İçeriğe git

yeni baslangic


dfnycl

Recommended Posts

Merhaba,

d5200 makinam var baya oldu alalı ama bebegim olduktan sonra daha faal kullanmak istiyorum. Bana çekimlerimin sağlikli olması icin evde , dısarıda , az ışık ve çok ısikta nelere dikkat edeceğim konusunda bilgi verebilen olursa çok sevinirim. ISO degeri vs..konularinda.

şimdiden tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdilik Makinada bulunan Auto Modu size ve dediklerinize cevap ve yardımcı olacaktır. Çekimlere bununla devam ederek makinaya ve teknik kullanıma hakim olmaya çalışın. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Kemal Öztürk Turkoy hızlı davranıp yazmış ama, yeni doğan çocukların yüzüne flaş patlakmak gözleri için zararlı olacaktır. Bu yüzden makinnizi P modunda kullanırsanız genel ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kullanıcı isminize bakarak adınızın Defne olduğunu (hatta soyadınız Yücel olabilir) tahmin ediyorum. Yanlışsa düzeltin lütfen.

 

Uzun zamandır bir DSLR makineniz var ama bebeğiniz olduktan sonra "daha faal" kullanma isteğinizden ve ışık konusunda sorduğunuz sorudan, uzun süredir elinizde bulunan makineyi kullanmaya fırsat bulamadığınızı anlıyoruz.

Muhtemelen başlangıçta konu size size çok karmaşık geldi, kullanmadınız ki o zaman Kemal ve Orçun beylerin önerileri "bebek" le olan işinizi görecektir. Ama bu sefer de, her şeyi makineye bıraktığınız için muhtemelen siz gene kalıcı "faal kullanıcı" olamayacaksınız.

Ya da, ikinci bir yol izleyebilirsiniz; fotoğraf konusunda bilinmesi gereken asgari teorik bilgiyi edinmekle başlayıp bu işi ilerletmek yolunda çaba gösterebilirsiniz. Işık konusunda öğrenilecek şeyleri gözünüzde büyütmeyin.  Atla deve şeyler değiller. Bütün olay diafragma dediğimiz deliğin genişliğini ve açılıp kapanma hızını ve sensörün duyarlılığını ayarlamak. Makineniz sadece M modda sizden bu ayarların hepsini yapmanızı ister. Bir ya da ikisini sabitleyip tek parametreyi değiştirerek te bir çok sorunun üstesinden gelebilir ya da bu özellikleri özel efektler yaratmak için kullanabilirsiniz. 

Tercih sizin. Eğer, ben saklamaya değer hatta insanların duvarlarına asmak isteyecekleri fotoğraflar çekmek istiyorum diyorsanız, (size biraz garip gelebilir ama) makinenizin kullanma kılavuzunu çok iyi okuyun ve okurken makine elinizde olsun ve lütfen tanımlanan özellikleri deneyin. 

Unutmayın, kullanılmayan bilgi unutulur..

Şu anda bebeğiniz size zaman ayırma konusunda çok izin vermeyebilir. Gene de her boş vaktinizde önceliğiniz bu, kullanma kılavuzu olsun. Orada sadece makinenize ait özellikler değil, fotoğrafa ait bir çok bilgi de mevcut. 

Kolay gelsin, aramıza hoş geldiniz.

 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.