İçeriğe git

Manzara ve Mekan Çekimi + Tur önerileriniz


Mustafa Doğan

Recommended Posts

Merhaba Arkadaşlar,

 

Öncelikle hepinize iyi bayramlar.

 

Ağustos ayında Karadeniz turu yapmak istiyorum. Daha önce Karadeniz'e hiç gitmedim. Orada görülebilecek yerler, mekanlar ve en önemlisi deneyiminiz varsa hangi tur ile gitmem hangi gezi seçeneğini seçmem gerekir bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim. Biraz baktım ve pek çok tur ve seçeneğini gördüm. Açıkçası kafam karıştı.

 

Nikon D7100 + 18-105mm fotoğraf makinem ve uygun fiyatlı bir tripodum var. Fotoğraf konusunda uzman birisi değilim. O gördüğüm müthiş manzara ve mekan fotoğraflarını bende çekebilmeyi istiyorum ve bu Karadeniz turunun bana bol bol fotoğraf çekerek bir başlangıç sağlamasını umut ediyorum. Bunun için bana tüyolarınız ve önerileriniz nelerdir? Bunlarla ilgili de birkaç makale okudum ancak ben deneyimlerinizi ve önerilerinizi merak ettiğim için konu açıyorum.

 

teşekkürler

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bol bol fotoğraf çekin :) ekipmanınız gerçekten güzel bunla neler yapabilceginizi ögrenin derim doğru acıyı yakalayana kadar doğru fotoğrafı cekebilmek icin bazen 100lerce fotoğraf çekmek gerekebiliyor sabır ve sevmek bu işin bi tarafı diğer tarafıysa sanatsal bakış gözünüzde canlandırın o manzaraya bakarken fotoğraf makinesindeki vizör gibi.. Zamanla insanın gözü vizöre bakar gibi çalışmaya baslıyor gözümüz aslında o sensör sadece görmeyi sağlayan göz değil beyindir :)

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

9 saat önce, Mustafa Doğan yazdı:

Geniş açılı lens almalı mıyım? Yoksa elimdeki lens ile önce neler yapabildiğimi mi göreyim?

 

Bence 18mm ile çok güzel manzara çekebilirsiniz. 18-105mm lens bence bu tip geziler için idealdir. Öncelikle bu lensi iyi tanıyıp bol bol fotoğraf çekerek kendinizi geliştirin. Karadeniz gibi bir bölgede muhtemelen yaylara, yüksek yerlere tırmanacaksınız. Vücudunuz buna alışık olmadığından oksijensiz kalacak ve çabuk yorulacak. Bu yüzden yanınızda az ve hafif ekipman bulundurmanız hareket kabiliyetinizi artıracaktır. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bol bol yeşile doyacaksınız inşallah. Bende gitlek istiyorum ama sadece isteyebiliyorul, gerçekleştirmek belki ilerde.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yarın Kapadokyaya gidiyorum günü birlik. Hava çok sıcak olacak, bol güneş. Ancak benim hiçbir filtrem yok. Ne tür fotoğraf çekimi önerirsiniz? Kullanmam gereken bir teknik varmı dır bu tür havalarda?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.