İçeriğe git

Fotografcılık bölümüne giriş yaptım makine önerisi :)


erdemkny

Recommended Posts

8 saat önce, Turan Babacan yazdı:

İlk başlarda benim de kafamın karıştığı konularda senin de kafan karışmış. Şimdi almayı düşündüğünüz makine DX makinedir. Nikon da bu makinelere uygun DX lensler çıkartmıştır. Bu lenslerin hepsinde AF motoru kendi içindedir. Bunlarada genelde G serisi lenslerdir. G lensler D lenslere göre yeni teknolojidir. Bu yüzden G lensleri tavsiye ederim. 

 

Diğer bir hususa gelecek olursak 50mm insn gözüne en yakın lenstir. Dijital den önce 50mm lensler analog döneminden başlayan bir popüliretisi var. Özellikle sokak fotoğrafçılığında. Aynı olay FF makinelerde de devam etmekte. Hem ucuz hemde f/1.8 sonuçta. DX makinelerde 1.5x çarpan değeri nedeniyle 75mm denk gelirki bu ne sokak fotoğrafçılığı açısını denk geliyor ne de portre fotoğrafçılığı açısına denk geliyor. Nikon da oturmuş bunun için 35mm G serisi bir lens yapmış. 1.5x çarpanla da 50mm değerini veriyor. Avrupa da sokak fotoğrafçılığı için bu lens revaçta. Bir çok kişide 17-50mm f/2.8 kullanmaya başlayınca bu aralıktaki prime lensleri çantasından pek çıkartmaz oluyor. 

 

Portre için gelirsek  yüzün en iyi çıkacağı aralık olarak FF makineye göre 85-105mm kimisine göre 85-135mm oluyor. Diğer aralıklar yüzü deforme ediyor.

 

Lensler ömürlüktür makineler ömrü vardır.

 

Benim tavsiyem alabileceğiniz en ucuz cihazı almanız hatta ikinci el almanız. D80ler 300 TL gibi bir fiyata satılıyor. Noise verdiği için ışığı çok iyi kullanmak zorundasınız. Bu sizi zorlayacak ve kendinizi geliştirmenizi sağlayacak. Suçu makineye attığınız sürece hiç bir şekilde gelişemezsiniz. Bu fotoğrafçılık dahil her dalda böyledir. Bunun bir yararı da iyi bir makine alıyorsun kendini tam geliştirdin makine eskimiş sana gene masraf çıkıyor.

 

Lens olarak tavisyem 17-50mm f/2.8 Sigma ve yanına 55-200mm VR II olacaktır.  17-50mm f/2.8 yerine kitte tavsiye ederim ama senin aklın f/1.8'e takılı kalacağı için bu lensi tavsiye ettim. Bozasıya kadar kullanırsın bu lensi.

 

55-200mm için konuşacak olursak. 55-90mm aralığın FF lense göre 85-135mm aralığına denk gelecek ve senin portre lensin olacaktır.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Erdem bey hayırlı olsun. D7xxx ile fotoğraf çekmek için fotoğrafçılık okumaya ne hacet?  :))

 

Şaka bir yana orada size ışığı kullanmayı öğretecekler. Öğrendikten sonra seçim yapmanız daha doğru olmaz mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Doğru karar vermişsiniz. 

Benim kızım da iletişim F. Basın Yayın okudu. Ben de O na hem analog  hem de digital makineler verdim. 4. Yıl sonunda hemen hiç kullanmadan getirdi. Ödevler ( çoğunlukla vşdeo, kısa film, vs) genelde birlikte ve okulun makineleriyle yapılıyor.

 

zaten, eğitim aldığınızda sizin camera obscura ile bile bizden iyi çekmenizi bekleyeceğiz:) başarılar dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.