İçeriğe git

D810 Renkler cok kontrastlı ve doygun özellikle siyahlar

leven_tnt

Recommended Posts

Levent bey merhaba nikonun menülerine hakim değilim ancak araştırdıgım kadarıyla sorun lensinizden kaynaklanıyor olabilir. Hatta sigmanın 50mm 1.4 art lensine kendinden photoshoplu lens yakıştırması yapanlar bile var.Yurt dışı kaynaklı videolarda da bu şekilde tabir edildiğini duydum. Farkli bir lensle denediniz mi?

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

merhabalar, aslında farklı lensler ile deneme imkanım oldu nikon 70-200 ve nikon 24 mm gibi lensler ile de denemeler yaptık sonuçlar çok farklı değil. işin açıkçası bu durumu araştırmayı bıraktım da denilebilir. nikon ile mutlu olmadığımın farkına vardım, bu durumdan olan rahatsızlığımı anlayabilen çok kişi de çıkmadı. test sonuçlarında para flaş ile yaptığım çekimler beni fazlasıyla tatmin ederken harici ışık kullanmadan yapılan çekimler de ki sonuçlar hayal kırıklığı oluyor. lensin etkisi tartışılmaz mutlaka vardır ama özellikle jpeg de nikon daha kontrastlı ve doygun işlediği kesin. bu durumu seven insanlar nikon ile mutlu olurken benim gibi rahatsız olan kişiler de canon ile yola devam ediyorlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 4 hafta sonra...

d810 ve 5dm3 uzerine hala arastiriyorum ve hala hangisini alacagima karar veremedim. D810 teknik olarak daha onde gozukurken ulkemizde kullanim oraninda 5dm3 e gore cok geride. Neden boyle olduguna halen anlam verebilmis degilim.

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.