İçeriğe git

NİKON GARANTİ SORUNU


bora yılmaz

Recommended Posts

İyi günler, 1 hafta önce forumdan yardım istemiş olduğum, 10 ay önce fotografium mağazasından garantili satın almış olduğum Nikon D810 makinamda her pil değiştiğinde saat ve tarih ayarlarının sıfırlanması sorunu ile ilgili ürünü garanti kapsamı altında nikon karacasulu servisine teslim ettim. garanti kapsamı altında olmasına rağmen bugün benden ürünün tamiri için 500 TL ücret talep ettiler. konuyla ilgili olarak ikitelli nikon teknik servisiyle görüştüm. bana ürünün kartı üzerinde yoğun oksitlenme olduğunu,  bunun ürünün suya maruz kalmasıyla oluşabileceği, suyu hafıza kartının yuvasından almış olduğunu, hafıza pilinin bu oksitlenmeden dolayı bitmiş olduğunu ve bu arızanın garanti kapsamı altında olmadığı söylendi. fakat ben ürünü alıdığım tarih olan 10 aydan beri hiçbir şekilde yağmurlu havada kullanmadım. ikamet ettiğim evin nemli olduğunu söyleyebilirim. ayrıca makinayla çekim yapmış olduğum zaman zarfında elimin zaman zaman terlediğini biliyorum. bunun dışında makinayı kesinlikle suyla temas ettirmedim. daha önce PENTAX K20D GİBİ ORTA DÜZEY BİR MAKİNAYI YILLARCA KULLANDIM, HİÇBİR SORUNLA KARŞILAŞMADIM, AMA NİKON D810 GİBİ ÇOK PROFESYONEL VE ÜRÜN TANITIMINDA ZOR KOŞULLARA DAYANIKLI OLDUĞU YAZAN 9000 TL PEŞİN ÖDEYİP ALMIŞ OLDUĞUM BİR MAKİNANIN BU TARZ BİR SORUNU BANA YAŞATACAĞINI HİÇ TAHMİN ETMEZDİM. GARANTİLİ OLMASINA RAĞMEN OLARAK BANA DAYATILAN ÜRÜNÜN ARIZA BEDELİNİ ÇARESİZ OLARAK VERİP TAMİR ETTİRECEĞİM. BU MESAJI YAZMAKTAKİ AMACIM NİKON MAKİNA ALACAKLARIN BÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞABİLCEĞİNİ VURGULAMAKTIR...

- bora yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Bora bey,

 

Geçmiş olsun öncelikle. 
Servis yetkililerine Youtube'ta Nikon Europe resmi hesabındaki bu videonun 20. saniyesinden başlayan kısmı izlettirin. 
Tamam, bu gövde su geçirmez değil elbette. Videoda görünen damlacıkların ne olduğunu sorun. Bu damlacıkları bu videoda göstermekteki maksadı anlatsınlar size.

 

Ben sizin yerinizde olsam bu kadar kolay pes etmezdim.

 

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Çok geçmiş olsun. Ben sırf bu nedenden dolayı garantiye bir dünya para vermiyorum. Temiz 2. el veya spot sıfır gövde ve lens alıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü
15 saat önce, bora yılmaz yazdı:

BENCEDE ÜMİT BEY EN MANTIKLISI SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ. BUNU ŞİMDİ ANLADIM...

 

14 Haziranda yine bir Nikon D810 sahibinin Nikon Türkiye servis ve garantisi ile ilgili isyanını aşağıya kopyalıyorum. Garanti ülkemizde Gökhan kardeşimin de dediği gibi, belgeden ibaret yasal bir zorunluluk maalesef.

Nikon Turkiye'nin agir darbe sonucu kirilmis garantiden degisemeyiz diyerek 900 lira gibi bir fiyat verdigi arizayi ozel servis de 5 dakika da tek kurus odemeden yaptilar.

Agir darbe alindigi soylenen canta da cizik bile yok ama ne hikmetse daha once olusan cizigi "agir darbe" gostergesi olarak kabul eden Nikon calisanlarini Allah'a havale ediyorum.

Teknik servisin sacmaliklarindan sonra ortaya cikan sonuc; D810 almayi dusunen varsa da bir daha dusunsun oyle hassas ki dokunsaniz kirilip dokuluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Ümit bey,

 

Ben de tıpkı sizin gibi sadece bu nedenle, tüm gövde ve lenslerimi spot piyasadan sıfır olarak aldım ve alıyorum.

Meşhur bir elektronik zincir mağazasından aldığım basit bir telsiz ev telefonunda daha ilk haftada oluşan saçma sapan bir pil problemi nedeniyle, yaklaşık iki ay kadar git-gel ler yaşadıktan, onlarca form doldurup, onlarca imzalar attıktan sonra, bana "tamam oldu" dedikleri telefonu eve götürüp bir gün sonra aynı hatayla karşılaşınca, telefonu alıp sitenin içindeki havuza atmışlığım vardır. 

Son D810 gövdemi Distribütörden alayım dedim; 3.000 TL'den fazla fark istediler. Bu fark gövdenin spottaki bedelinin yaklaşık yarı fiyatıydı. 

Henüz teknik servislik bir sıkıntı yaşamadım, umarım yaşamam da. Ama yaşasam da biliyorum ki (buradan da tavsiye edilen) çok iyi ve dürüst tamirci ustalarımız var.

 

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü
6 dakika önce, bora yılmaz yazdı:

sebahattin bey ürünü karacasulu servisten geri çağırdım. bahsettiğiniz ustaların adını ve adreslerini yazabilir misiniz?

 

İstanbul Hayyam Pasajı,

Özcan VURUN
Cep : 0536 431 7871

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Hani Volkswagen firmasının bir sloganı varya BİZ DAHA İYİSİNİ YAPINCAYA KADAR EN İYİ MODEL BU.

Bende diyorum ki, yenisini tanıyıncaya kadar şimdilik en iyi ve en dürüst TAMİRCİ Hayyamdaki ÖZCAN VURUN usta. :) 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

BUGÜN 15.00 İTİBARİYLE BENİ NİKON TEKNİK SERVİSİNDEN ARADILAR VE ÜRÜNÜN ÜCRETSİZ OLARAK TAMİR EDİLİDİĞİ, HERHANGİ BİR ÜCRET ALINMAYACAĞI BELİRTİLDİ. FORUMDA KONUYLA İLGİLİ CEVAP YAZAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Bora bey,

 

Adınıza sevindim, tekrar geçmiş olsun.

Demek ki Nikon Teknik Servisleri, Yetkili Satıcıları ve Distribütörleri bizim forumun sıkı takipçisi :)

 

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlk fullframe makinamı (D610) Hayyamdaki Resul BOZDAĞ dan satın aldım ikinci el ama sıfır gibi iyikide almışım hiç pişman değilim.

Bozdağ Fotoyutavsiye ederim, Resul abinin yanına mutlaka uğrayın.

- Yaşar Cantürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.