İçeriğe git

Flaş Önerisi


Recommended Posts

Peki amatör bir fotoğrafçı olarak sb 910 flaş alsam aradaki fiyat farkına değecek bir kazanım elde eder miyim? Bir de Pixel ve Shanny gibi markaların 500 tl bandındaki flaşları hakkında fikrinizi öğrenebilir miyim?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Namık bey sorunuzun yanıtı hem evet, hem hayır. Zira bir ön koşul ile soruyorsunuz, "amatör olarak" diyorsunuz. Bu aynı, "fiyatına göre çok iyi" demek gibi. Göreceli soruya göreceli yanıt, evet ya da hayır olamıyor.  

Makinelerimizin tepe flaşı hakikaten sinir bozucu bir şekilde işe yaramıyorlar. Onları daha işlevsel yapan aksesuarları da göz ardı etmeyin. 

Elbette yeni çıkan ürünlerde aradaki farka değer gelişmeler oluyor. Soru, siz bir "amatör olarak" bunun ne kadarını kullanacaksınız?

Amatör deyip geçmeyin. Aslında en büyük harcamaları yapanlar amatörler. Profesyonel adam kiraydı, stopajdı, sigortaydı büyük bir maileyetle yola çıkıp ekipmanını fayda /maliyet denklemi üzerine kurup onun parasını çıkarmaya çalışır. Oysa amatör için hiç bir sınır yoktur.

Eğer amatör derken "Yeni başlayan" demek istiyorsanız SB- 600 kullanın, ihtiyacınız daha fazlasını gerektiriyorsa satıp ihtiyacınız olanı alırsınız. Nikon dışında en çok kullanılan Yongnuo flaşlardan şikayetçi olanı da pek görmedim. Sonuç olarak düğün ya da atletizm rekoru gibi tekrarlanması mümkün olmayan şeylerin çekimini kaçırmış olmayacaksınız. 

Benim kriterlerim genelde ağırlık, büyüklük, taşınabilirlik, şarj edilebilirlilik, diğer cihazlarla uyum gibi kullanımda pratiklik üzerine.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu arada farklı markalara bakarken Nikon uyumu, daha doğrusu TTL modu var mı mutlaka bakmak gerek. Yoksa bir de flaş şiddetini manuel ayarlamak zorunda kalırsınız. Nikon marka flaş alırsanız sorun yok; aynı tepe flaşınız gibi diaframa, enstantaneye göre flaş parlaklığı otomatik ayarlanır.

Not: iki mesajda da kullandığım tepe flaşı, makinenin kendi flaşı anlamında kullanılmıştır. Aslında satın alınıp takılana tepe flaşı demek daha doğru  ama alışkanlıkla yanlış olan isim sık kullanılıyor. 

- atalay mete tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.