İçeriğe git

Dosya isimlendirme

ertugrulyasar

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar nikon d5500 makina aldım ufak bir sorunum var çözümünü bulamadım. makinada çektiğim resimlerde otomatik olarak DSC_001.jpg şeklinde isim oluşturuyor bu fotoları makinadan aldığımda yeni çektğim resimlerede aynı şekilde 001 den başlayarak isim veriyor bunu böyle olmasını istemiyorum en son çekilen dosyanın numarasının üzerine yeni isim oluşturmasını istiyorum varmıdır bunun bir ayarı şimiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Ertuğrul bey,

Makinenizde "Menü > Özel Ayarlar" kısmındaki "d2: Dosya Numarası Sırası" ayarı muhtemelen "Kapalı yada Sıfırla" konumundadır.

Bu ayarı "Açık" duruma getirirseniz makinenizden dosyalarınızı aktardığınızda, kartınızı formatladığınızda vb nedenlerle dosya numarası sıfırlanmayacak, en son kaldığı yerden devam edecektir.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

35 dakika önce, Sebahattin Demir yazdı:

Ertuğrul bey,

Makinenizde "Menü > Özel Ayarlar" kısmındaki "d2: Dosya Numarası Sırası" ayarı muhtemelen "Kapalı yada Sıfırla" konumundadır.

Bu ayarı "Açık" duruma getirirseniz makinenizden dosyalarınızı aktardığınızda, kartınızı formatladığınızda vb nedenlerle dosya numarası sıfırlanmayacak, en son kaldığı yerden devam edecektir.

Saygılar.

Abim çok teşekkür ederim. Dediğiniz şekilde yaptım oldu.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.