Murat Keskinci 0 Oluşturuldu: Eylül 25, 2016 Paylaş Oluşturuldu: Eylül 25, 2016 Slmlar Ben ikinci el temiz bir D200 aldım kullanma kılavuzunu okumama rağmen hala ayarlamalarda hatalar yapıyorum bana yol gösterecek bir yazı tavsiyesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Eylül 25, 2016 gönderildi Paylaş Eylül 25, 2016 gönderildi hayırlı olsun. ne ayarlamakta hata yapıyor sunuz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Keskinci 0 Eylül 26, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 26, 2016 gönderildi Tşkler hocam ev ortamında ve dışarıda çektiğim fotoların ayarlarında sorun çıkıyor fotolar karanlık ayarlarıyla oynuyorum bu sefer her şey karışıyor mecbur ayarları sıfırlıyorum okuduğum kadarıyla ıso ayarlarını yapamıyorum ama yinede bana yol gösterirseniz sevinirin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Eylül 26, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Eylül 26, 2016 gönderildi (düzenlendi) 5 saat önce, Murat Keskinci yazdı: Tşkler hocam ev ortamında ve dışarıda çektiğim fotoların ayarlarında sorun çıkıyor fotolar karanlık ayarlarıyla oynuyorum bu sefer her şey karışıyor mecbur ayarları sıfırlıyorum okuduğum kadarıyla ıso ayarlarını yapamıyorum ama yinede bana yol gösterirseniz sevinirin. ISO, perde hızı, diyafram arasındaki ilişkiyi çok iyi öğrenirseniz, bu işi çözersiniz. Bir de çekim modlarını araştırıp, anlamaya çalışın P, S, A ve M ne işe yarar ve bu modları nasıl kullanırız? Karışıyor diye tabir ettiğiniz fotoğraflar; Kapalı mekanda çektikleriniz ve düşük perde hızıyla çekimlerden kaynaklanıyor sanırım. ISO ayarı için aşağıdaki fotoğrafta görülen D200'e üstten bakıldığında solda okla gösterilen ISO tuşuna sol elimizin baş parmağı ile basılı tutulur (BIRAKILMAZ) ve sağ elimizin baş parmağı ile de arkadaki kırmızı okla gösterilen tekerleği sağa, sola çevirerek istenen ISO ayarlanır. Eylül 26, 2016 - Ümit Alper TÜMEN tarafından düzenlendi Fotoğrafı nereye ekleyeceğini bilmediğim için ekteki ifadesini düzelttim. :) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Keskinci 0 Eylül 26, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 26, 2016 gönderildi Tşkler genelde p de bırakıyorum diğerlerini kurcalamıyorum dedeğiniz konuyu tekrar iyice okuyacağım peki karanlıkta ıso yükseltiliyor dışarda düşürülüyor doğrumu acaba bu bilgi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Eylül 26, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Eylül 26, 2016 gönderildi Şimdi, Murat Keskinci yazdı: Tşkler genelde p de bırakıyorum diğerlerini kurcalamıyorum dedeğiniz konuyu tekrar iyice okuyacağım peki karanlıkta ıso yükseltiliyor dışarda düşürülüyor doğrumu acaba bu bilgi. Rica ederim ama sadece ISO değiştirme ile bu iş olmaz ki, perde hızı (enstantene, obtüratör, örtücü) ve diyafram' ın nereden değiştirileceğini ve hepsinden önemlisi ne işe yaradıklarını da öğrenmek gerekiyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turan Babacan 211 Eylül 26, 2016 gönderildi Paylaş Eylül 26, 2016 gönderildi Linkteki videolar ile rahatlıkla öğrenebilirsin. Bir video seyret sonra dışarı çık sadece o videoda denilenleri yap. Videoların çoğunu seyredip bir çoğunu birden yapmaya kalkar isen kafan çok karışır. Anlamadığın yerleri sorarsan yardımcı olmaya çalışırız. Güle güle kullan. ^^ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın