Turgut Rustem 1 Oluşturuldu: Ekim 11, 2016 Paylaş Oluşturuldu: Ekim 11, 2016 Merhaba. Nikon d3200 duyduğum kadarıyla diğer nikonlar arasında en iyi videoçekimine sahip. Doğru mu bu? internette falan bakıyorum da, insanlar bu makineyle gayet güzel video çalışmaları yapıyorlar. Ama ben bitürlü beceremiyorum. Beyaz ayarı falan diyorlar ama anlamıyorum nasıl yapıldığını Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Ekim 11, 2016 gönderildi Paylaş Ekim 11, 2016 gönderildi 8 saat önce, Turgut Rustem yazdı: Merhaba. Nikon d3200 duyduğum kadarıyla diğer nikonlar arasında en iyi videoçekimine sahip. Doğru mu bu? internette falan bakıyorum da, insanlar bu makineyle gayet güzel video çalışmaları yapıyorlar. Ama ben bitürlü beceremiyorum. Beyaz ayarı falan diyorlar ama anlamıyorum nasıl yapıldığını Videonuzun ne kadar güzel çıkacağı, elinizdeki lens ve sahip olunan ışık miktarına bağlıdır.. Beyaz ayarı ise WB'dir https://www.youtube.com/watch?v=03tQnBJUOv8 White Balance için bu açıklayıcı sanırım 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgut Rustem 1 Ekim 11, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 11, 2016 gönderildi Bir saat önce, Yasin Korkmaz yazdı: Videonuzun ne kadar güzel çıkacağı, elinizdeki lens ve sahip olunan ışık miktarına bağlıdır.. Beyaz ayarı ise WB'dir https://www.youtube.com/watch?v=03tQnBJUOv8 White Balance için bu açıklayıcı sanırım teşekkür ederim. Ben daha çok yüz öncelikli videoların kaliteli çıkmasını istiyorum. Misal, Türk dizilerindeki gibi, örneğin Filinta dizisindeki gibi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turan Babacan 211 Ekim 11, 2016 gönderildi Paylaş Ekim 11, 2016 gönderildi Onun için pro video kamerası ve ışık sistemi yapmanız lazım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgut Rustem 1 Ekim 11, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 11, 2016 gönderildi 5 saat önce, Turan Babacan yazdı: Onun için pro video kamerası ve ışık sistemi yapmanız lazım. Onu nikon d3200 ile ve nasıl yapabilirim? Açıklayabilirmisiniz? yani makineyi değiştirmeyim de, nasıl olursa olsun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Ekim 11, 2016 gönderildi Paylaş Ekim 11, 2016 gönderildi 2 saat önce, Turgut Rustem yazdı: Onu nikon d3200 ile ve nasıl yapabilirim? Açıklayabilirmisiniz? yani makineyi değiştirmeyim de, nasıl olursa olsun D7200 ve üstünden bahsediyor sanırım D4s 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turan Babacan 211 Ekim 12, 2016 gönderildi Paylaş Ekim 12, 2016 gönderildi Dizilerdeki o kaliteleri istiyorsanız ilk önce raw video çekebilen 35mm'li video kamera almalısınız. Sadece kamera da yeterli değil. İyi bir ışık bilgisi ve iyi ışıklandırmaları iyi kullanmalısınız. Oradaki efekler içinde Hit Film 4 Express gibi video düzenleme programları kullanmalısınız. Fotoğraf düzenlemesinde nasıl raw ile jpg düzenlemesinin arasında dağlar kadar fark var ise videoda da aynı şekilde aralarında fark vardır. Blackmagic pocket'ler hatırladığım kadarıyla raw çekim yapıyor. Arada az video çekiyorum o dizideki tonlar olsun diyor isen Hit Film 4 Express programını kurcalayabilirsiniz. Fakat beklentinizi o dizi kadar tutmayın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgut Rustem 1 Ekim 12, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 12, 2016 gönderildi Şimdi, Turan Babacan yazdı: Dizilerdeki o kaliteleri istiyorsanız ilk önce raw video çekebilen 35mm'li video kamera almalısınız. Sadece kamera da yeterli değil. İyi bir ışık bilgisi ve iyi ışıklandırmaları iyi kullanmalısınız. Oradaki efekler içinde Hit Film 4 Express gibi video düzenleme programları kullanmalısınız. Fotoğraf düzenlemesinde nasıl raw ile jpg düzenlemesinin arasında dağlar kadar fark var ise videoda da aynı şekilde aralarında fark vardır. Blackmagic pocket'ler hatırladığım kadarıyla raw çekim yapıyor. Arada az video çekiyorum o dizideki tonlar olsun diyor isen Hit Film 4 Express programını kurcalayabilirsiniz. Fakat beklentinizi o dizi kadar tutmayın. Duyduğum kadarıyla black magic ve bunun gibi kameralar, DSLR video çekimi kadar kaliteli olmuyor. Hem bildiğim kadarıyla da, nikon D3200 video kamerası "sony"-e ait. Yani öyle duydum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turan Babacan 211 Ekim 12, 2016 gönderildi Paylaş Ekim 12, 2016 gönderildi Sensör'üne bakmadım ama muhtemelen sensörünü Sony üretmiştir. Sony yakın zaman da Toshiba'nın görüntü bölümünü de satın aldı. D7100 sensörü Toshiba üretimiydi. Nikon'un ilk AA filtresini kaldırdığı makinanın sensörü Toshiba tarafından üretilmişti. Black Magic video çekimi üzerine yapılmış bir cihaz. İşlenmemiş video piksel olarak karşılaştırırsan dslr nin altında kalır ama video çekimi üzerine bakar iseniz dslr den daha üstür. DSLR makinelerinin video kameraların yerini almaması için bir sürü kısıtlama getiriliyor. Video kameralarda netle daha oturaklı bir şekilde göze hoş gelecek şekilde netlerken, dslr de bu rahatız edici şekilde olur. DSLR lerde belli bir süre sonra sensör ısınır ve makine kapanırken, video kamerada bu sorun olmaz. Black Magic raw olarak çekerken dslr bunu yapmaz. Bu nedenle renk, wb, efekt uygulaması vasat kalır. Böyle sürer gider. "En iyi makina en iyi fotografı çekseydi en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı." Ara Güler. İhtiyacınız ve yapacağınız işe göre herşey değişir. Ciddi ciddi kısa filmler yapıyorsanız video kamera, ışık sistemi, ses sistemine ihtiyacınız var. DSLR ısınma ve odak sorunu yaratacaktır. Müthiş manuel odaklama yapan bir kameramanın vardır. Odaklama sorunun halledersin. Sadece youtube için bir şeyler yapıyorsanız elinizdeki makine yeterli. 1500-2000 TL lik makinelerle bile iyi işler çıkartan insanlar var. Yok ben bunu TV kanallarına satacağım diyor iseniz. Almaları için belli digital codec şartları var. Onları yapmanız gerek. DSLR makineyi bırak o codecleri desteklemeyen video kameralarla bile şansınız yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgut Rustem 1 Ekim 12, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 12, 2016 gönderildi Şimdi, Turan Babacan yazdı: Sensör'üne bakmadım ama muhtemelen sensörünü Sony üretmiştir. Sony yakın zaman da Toshiba'nın görüntü bölümünü de satın aldı. D7100 sensörü Toshiba üretimiydi. Nikon'un ilk AA filtresini kaldırdığı makinanın sensörü Toshiba tarafından üretilmişti. Black Magic video çekimi üzerine yapılmış bir cihaz. İşlenmemiş video piksel olarak karşılaştırırsan dslr nin altında kalır ama video çekimi üzerine bakar iseniz dslr den daha üstür. DSLR makinelerinin video kameraların yerini almaması için bir sürü kısıtlama getiriliyor. Video kameralarda netle daha oturaklı bir şekilde göze hoş gelecek şekilde netlerken, dslr de bu rahatız edici şekilde olur. DSLR lerde belli bir süre sonra sensör ısınır ve makine kapanırken, video kamerada bu sorun olmaz. Black Magic raw olarak çekerken dslr bunu yapmaz. Bu nedenle renk, wb, efekt uygulaması vasat kalır. Böyle sürer gider. "En iyi makina en iyi fotografı çekseydi en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı." Ara Güler. İhtiyacınız ve yapacağınız işe göre herşey değişir. Ciddi ciddi kısa filmler yapıyorsanız video kamera, ışık sistemi, ses sistemine ihtiyacınız var. DSLR ısınma ve odak sorunu yaratacaktır. Müthiş manuel odaklama yapan bir kameramanın vardır. Odaklama sorunun halledersin. Sadece youtube için bir şeyler yapıyorsanız elinizdeki makine yeterli. 1500-2000 TL lik makinelerle bile iyi işler çıkartan insanlar var. Yok ben bunu TV kanallarına satacağım diyor iseniz. Almaları için belli digital codec şartları var. Onları yapmanız gerek. DSLR makineyi bırak o codecleri desteklemeyen video kameralarla bile şansınız yok. bilgi için teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Ekim 13, 2016 gönderildi Paylaş Ekim 13, 2016 gönderildi Turan bey çok güzel özetleyip toparlamış. Aklına, eline sağlık. Rüstem beyin kullandığı başlık biraz şehir efsanesi havasında olmuş. Rüstem bey, eğer video konusunda ısrarlı iseniz Jose Antune tarafından hazırlanmış şu derleme çok işinize yarayabilir. DSLR ler arasındaki farklılıkları da görebilirsiniz. Nikon bu konuda oldukça iddialı ancak D3200 ile değil. http://www.provideocoalition.com/best-real-dslrs-video-2016/ 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın