İçeriğe git

Nikon D3200 ile 50 mm 1.8 D


Recommended Posts

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Yaklaşık bir yıldır Nikon d3200 kullanıyorum 18-55 Kit Lens ile birlikte. Canon 50 mm 1.8 ile çekim yaptım çok hoşuma gitti 50 mm ile çekimler. Şimdi benim aklımdaki soru şu. Nikon 50mm 1.8 G lensler biraz pahalı olduğu için 50mm 1.8 D serisi lenslere yöneldim. Bildiğim kadarıyla Nikon d3200 de AF motoru olmadığı için D serisi lensleri kullanırken manuel netleme yapmak gerekiyor. Daha önce manuel lens kullanmadığım için size bir kaç sorum var . 

1. Nikon d3200 ile 50 mm 1,8 D lens uyumlu olur mu ? ( bundan kastım bunu kullanmak için ekstra bir aparata ihtiyacım var mı ? ) 

2.50 mm 1.8 D lens ile 35 mm 1.8 g ve 50nn 1.8 G arasında çok fark var mıdır yoksa D serisi olan lens de beni memnun eder mi ? 

3. Daha önce hiç manuel lens kullanmadığım için sorma gereği duyuyorum , Manuel Netleme çok ayak bağı olur mu.

4. D serisi lensin üzerinde diyafram halkası da bulunuyor sanırım onu da manuel mi ayarlamam gerekiyor yoksa makineden otomatik olarak yapabilir miyim ? 

 

şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. İyi günler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1. uyumluluk problemi yaşamazsın, 1977den beri üretilen makine ve lensler birbirlerine aparatsız takılıyor.

2. d ile g arasında netlik ve renk anlamında çok fark olduğunu sanmıyorum. 35mm 1.8g nin renkleri çok güzeldi ama öyle amn aman bir fark yok.

3. manuel netleme biraz göz yoruyor. makinenin vizöründen baktığın zaman netleme gerçekleştiğinde sol tarafta yeşil bir nokta sabit yanar. buna dikkat edebilirsin ve deneme yoluyla çözersin en net anı. yakından uzağa doğru giderek netleme yaparsan daha net sonuçlar alırsın.

4. makineden netleme yapabilseydin zaten manuel olmazdı. evet netlik halkasından netleme yapabilirsin sadece. 

 

manuel netleme hızını yavaşlatıyor. hareketli obje çekmekte çok zorlanırsın. eğer imkanlarını zorlayabilirsen makineni değiştir. d7xxx serisi zorlamaya çalış çünkü başka alacağın lenslerde de aynı problemi yaşayacaksın. ya da uzun süre 50mm kullanırım dersen ( kesinlikle vazgeçemeyeceksin ) ozaman g serisi için imkanları zorla. çünkü bir süre sonra sana sabit objeler yetmeyecek ve kaçınılmaz olan ya gövde değişimi ya da aldığın lens için pişman olmak. d90 da senin makineni karşılaştırsan? af motoru var onda, eski ama güzel bir makina. istanbula hayyama gelirsen takas edebilirsin belki.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Numara numara gitmeyip özet şeklinde anlatayım.

 

Elindeki makinenin gövdesinde AF motoru yok. D serisi alır isen elinle odaklaman gerekir. Zaten sürekli elinle odaklıyor isen sorun yaşamazsın alıp gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Otomatik odaklama istiyor isen G serisi lenslere yönelmen gerekir. 

 

Benim tavsiyem 35mm G lens olacaktır. Nedenine gelirsek 50mm ler insan gözü açısındadır ve insanların gördüklerini bize sunar. Bu nedenlede özellikle sokak fotoğrafçılığında çok popülerdir. Fakat bu 50mm Fullframe makineler için geçerli. Bu lensi DX bir makineye takar isen 75mm'ye denk gelir bu da ne insan gözü açısı ne de 85-135mm arasındaki portre fotoğrafçılığı açısına denk geliyor. Nikon da bize DX makineler için şöyle bir güzellik yaptı o da 35mm G dir. Benim tavsiyem 35mm G lens olacaktır ve bu lensin teknolojiside yenidir. 

 

Ayrıca bulabilirseniz 17-50mm f/2.8 Sigma'yı deneyin. Bir çok kişi bu lens nedeniyle Prime lens kullanmıyor. İçinizin sinip sinmeyeceğine emin olun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tolga bey, ben de benzer ekipmanı (D3300, 50mm f 1.4) kullanmaktayım. Manuel netlemek size nostaljik (ve bana göre patolojik) bir haz vermiyorsa elbette G lenslere yönelin. Zira, hızlı (geniş odak açıklığı olan 1.2, 1.4, 1.8, 2.8 gibi) lensler düşük ışık koşullarında size yardımcı olacaklar. Zor ışık koşullarında bir de odaklama ile uğraşmak gerçekten ayak bağı. Daha önemlisi çok önemli zaman kaybı, pozun uçup gitmesi söz konusu olabilir. Aralarında da aman aman bir fiyat farkı yok. Gün ışığında 18-55 kit lens işinizi rahatlıkla görecektir. Ben de 18-105 i bu amaçla kullanıyorum.

Turan beyin önerdiği Sigma 17-50 2.8 lens, ne yazık ki benim D3300 makina ile uyumlu değil, kullanamıyorum! Ancak odak uzaklığı olarak size extra bir kazanç sağlamazken 18-55 lensiniz eğer VR ise bu da size bir stop hızlanma bonüsü demektir ki 2.8 lense o kadar paraya gerek yok. Zira optik olarak hiç aşağı kalır tarafı yok.

Lens değiştirilebilir bir body kullanan, bu işte yeni arkadaşlarımız haklı olarak lens arayışında oluyorlar. Nacizane önerim, ellerindeki kit lens ile neler yapılabildiğini internetteki web sayfalarında aratıp görmeleri. Gün ışığından vazgeçtim gece çekimlerine bir bakın derim: https://pixelpeeper.com/lenses/?lens=179 ya da, https://www.flickr.com/groups/nikon18-55/pool/

- atalay mete tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.