İçeriğe git

DIŞ ÇEKİM

Recommended Posts

Öncelikle tüm Nikon ailesine hayırlı günler diliyorum. yaklaşık 1 senedir hobi olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyorum.Hobi olarak dedim ama başladıktan kısa süre sonra tutku olmaya başladı benim için.Bu zamana kadar kendimi bu kadar iyi hissettiğim bir uğraşım ettiğim olmadı.Asıl mesleğim  elektronik haberleşme teknikerliği. Bir çoğumuz gibi bende kendimi çalıştığım mesleğe ait hissetmeyenlerdenim.Ancak fotoğrafçılık bambaşka bir şey istiyorum ki en çok sevdiğim hobim artık mesleğim olsun.Günümün çok büyük bir kısmını gerekse teknik bilgileri gerekse mesleki bilgileri öğrenmekle ve uygulamakla geçiriyorum kısaca hikayem bu. SORMAK İSTEDİĞİM KONU : şimdiye kadar araştırdığım kadarıyla gelin-damat dış çekimi için ekipman olarak önerilerin nerdeyse tamamında olmazsa olmazlar sıralanmış örneğin :

1-full frame body-yedek body olmak üzere 2 adet gövde

2-portre lensi : 50mm veya 85mm

3-zoom lens 24-70 ve 70-200

4-flas , paraflash , reflektör vs. 

ayrıca fotoğrafların raw çekilmesi gerektiğinin ısrarla üstünde durulmuş.çevremde fotoğrafçılığı öğrenmek adına gidip geldiğim hiç bir stüdyo bunları yaptığına rastlamadım.adamlar d90 ve 18-105 ile çekime çıkıp üstelik raw  değil jpeg fine çekerek albüm basıyorlar.hatta bir kaçı dışında tepe flaşı bile kullananına henüz denk gelmedim. saydığım ekipmanlar ciddi sermaye gerektiyor.birde bu adamlar jpeg çektikleri halde nasıl oluyorda albüm kalitelerinde sıkıntı çıkmıyor.lütfen yardım edin kafam çok karışık işin içinden çıkamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu formda konuşulan kalite, genel olarak söylenirse, en üst kalitedir. Tabii teknik olarak.

D7000 ile çekilmiş bu kalitede bir fotoğrafı 1m. boyunda bassanız bile hala çok güzel sonuç alırsınız.

Düğün fotoğrafları ise çok nadir olarak 30x40 dan daha büyük basılır. Dolayısıyla küçük hatalar göze batmaz.

Düğün fotoğraflarında başka öncelikler vardır: Yüz ifadeleri, kadraj, ışık gölge, alan derinliği gibi. 

Bunlar ise donanımdan çok fotoğrafçının ustalığı ile ilgilidir. Kısacası her zaman söylendiği gibi fotoğrafı makine değil fotoğrafçı çeker.

Donanım hemen her zaman 2. hatta çoğu zaman 3. plandadır.

Kıssadan hisse:

Bol fotoğraf çekin, Sabit Kalfagil'in "kompozisyon" ve  Gombric'in "sanatın öyküsünü" okuyun. Fotoğraf sitelerinin teknik bölümlerini karıştırın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sayın M.yaşar ilginiz için teşekkür ederim. önerdiğiniz kitapları en kısa zamanda temin edeceğim. bir konu hakkında daha görüşlerinizi rica ediyorum.ek

***albüm nasıl tasarlanır baskıya gönderilecek albüm hazırlanırken nelere dikkat edilmelidir

*** albüme konulan fotoğraflara ne gibi işlemler uygulanıyor

bu konulardada yetkinlik kazanmak istiyorum.kendimi bu konularda nasıl geliştircem kaynak-yol haritası her türlü öneriye açığım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

albüm konusu nasıl oluyor bende çok merak ediyorum ancak internette yeterli bilgi bulamadım psde yapiliyor onu biliyorumda nasıl?  forumdaki bilgili arkadaşlar yardımcı olursa fena olmaz açıkçası 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 16.07.2016 at 12:46, mustafa.sarican yazdı:

Sayın M.yaşar ilginiz için teşekkür ederim. önerdiğiniz kitapları en kısa zamanda temin edeceğim. bir konu hakkında daha görüşlerinizi rica ediyorum.ek

***albüm nasıl tasarlanır baskıya gönderilecek albüm hazırlanırken nelere dikkat edilmelidir

*** albüme konulan fotoğraflara ne gibi işlemler uygulanıyor

bu konulardada yetkinlik kazanmak istiyorum.kendimi bu konularda nasıl geliştircem kaynak-yol haritası her türlü öneriye açığım.

yeni konu açmaya gerek yok burdan uplayayım birileri cevaplasa fena olmaz :D

- Desire tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu işin en tırt noktalarından brine denk gelmiş bulunmaktayız, fotoğrafların baskısının alınması. Dilim döndüğünce, klavyem yettiğince ve bilebildiğimce anlatayım. 

Fotoğrafları çektiniz ve bir program yardımıyla düzenleme renk ayarlamaları yaptınız. Beyazınız beyaz, siyahınız siyah. Ne yaşiller ne de kırmızılar patlıyor. Her şey cam gibi, kendinizi fotoğrafın içinde hissediyorsunuz. Başka bir bilgisayar ekranında baktınız fotoğrafınız çamur gibi. Demek ki neymiş, önce bilgisayarınızın ekranını kalibre etmeniz gerekecek. Yani Fotoğraf makinenizin kullandığı renk yelpazesinizi ekranınız için de kullanmanız gerekecek. Ondan sonra ayarlama yapacaksınız. Fotoğraf makineniz ile bilgisayar ekranınız aynı standartı kullanıyor ama yetmez. bir de ortam ışığı denen bir mevzu var. Bir sorun varsa illaki çözümü de vardır. İşte bu iş için çözümler de burada.

Her şey tamam, ekranınız tamam, renkleriniz tamam. Baskıya yolladınız işinizi. Ama gelen albüm hiç de sizin hazırladığınız gibi değil, renkler patlamış, modeller pekmez kavanozuna düşmüş gibi kırmızı yanaklı. neden? baskıyı yapan kişi sizin renk ayarlamalarınızdan bi haber. Ne olacak, baskı sürecinin de başında duracaksınız, renkleri ayarlayacaksınız.

Anlayacağınız albüm bastırmak için gerçekten bastıracağınız albümü satmanız gerekli, yoksa zevkine uğraşılacak iş değil. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7 dakika önce, Orçun Edipoğlu yazdı:

Bu işin en tırt noktalarından brine denk gelmiş bulunmaktayız, fotoğrafların baskısının alınması. Dilim döndüğünce, klavyem yettiğince ve bilebildiğimce anlatayım. 

Fotoğrafları çektiniz ve bir program yardımıyla düzenleme renk ayarlamaları yaptınız. Beyazınız beyaz, siyahınız siyah. Ne yaşiller ne de kırmızılar patlıyor. Her şey cam gibi, kendinizi fotoğrafın içinde hissediyorsunuz. Başka bir bilgisayar ekranında baktınız fotoğrafınız çamur gibi. Demek ki neymiş, önce bilgisayarınızın ekranını kalibre etmeniz gerekecek. Yani Fotoğraf makinenizin kullandığı renk yelpazesinizi ekranınız için de kullanmanız gerekecek. Ondan sonra ayarlama yapacaksınız. Fotoğraf makineniz ile bilgisayar ekranınız aynı standartı kullanıyor ama yetmez. bir de ortam ışığı denen bir mevzu var. Bir sorun varsa illaki çözümü de vardır. İşte bu iş için çözümler de burada.

Her şey tamam, ekranınız tamam, renkleriniz tamam. Baskıya yolladınız işinizi. Ama gelen albüm hiç de sizin hazırladığınız gibi değil, renkler patlamış, modeller pekmez kavanozuna düşmüş gibi kırmızı yanaklı. neden? baskıyı yapan kişi sizin renk ayarlamalarınızdan bi haber. Ne olacak, baskı sürecinin de başında duracaksınız, renkleri ayarlayacaksınız.

Anlayacağınız albüm bastırmak için gerçekten bastıracağınız albümü satmanız gerekli, yoksa zevkine uğraşılacak iş değil. 

yazınız için teşekkürler ben aslında hobi olarak fotoğraf çekiyorum bir arkadaşım çok israr etti fotoğraflarını ben çekeceğim hediye olucak normalde uğraşması zor işler düğüncünün yanında çalışmadan ögrenilecek işler değil :) Şimdi CMYK RGB vs var bunu baskıcıya göre ayarlıyoruz. Calibrasyona muadil olarak ekran tipi ips mi? Yoksa bu meretten almadan olmuyor mu? :) Albüm psde yapılıyormuş albüm yapmak ne kadar zor bununla ilgili eğitim videosu yazı bilgi varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

IPS normalda ekranın kalitesi ile alakalı bir durum. 300-500 dolara aldığınız laptoplarda fazlaca bulunmaz. Ben gerçi ideal olan çalışmayı anlatmaya çalıştım. Ama sizin durumunuzda, madem amatör bir iş olacak web sitelerini inceleyebilirsin. Hatta bu web sitelerinin bir kısmı sana albüm hazırlaman ve beyaz dengesini baskı aletlerine göre ayarlaman için yardımcı dosyalar sunmakta. GOOGLE amcaya bir sor istersen bu durumu. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

orçun bey vaktinizi ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.önemli anektodlara vurgu yapmışsınız genelde  pek  dikkate almadığımız ama  önemsememiz gereken bir konu ekran kalibrasyonu...yanlız benim takıldığım konu şu yazımda da belirttim bu işi yapan stüdyolarda son tekneloji mac pc ler kullanmıyorlar kullananlar var mı elbet ki var..ancak bir çoğu minimum düzeyde ekipmanla bu işi yapıyorlar. 300-400 liralık ekran 1000-1500 liralık kasa d90 ve 50mm 1.8 veya 18-105 kit lens. bu adamlar bizim bilmediğimiz ne biliyorlar da sezonda 60-70 düğün çekebilecek kabiliyete sahipler.   gerçekten sıkıştım kaldım ben mi gözümde büyütüyorum bu işi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Albüm firmaları var stüdyo o dediğiniz ekipmanla fotoğraflari çekip albüme konmasini istediği fotoğrafları firmaya ham halini gönderip albüm olarak teslim alıyor kendi uğraşmıyor yani bildiğim bir kısmı bunu yapıyor diğerlerini bilemem

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.