İçeriğe git

D500 icin uyumlu lensler?


ayten karademir

Recommended Posts

dun D500 makinem geldi. Ama sanirim ufak bir sorunum var. Elimde ki lensler bundan bir once kullandim D3 yani FX uyumlu. Ben dügün fotografciligi yapiyorum. Bunun icin ihtiyacim olan portre, genis aci ve zoom ozelligi olan 3 lens. D500 icin onereceginiz lensler hangisidir? Fiyat sorunu yoktur...

 

Yardimlarinizi bekliyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Elinizde FX uyumlu bir gövde varken ve bunu DX bir lens ile kullanırsanız kenarlardan görüntü kaybı oluşacaktır. Tam tersi olması yani FX uyumlu olan lensi DX olan bir gövde de kullandığınızda görüntü kaybı olmayacaktır ancak croptan dolayı geniş açı beklentinizi karşılamayacaktır.

Sizin elinizde Sigma 10-20 var her ne kadar Sigma lens kullanmamış olsamda bu lens bildiğim kadarıyla APS-C yani DX makineler için üretilmiştir. D500 ile uyumsuzluk yaşamaz.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kullandığınız lens'ler yani şuan bize söylediğiniz lens'lerden yola çıkarsak aslında siz zaten diğer makina üzerinde sıkıntı yaşayarak çekimlerler yapmıssınız uyumsuzluk diğer makinanızda varmış bunu Sigma için söylüyorum. Diğer 85MM lensinizle FX veya DX makinalarda yanlış lens terimi kullanılmaz kaba tabilirse birinde gördüğünüz açıyı bir digeriyle birazdaha farklı görürsünüz biraz daha dar veya birazdaha geniş gibi 

 

Sigma 10-20 Lensiniz DX Format bir lens'di Diğer D3 Model makinanızda eğer özellikle FX modunda çekmediyseniz ( köşelerde siyah çerçeveli halde) makina otomatik DX modunda kullandı buda 5MP değerinde fotoğraflar çektiniz anlamına gelicektir.

 

Şimdi 10-20 Lens'i tam anlamıyla kullanabileceksiz..

 

85MM lensiniz ise hiç bir problem olmadan başarılı şekilde kullanıcaksınız. Diğer makinanıza göre sadece birazdaha dar bir açıya sahip olarak (x.1.5) faktörü sadece.

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Herhangi bir sorun yok lenslerinizde, DX gövdede kullanabilirsiniz. 85 mm fx formatlı ama dx gövdelerde de kullanıyor. Mesela bende 50 mm 1.8 d var hem fx de 50 mm kullanırken dx de 1,5 çarpanla 75 mm denk geliyor. Ama düğün fotoğrafı çekecekseniz bence bir 70-200 alsanız güzel olurdu hani.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gördüğüm hemen tüm düğün fotoğrafçıları en azından düğün alanında tek lens ile çalışıyorlar. Akrabaları gruplar olarak ard arda çekmek, gelin-damat la masaları dolaşmak ve bu fotoğrafları en azından konuklar için basıp kapıda stende yerleştirmek oldukça hızlı hareket etmeyi gerektiriyor. Nikon bu body ile 16-80 f/2.8-4 VR lensi, kit yapmış. Sonuç olarak her ikisinin de elektronik olarak bir birilerinin dilinden anlaması, uyumlu olmaları gerektiğini düşünürsek ve sizin kullanım alanınızı göz önüne alırsak sadece bu lens tüm işinizi görebilir. 16 mm ve bundan daha geniş bir lens ile insanları çekmeniz, distorsiyon nedeniyle nahoş olacaktır; 80 mm ise, APS-C body de 120 mm ye eşdeğer alan göreceği için portre ye oldukça uygun. VR olması da sizin branşınız için tadından yenmez yapmış bu lensi.

 

Bu arada Nikon gene yapmış yapacağını, 18-135 yerine 18-140 VR ı çıkardığı giibi gibi, 16-85VR f/3.5-5.6  yerine de 16-80 VR f 2.8-4yi çıkarmış.. APSC makineler için zaten en iyi seçeneği geliştirmiş bir bakıma..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.