ergyy780 0 Oluşturuldu: Temmuz 20, 2016 Paylaş Oluşturuldu: Temmuz 20, 2016 merhaba, D7200 makinemi yeni aldım. öğrenmek istediğim, makineden en iyi performansı almak için yapmam gereken ayarlar nelerdir. uzun zamandır kullanan tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum. kitapçıkta anlatılan belli genel ayarları yaptım fakat çekime ve fotoğraf kalitesine etki edecek yapılması gereken ayarlar var ise bilmek isterim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Temmuz 20, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Temmuz 20, 2016 gönderildi Madem yeni başladınız, o halde şu birkaç cümle ile başlayalım; - Fotoğrafı fotoğrafçı çeker, makine değil. - Fotoğrafı önce göz, sonra lens, sonra makine çeker (Mehmet Köse üstadın kulakları çınlasın) Sadece sizin makinenizde değil, hiç bir DSLR gövde üzerinde çok iyi fotoğraf çekmek için ön tanımlı ayar diye bir kavram yoktur (yukarıdaki 2 cümleyi tekrar hatırlayın) Öncelikle bu işi iyi bilen birilerinden kurs alın, Fotoğrafçılıktaki o sihirli üçgeni (Enstantane / Diyafram / ISO) çok iyi kavrayın. Konuyla ilgili kitaplar ve dergiler karıştırın, Bol bol denemeler yapın. Bunları bu şekilde yazdığım için de bana darılmayın Saygılar. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ergyy780 0 Temmuz 20, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Temmuz 20, 2016 gönderildi 18 dakika önce, Sebahattin Demir yazdı: Madem yeni başladınız, o halde şu birkaç cümle ile başlayalım; - Fotoğrafı fotoğrafçı çeker, makine değil. - Fotoğrafı önce göz, sonra lens, sonra makine çeker (Mehmet Köse üstadın kulakları çınlasın) Sadece sizin makinenizde değil, hiç bir DSLR gövde üzerinde çok iyi fotoğraf çekmek için ön tanımlı ayar diye bir kavram yoktur (yukarıdaki 2 cümleyi tekrar hatırlayın) Öncelikle bu işi iyi bilen birilerinden kurs alın, Fotoğrafçılıktaki o sihirli üçgeni (Enstantane / Diyafram / ISO) çok iyi kavrayın. Konuyla ilgili kitaplar ve dergiler karıştırın, Bol bol denemeler yapın. Bunları bu şekilde yazdığım için de bana darılmayın Saygılar. ilginize teşekkür ederim, fakat yanlış anlaşılmışım. fotoğrafa yeni başlamadım, fotoğrafçılığın bir çok kavramını yeteri derecede biliyorum. bu konuda eğitimim var. bu güne kadar fuji kullanıcısı idim. Nikon dslr bir makineyi ilk defa kullanacağım için yardım istedim. sanırım makineye hakim oldukça sorumu daha net sorar hale gelebilirim. eksikliğini hissettiğim bir konuda ayrıca sormam gerekecek. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Temmuz 20, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Temmuz 20, 2016 gönderildi Evet, haklısınız. Bu durumda konu yanlış anlaşılmış. Önceki Fuji makinenizin modelini bilmiyorum, ama şu an sahip olduğunuz gövde oldukça başarılı bir gövdedir. Zaten muhtemelen bunları bilerek aldınız. Nikon gövdenizi hangi lens(ler)le kullanacağınızı bilmiyorum. Fakat sıkıştığınızda "yardım" diyebileceğiniz en iyi platformdasınız şu anda. Her türlü konuda, konunun uzmanı üstadlarımız, üyelerimiz size yardımcı olacaklardır. Ama "en iyi fotoğrafı çekmek için makinemde hangi ayarı yapmalıyım" gibi sorular için değil Sorunuzu sormadan forumda arama da yapabilirsiniz. Çok faydalı bilgilere rastlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Aramıza hoş geldiniz. Not: Birbirimize ismimizle hitap etmeyi seviyoruz. O nedenle şart olmamakla birlikte rumuz yerine isim yazmayı tercih ederiz. Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Temmuz 24, 2016 gönderildi Paylaş Temmuz 24, 2016 gönderildi Çekim modları var screen moduna gelip orda hangi çekim modunu kullaneceksanız seçin. Mesela gece, hareketli nesneler, çocuk vb.. Bir kaç tane çekim mddları var. Onları seçebilirsiniz. Yoksa diğer düşündüğünüz gibi bir mod yok. Ben bir ayara çekeyim basayım çeksin en güzel fotoğraları. En güzel ayarı fotoğrafı çeken kişi verir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ağustos 23, 2016 gönderildi Paylaş Ağustos 23, 2016 gönderildi On 20.07.2016 at 11:10, ergyy780 yazdı: merhaba, D7200 makinemi yeni aldım. öğrenmek istediğim, makineden en iyi performansı almak için yapmam gereken ayarlar nelerdir. uzun zamandır kullanan tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum. kitapçıkta anlatılan belli genel ayarları yaptım fakat çekime ve fotoğraf kalitesine etki edecek yapılması gereken ayarlar var ise bilmek isterim. forumdaki arkadaşlardan özür dileyerek yeni üye olduğum foruma ilk mesajımı arkadaşa yardımcı olmak adına yazıyorum. makinenin çekim ayarı derken çektiğin fotoğrafların kalite ayarını daha sonrada keyfince işleyebilmen adına hem raw hem de jpeg olarak çekeceksen makinen açıkken QUAL tuşuna basılı vaziyette senden taraftaki tekeri döndürerek raw+f seçime getirebilirsin. makinenin üzerinde bulunan lens hizalama beyaz noktasının hemen altında af tuşuna basılı şekilde lens tarafındaki tekeri döndürerek netleme noktalarının ayarını yapabilirsin. çekmek istediğin konuya göre ayarlarsın. ben mesela 3d kullanıyorum. onun dışında fn tuşuna ben sanal ufuk çizgisini atadım, ufuk çizgisinin görünmediği manzara fotoğraflarında işe yarayacağını düşünüyorum. iso seçeneği için makine açıkken iso tuşuna basılı tutup lensten taraftaki tekeri çevirerek auto konumuna alabilirsin, böylece manuel modda çekerken anlık ışık değişimlerinde yardımcı olur. onun dışında diğer arkadaşların da belirttiği gibi göz senin gözün 1 ayda muhtemelen bunların hepsini çözmüşsündür ama olsun... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ergyy780 0 Ağustos 23, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 23, 2016 gönderildi teşekkür ederim açıklayıcı bilgilerin için, tahmin ettiğin gibi 1 aydır makineyi tanıma fırsatım oldu ve gerekli tüm ayarlara ulaşabiliyorum artık. açtığım konu en başından beri yanlış anlaşıldı aslında, silme imkanım olsa silecektim. sonuçta bu makineler kutudan çıktığı bas-çek kullanılmıyor, belli ayarlarını yapıp çekime geçiyoruz. kullanım klavuzunun içinde kaybolmadan deneyimli kullanıcılardan yardım alarak daha kolay çözüme ulaşırım diye düşünmüştüm sadece. cevap yazan herkese teşekkürler yinede. ışığınız bol olsun... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
onurd 14 Ocak 20, 2017 gönderildi Paylaş Ocak 20, 2017 gönderildi Merhaba sevgili arkadaşlar ustalar. Makineyi iyice tanımaya çalışıyorum. Aklıma takılan birkaç nokta var. Sizlerin fikirlerinizi almak istiyorum. Makine m modunda video çekimine aldığımda ekran karanlık kalıyor. Diğer modlara aldığımda normala dönuyor. Ayrıca diyafram ve enstantene değerlerini değiştiremiyorum. Ancak fotograf moduna alarak istediğim değerleri giriyorum. Diğer bi sorum ise af noktalarının seçimi olacak. Afa - Afs - Afc modları biraz kafamı karıştırdı.bu konularda yardımıcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi çekimler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ocak 20, 2017 gönderildi Paylaş Ocak 20, 2017 gönderildi İso otomatik olsun enstantane 1/100sn olsun f i istediğin olsun ki ben 3.5 veya 5.6 uygun buldum, sonra videoya al sıkıntı olmuyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Volkan cakmak 1 Haziran 23, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 23, 2017 gönderildi merhaba arkadaslar suan icinde bulundugum durumu aciklamak istiyorum yurtdisinda yasiyorum (barcelona) 2gun once d7200 aldim ve suan bir taki atolyesinde fotograf cekerek gecimimi sagliyorum fotograf cekmeye 6 ay once basladim canon kullaniyordum fotograf cekimi hakkinda bir bilgim yok bir egitimim de yok hic birsey bilmeden basladim ve burda bir atolyede fotograf cekerken actim gozlerimi sizlerden yardim istiyorum arkadaslar lutfen bana elimde olan d7200 hakkinda bilgi verin hemen fotograf cekmeye baslamam gerek cunku busekilde para kazanmaya calisiyorum.. gecimim bu sekilde.. sizlere skp adresimi verebilirim (vollkancakmakes) mail adresim ise vollkancakmak@gmail.com bu yazdiklarim gercekten benim icin cok onemli cunku burda tutunmam gerek ve gercek anlamda bir yardima ihtiyacim var lutfen arkadaslar zamaniniz var ise skp acabiliriz yada ben sizi arayabilirim lutfen yardim edebilirseniz cok sevinirim.. gercekten arkadaslar yardima istiyacim var Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Volkan cakmak 1 Haziran 23, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 23, 2017 gönderildi Selam arkadslar netleme hakkinda bir sorum var d7200 de olan Afa - Afs - Afc ayarlari hakkinda bilgi verebilirmisiniz belirtmek istiyorum sadece M modunu kullanarak cekim yapiyorum ama netlemeyi halen ogrenemedim? zamaniniz var ise ve cevaplar iseniz cok sevinirim? tesekkur ederim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
onurd 14 Haziran 23, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 23, 2017 gönderildi Volkan bey makineniz hayırlı olsun. Lens marka ve modeli hakinda bilgi yazmamissiniz. Anlaşılan biraz aciliyetiniz var gibi. Afa secili iken makine af noktalarını kendisi belirler. Afs sabit olan cekimlerdr kullanılır (siz bunu kullanmalisiniz ki cekitiginiz şeyler ne bilmiyorum ama portre ve sabit Konulu cekimler icin idealdir) afc ise hareketli konular icin kullanilir( spor müsabakaları kuş resimleri cocuk resimleri vs.) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Volkan cakmak 1 Haziran 23, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 23, 2017 gönderildi merhabalar Onur bey gercekten aciliyeti var evet cunku hizli bir sekilde ogrenmeliyim ve gercekten zaman ayirip yazdiginiz icin cok ama cok tesekkur ederim. 2 gun once nikon d7200 kiz arkadasim hediye etti birde objektif objetfif nikon nikkor 18 200mm 1:3.5-5.6 G ED VR arkadasim bayanlar icin taki yapiyor ve bende fotograflarini cekiyorum ( cekmeye calisiyorum ) d7200 hakkinda cok sorum var ama sizleride yormak istemem zamaniniz oldugunda cevaplamak isterseniz eger bisi daha sorucam objektif uzerinde M/A M VR-on off ve NORMAL ACTIVE secenekleri var toplam 3 secenek yani VR titresim ile alakali olsa gerek ama diger iki secenek bilemedim? onemli olsa gerek zamaniniz var ise yazmak ister iseniz gercekten cok sevinirim eklemek istediginiz bilgi olursada belirtebilirsiniz gercekten cok tesekkurler Onur bey. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Volkan cakmak 1 Haziran 23, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 23, 2017 gönderildi @onurd merhabalar Onur bey gercekten aciliyeti var evet cunku hizli bir sekilde ogrenmeliyim ve gercekten zaman ayirip yazdiginiz icin cok ama cok tesekkur ederim. 2 gun once nikon d7200 kiz arkadasim hediye etti birde objektif objetfif nikon nikkor 18 200mm 1:3.5-5.6 G ED VR arkadasim bayanlar icin taki yapiyor ve bende fotograflarini cekiyorum ( cekmeye calisiyorum ) d7200 hakkinda cok sorum var ama sizleride yormak istemem zamaniniz oldugunda cevaplamak isterseniz eger bisi daha sorucam objektif uzerinde M/A M VR-on off ve NORMAL ACTIVE secenekleri var toplam 3 secenek yani VR titresim ile alakali olsa gerek ama diger iki secenek bilemedim? onemli olsa gerek zamaniniz var ise yazmak ister iseniz gercekten cok sevinirim eklemek istediginiz bilgi olursada belirtebilirsiniz gercekten cok tesekkurler Onur bey. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
onurd 14 Haziran 23, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 23, 2017 gönderildi Yardimci olduysam ne mutlu. M/A secimi lensin odaklamasini belirler. Onu a tarafina cekin. Anladigim kadari ile taki resimleri cekiyorsunuz. Eğer ki makinenizi sabit bir yere koyup (tripod veya herhangi bir yerde sabit ise) vr modunu off konumuna getirin. Ama makineyi elinizde kullanarak cekim yapıyorsanız vr on modunda olmalidir. Ayrica lensin cikarma dugmesinin altindaki af modu dugmesi de on drumunda olmasini unutmayin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Volkan cakmak 1 Haziran 23, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 23, 2017 gönderildi @onurd cok ama cok tesekkur ederim Onur bey suan atolyedeyim evet taki fotografi cekmeye calisiyorum bu aradada makinayi ogrenmeye bir seyler bildiginiz cok net eger benim isime yarayabilecek bir takim bilgiler daha eklemek isterseniz okumaaktan ve denemekten mutluluk duyarim zaman ayirip yazdiginiz icin cok tesekkur ederim sizlere.. iyi gunler diliyorum.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
onurd 14 Haziran 23, 2017 gönderildi Paylaş Haziran 23, 2017 gönderildi Rica ederim volkan bey. Size tavsiyem (ben öyle yapiyorum) iso enstantene diyafram ayarlarini iyice ogrenip manuel modda cekim yapmanizdir. Makinenin de bir özelliği daha var m modunda isoyu otomatik secebiliyorsunuz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tarık ışık 3 Ağustos 20, 2017 gönderildi Paylaş Ağustos 20, 2017 gönderildi Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldim, nikon d7200 makinem yeni tanimaya çalışıyorum, Scott kelby nin '' fotoğrafcinin El kitabı 1.cildini okuyorum, YouTube de bir kaç fotoğrafcinin kanalina aboneyim, bu siteyede yeni kaydoldum, ayrıca kurs almayı düşünüyorum.. Bunlara ilave ten kendimi gelistirecek başka bir şey var mı... AMACIm Manuel modda tamamen sihirli 3 lu ye hakim olup fotoğraflar cekebilmek Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cafer aydın 63 Ağustos 21, 2017 gönderildi Paylaş Ağustos 21, 2017 gönderildi Öncelikle Diyafram öncelikli ve enstatane öncelikli modda kendini geliştir. Hatalarını gör. Gerektiğinde P modunda ayarlara bakarak fotoğraf çek. Manuel modda daha sonra anladıktan sonra çekim yap. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tarık ışık 3 Ağustos 21, 2017 gönderildi Paylaş Ağustos 21, 2017 gönderildi Teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın