felan tav ediyor orası ayrı tabi :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tamron 70-300 kullanıp şikayet edene rastlayan yoktur galiba. Ben hiç görmedim :) Güzel lens diyorlar. Kullanmadım ama bazı fotoğraflarını inceledim keskin bir lens.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tamron 70-300vc den şikayet eden görmedim bende ama başlangıç olarak daha uygun bir modelle başlamaya karar kıldım kuş fotoğrafçılığı da makro gibi keyif verirse ekipmana daha çok ağırlık vereceğim :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
On 28.06.2016 at 01:34, S.Kaya yazdı:

Tamron 70-300vc den şikayet eden görmedim bende ama başlangıç olarak daha uygun bir modelle başlamaya karar kıldım kuş fotoğrafçılığı da makro gibi keyif verirse ekipmana daha çok ağırlık vereceğim

 

Hocam eğer ilginizi çekerse hem zoom hem de nispeten geniş açılı, tak-gez'in kralı 28-300 lensimi satıyorum. Bunu alıyorsun, bir daha lens değiştirmeye çalışmıyorsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.