İçeriğe git

Nikon Süper Coolscan 8000 ED Filmi Tarayıcısı Yedek Parça Sorunu

Recommended Posts

İyi akşamlar,

Bundan 7-8 yıl kadar önce ikinci el fakat çok temiz durumda Nikon Coolscan 8000 ED filim tarayıcı almıştım.

Yaklaşık 30-35 yıllık filim ( Pozitif-Siyah beyaz ve Renkli Negatif ) Arşivimi ve proje fotoğraflarımı ( Yine Pozitif ve Negatifler ) taramak, arşivimi dijital ortama aktarmak istemiştim.

Ne yazık ki aldığım ve ilk kurulumunu yaptığımda bir kare bile taramak kısmet olmadan hata uyarısı vermeye başladı ( Cihaza takılan tarama aparatını yani, holder'ı tanımadığının uyarısıydı ) daha sonra İstanbul'a Nikon servise gönderdiğimde arızanın " proses Board" dan kaynaklandığını ve bu ana kartın değişmesi gerektiği yönünde idi.

İlk fiyat o zaman ( 8 yıl kadar önce ) bana yüksek gelmişti, kartı kendi imkanlarımla bulmaya çalışmıştım, ne yazık ki kart konusunda çözüm bulamadığım için sonraki zamanlarda tamir için servisle birkaç defa konuyla ilgili yaptığımız görüşmelerde her defasında rakam giderek dövize bağlı olarak yükseldi.

Bir süre bu konuyu ihtiyacım olmasına rağmen rafa kaldırmıştım lakin, bu gün arşivimden tarama yapmam gereken bir kaç fotoğraf ayırmıştım ve yine tarayıcı ihtiyacı kendini gösterince internet'te tarayıcı arayışında iken Nikon Türk'te forum kısmında tarayıcı üzerine yapılan yorumları görünce buraya yazmak ve benzeri konuda sorun yaşamış ve yaşandı ise bu sorunu ekonomik çözen fotoğrafçı arkadaşların öneri ve tavsiyelerini duymak istedim.

Öneri ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim, saygı ve selamlarımla...

Mustafa Demirbaş

" Dağ rüzgarı..."

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.