İçeriğe git

Aliexpress'den Tripod Getiren Var Mı?


Atakan Alp

Recommended Posts

100 dolara kadar sorunsuz ve gümrüksüz getirebilirsiniz.

Ancak nadiren de olsa çok hacimli ürünler bazan gümrüğe takılabilir. (Pahalı görünümlü olduğundan)

http://aliexpressturk.blogspot.com.tr/p/yllk-5-kez-yurtds-alsveris-limiti.html

http://shiftdelete.net/online-yurtdisi-alisveris-rehberi-62883

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yurt dışından çokça alışveriş etmiş biri olarak benim size şöyle bir önerim olacak:

Alacağınız ürün bizim piyasada bulunan bir ürün olsun ki önce burada deneyin sonra sipariş verin.

Çünkü çok güzel görünümlü olduğu halde pek de işe yaramayan bir sürü marka ve model var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ali express ve ebay üzerinden tripod, flaş, çanta, softbox, tetikleyici, vs olmak üzere bir çok şey getirttim. genelde 100-200 USD civarı ürünler çok sorun olmuyor ama limit 150 USD. siz yine de bu limiti aşmamaya çalışın. sanırım toplamda 20-25 alışverişim olmuştur yurt dışından sadece bir kez 400 usd civarı bir alışverişimde gümrüğe takıldım. onu da ürünler hızlı gelsin diye DHL ile istemiştim o yüzden takıldı, normal posta olsaydı belki o da gelecekti. takılma durumunda sizden orijinal fatura isteniyor, kredi kartı slip yada para transferi yaptığınızı gösterir belge kabul edilmiyor. gümrük memuru aynı ürünün yada muadil ürünün Türkiye yada internet ortamındaki satış fiyatını araştırıyor ve onun üzerinden %25 vergi ve çok az bir masraf ekleyip gümrükçünüze bilgi veriyor. DHL vs firmaların kendi elemanları var bu işleri sizin adınıza takip ediyor ve hallediyor.  vergiyi ödediğiniz anda gümrükten mal çekilip size gönderiliyor. eğer ürün posta yoluyla geliyorsa PTT'de gümrük memuru tarafından kontrol ediliyor ve ürünü almaya gittiğinizde yada ürün size kargolandığında vergisi var denilerek ürün teslim edilmeden ücreti isteniyor. bunları neden uzun uzun yazdım derseniz herhangi bir gümrüğe takılma durumunda bilginiz olsun diye. eğer 30-40 USD birşey alacaksanız takılmama ihtimali çok yüksek. ama Myasar beyin söylediği gibi alcağınız ürünü mutlaka öncesinde deneyin, görün siparişi yurt dışından geçin. yurt dışından gelen bazı ürünler kalite konusunda yetersiz olabiliyor. sonra hayal kırıklığına uğramamak adına denebiliyorsanız yada görebiliyorsanız mutlaka TR'de görüp öyle sipariş verin. iyi günler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aliexpress ten aldığım malzemeler 6 haftadan önce gelmiyor. Öte yandan ülkemizde bulamadığım iki adet motosiklet aksesuarını, gözümü karartıp ebay- İpanya dan satın aldım. Tur camı ve Koruma demiri. Biri 160 diğeri 300 euro civarı. Normal posta seçeneği ile sipariş verdim Her ikisinde de ürün türkiyeye girdikten sonra istanbul dan bir gümrük müşavir bürosu mail yolu ile iletişim kurdu. UPS ile çalıştıklarını, ekteki yetki belgesini imzalayıp belirtilen ücreti ödediğim taktirde (birincisinde 0 .60 TL (60 krş)  ki almadılar,  şımarıp  ikinci siparişi verdim. ikincisinde 59TL gümrük artı firmanın işlem ücreti) benim adıma gümrük işlemlerini halledeceklerini bildirdiler. Güvendim, ödedim ve sorunsuz geldiler.

Ebay, Türkiiye ye gönderi yapan firmaların önemli kısmı sadece posta masrafını değil, gümrüğü de hesaplayıp ödeme yapmanızı istiyorlar. Böylece sürpriz yaşamamak adınaTürkiye fiyatını mutlaka enucuzu.com ya da akakce.com gibi sitelerde arattırıp karşılaştırın. Genellikle "marka" olanlar burada daha hesaplı olabiliyor. 

- atalay mete tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.