İçeriğe git

Eye Fi mi, wu-1a mı?


Recommended Posts

Malumunuz dahili wifi olmayan gövdelerde fotoğraf paylaşılması bir sorun. Bu soruna da çözüm olarak bildiğim iki alternatif var. Eye-fi kart veya wu-1a kablosuz adaptör.

İkisinin de farklı avantajları ve dezavantajları var. Bu konudaki amacım kendi bildiğim özelliklerini de paylaşarak varsa siz kullananlardan da merak ettiğim bilgileri edinerek hangisinin daha kullanışlı olacağına karar vermek. Araştırmalarıma ve izlenimlerime göre kendilerinin (daha çok kullanıma yönelik) özellikleri şöyle (yanlışlarım varsa düzeltiniz lütfen);

Eye-fi Kart:                                                                                   Wu-1a:

  • Makinede bir çıkıntı yaratmıyor. Takıyorsunuz gizleniyor.      Makinenin yan silikon kapağı açılıp harici takıldığı için dışarda küçük de olsa bir parça çıkıntı yaratıyor.(Sağa sola takılabilir.)
  • Eye-fi paylaşım yanında depolama sağlıyor.                             Sadece paylaşım sağlıyor.
  • Eye-fi kart ile cihazı uzaktan kumanda edemiyorsunuz.         Wu-1a ile telefona gerekli uygulamaları yükleyip gövdeyi uzaktan kumanda edebiliyor, fotoğraf çekebiliyorsunuz.
  • Eye-fi kart pcde, telefonda, tablette kullanılabiliyor.                 Can alıcı nokta; Wu-1a sadece akıllı telefonlarla ve tabletlerle uyumlu. Pcde kullanamıyorsunuz.
  • Eye-fi kart orjinal dosya aktarımı sağlıyor(mu?)*                      Wu-1a aktardığı dosyaların eksif bilgilerini korumakla beraber boyutunu küçültüp aktarıyor.
  • Eye-fi kart 16 gb pro versiyonu fiyatı 219 TL                              Wu-1a 189 TL

 

 

Eye-fi nin de mobi ve pro olmak üzere iki versiyonu var. Mobinin okuma ve yazma hızları biraz daha düşük, kapasite 8gb ve raw aktarımı desteklemiyor. Proda bu özellikler mevcut ve 16 gbden başlıyor.

(*) Eye-fi kart, dosya transfer ederken orjinal dosyayı mı aktarıyor yoksa kablosuz adaptör gibi küçültme yapıyor mu? Cevaplarınızı bekliyorum.

Sonuç olarak paylaştığım bu özelliklere ve sizin ekleyeceğiniz/düzelteceğiniz özelliklere binaen, sizce hangisini almayı tercih etmeli?

Saygılar...

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hocam Eye-fi çok tuttu. WU-1A'da sorunlar olduğundan bahsediliyor. Amazon yorumlarına bakarsanız WU-1A'nın 3 yıldızı falan var. Nikon için utanç verici bir ürün ve aşırı pahalı... 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

EYE-FI kartlardan kullandım. Genel ağa bağlanmayıp kendi ağını oluşturuyor ve bu yüzden bazı sorunlar ile karşılaştım. Kendi ağını kurmasına rağmen aletin veri transfer hızından memnun kalmadım. Bunun yanında fotoğraf makinesinin pil ömrünü de aşırı kısaltıyordu benim için. Ben üründen pek memnun kalmadım anlayacağınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 dakika önce, köylüadam yazdı:

Teşekkür ederim. Hangi versiyonu kullanmıştınız acaba? Dosyaları transfer ederken küçültme yapıyor muydu? 

 

Dosya boyutunda küçültme vs yok. Orjinal size neyse o . Ayrıca RAW da kopyalayabiliyor.

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, köylüadam yazdı:

Teşekkür ederim. Hangi versiyonu kullanmıştınız acaba? Dosyaları transfer ederken küçültme yapıyor muydu? 

 

Sanırım MOBI olacaktı. yada ona benzer yeni versyonu. sadece bir kere RAW dosya transferi gerçekleştirebildim. IOS, Android ve MAC OSX için arayüzlerini denemiştim. belki o arayüz sorunluydu bilemiyorum, alet yeni çıkmıştı belki ondan. Sonuç olarak bir küçültme uygulamıyordu fotoğraf boyutlarında.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.