İçeriğe git

NİKON SERVİS CEVABI


Recommended Posts

Arkadaşlar benim makinanın sensöründe ölü piksel var demiştim.makinayı karfoya yolladım iki gün sonra sensör temizliği yapılmış ve test edilen pikseller belli bir sayıdan az olduğu için ayıplı ürün olarak görülmediği için geri yollandı.sizce ne yapmalıyım.altta servisin açıklaması yer almaktadır.yardımcı olursanız sevinirim.

IMG-20161022-WA0005.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sizde kaç tane ölü pilsel var.
Ayrıca ayıplı ürün için kaç tane ölü piksel gerekirmiş.
Bunun için size kafalarına göre değil , üretici firmanın öngördüğü ve bunu teknik bir dökümanda belirttiği belgeyi vermeleri gerekir.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 22.10.2016 at 19:26, cafer aydın yazdı:

Sizde kaç tane ölü pilsel var.
Ayrıca ayıplı ürün için kaç tane ölü piksel gerekirmiş.
Bunun için size kafalarına göre değil , üretici firmanın öngördüğü ve bunu teknik bir dökümanda belirttiği belgeyi vermeleri gerekir.
 

 

Geçmiş olsun, ekranda değil de sensörde olduğu için üstüne düşmek gerekir diye düşünüyorum, zira piksel hatalarının bir kısmı giderek artma eğiliminde oluyor. Yine de ustalar daha doğru yönlendirme yaparlar.  

 

Ancak garanti kapsamına girip girmediğini firma değil, tüketici ile ilgili mevzuat belirliyor. Okuduğum kadarı ile  2010 yılından itibaren tek piksel bile garanti kapsamına giriyor. Bir de bu linkteki bilgiler üzerinden iletişime geçmenizi öneririm. 

- Murat Unal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Servisler bu tip ürünleri baştan savıyorlar. Murat beyin belirttiği gibi ölü piksel ile ilgili prosedür değişti.

Murat beyin yolladığı link televizyon ve bilgisayarlar için fakat fotoğraf makinelerini de aynı kategoriye soktular. 

Servisler bunu görmezden geliyor.

Sizin yapacağınız servisi arayıp ayıplı ürün olduğunu bunu değiştirmeniz gerektiğini söyleyin.

Tabiki size verdiği belgeyi söyleyerek kabul etmeyecekler.

Sizde bu belge ile tüketici hakem heyetine gideceğinizi belirtin.(O zaman belki kabul ederler.)

Size en yakın kaymakamlıkta bulunan tüketici hakem heyetine gidin. Servisin verdiği belgeyi gösterin olayı anlatın.

Onlar gerekli işlemleri yapıp sizi bilgilendiriyorlar.

Kısa zamanda sonuçlanıyor.

Tüketici hakem heyetine her hangi bir ücret ödemiyorsunuz.

Verdikleri karar mahkeme kararı gibidir.

 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhabalar iyi günler. öncelikle başınıza böyle bir olay geldiği için geçmiş olsun. Benim başıma gelen bir olayı ve sonrasında nasıl bir yol izlediğimi anlatayım belki fikir vermesi açısından yardımcı olabilir. Yaklaşık 1-1.5 yıl önce Asus marka laptop aldım. fiyatının uygunluğundan dolayı internetten bir siteden aldım. Laptop geldiği zaman Windows kurulum aşamasında ekranın en sağından 3 parmak içerde,alttan ve üstten eşit bir şekilde tam ortada duran 1 adet ölü piksel olduğunu gördüm. Firmayla iletişime geçtim. ürünü Asus servisine gönderin dediler. Ürünü Asus yetkili servisine gönderdim. ancak Size gelen gibi bir cevapla, ürünün endüstriyel standartlar içerisinde yer aldığı cevabıyla karşılaştım. bu nedir diye sorduğumda, 3 tane aynı yerde yada 5 adet ve fazlası ekranın farklı yerlerinde olursa ancak o zaman ayıplı ürün sayılır dediler. Avukat arkadaşım vardı, aradım, durumu anlattım. Tüketici hakları kanununda bulunan 14 gün içinde koşulsuz iade hakkımı kullanmamı önerdi. Aynı zamanda ilgili kanuna baktım. 2008'e kadar yukarda belirttiğim ölü piksel sayısı geçerliyken 2008'den sonra 1 adet bile ölü piksel olması ürünü ayıplı ürün statüsüne sokuyor. Neyse firmayı aradım firma Asus kabul etmeyince bizim yapacak birşeyimiz yok biz iade kabul edemeyiz dedi. arkadaşı aradım hemen bir ihtarname yaz iadeli taahütlü gönder dedi. ihtarname yazıp iadeli taahütlü gönderdim. ihtarname teslim edilince Tüketici Hakları'na gittim Meblağ limitin altında olduğu için (belli meblağ üzerine Tüketici Hakları Mahkemesi - altına Hakem Heyeti) bakıyor.  hakem heyetine, ürünün ayıplı ürün olduğunu, aynı zamanda 14 günlük koşulsuz iade hakkım gereği teslim etmek istediğimi bildirdim. Hakem heyeti beni ürün için bir de rapor yazdıralım ki geriye dönüşü olmasın diyerek "Bilirkişiye" yönlendirdi. Sakarya üniversitesinde bir hocaya giderek laptop'ı gösterdim. fotoğraflarını çektiler. tamam biz raporu hazırlayıp göndeririz dediler. sonrasında aradan 1.5 ay geçtikten sonra hakem heyeti kararıyla ürünün ve paranın iadesine karar verildi. paramı ancak bu şekilde kurtarabildim. Ürünün satın almanızın üzerinden vakit geçmiş olabilir ama 1 adet ölü piksel olması da ürünü ayıplı ürün kategorisine sokar. 6502 no'lu kanun olması lazım Tüketicinin haklarının korunmasıyla ilgili kanun mevzuatını indirip okuyun. aynı zamanda orda der ki ürün satın alındıktan sonra 6 ay içinde oluşan hatalar, ürün satılırken varmış gibi varsayılır. eğer ürünü satın almanızın üzerinden çok geçmediyse bununla da savunabilirsiniz kendinizi. bence Tüketici hakları mahkemesine uğrayın ya da telefon açın. onlar size hangi meblağa kadar hakem heyeti hangi meblağdan yukarısına tüketici hakları mahkmesinin baktığını bildirirler.sonuca göre dilekçenizi hazırlayıp gidin. inşallah tez zamanda çözüme kavuşursunuz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hakem heyetine gittim 150 tl verip dava açıyorsun onlar inceliyormuş uygun olursa para veya yeni ürün isteyebilirsin ama olumsuzda olabilirmiş bide verdiğim 150 tl yide geri alamıyormuşum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 10/25/2016 at 19:14, Kasım ALIK yazdı:

hakem heyetine gittim 150 tl verip dava açıyorsun onlar inceliyormuş uygun olursa para veya yeni ürün isteyebilirsin ama olumsuzda olabilirmiş bide verdiğim 150 tl yide geri alamıyormuşum

Hocam eğer sensördeki sorundan yüzde yüz eminseniz bence başvurun. bir avukat tanıdığınız varsa yada bulabilirseniz kazanmanız ve kaybetmeniz durumunda kazanç/kayıplarınızı sorup öğrenip karşılaştırın. ancak bilinçli bir tüketici olarak bence başvurun. bu arada ölü piksel sensörde mi? emin misiniz? sensörde ise görüntüye/fotoğrafa etki ediyor olması gerekmez mi? LCD ekranlarda da ölü piksel oluyor ama çektiğiniz fotoğrafa etkisi olmuyor diye biliyorum. iyice öğrenip ona göre başvurmak gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 24.10.2016 at 14:53, Kasım ALIK yazdı:

sağolun.fotoğraf dünyasında yeniyim ve ne yapacak hiç bilmiyorum.sonuçta az bi para vermedim

 

On 25.10.2016 at 19:14, Kasım ALIK yazdı:

hakem heyetine gittim 150 tl verip dava açıyorsun onlar inceliyormuş uygun olursa para veya yeni ürün isteyebilirsin ama olumsuzda olabilirmiş bide verdiğim 150 tl yide geri alamıyormuşum

 

Konunun fotoğraf dünyasından çok, tüketici hakları ile ilgisi var. Hakem heyetinden önce yapılabilecek şeyler de var. Nikon için başıma gelmedi ama daha önce başıma gelen birkaç benzer durum oldu. Önce firmanın - tahmin ettiğim - birçok mail adresine sorunu gönderip üst düzeyine ulaşmasına gayret ediyorum, bu işe yarayabiliyor. Olmazsa şikayetvar türü sitelere yazıyorum, bu da işe yarıyor. Üçüncü aşamaya henüz ihtiyacım olmadı ama söylendiği kadarı ile sosyal medya daha da işe yarıyormuş; hashtaglayarak tweet edip arkadaşlarınıza da retweet ettirirseniz bunun çok daha fazla işe yaradığı söyleniyor.  Alternatif arıyorsanız bunları denemekte fayda var. 

 

Maalesef tüketici hakları ile ilgili  kanun ve yönetmeliklerde önemli bir eksiklik var; yeterli yaptırımları yok. Güncel uygulamada en fazla uğraşıp didinip paranızı geri alabiliyorsunuz. Halbuki açık ihlallerde firmaların ceza alması, mükerrer ihlallerde de kapatılmaya kadar gitmesi gerek. Bu olmadan çağdaş düzeyde tüketici haklarına sahip olamayız. Bu nedenle de bir bakıyorsunuz Avrupa'da, Uzak Doğu'da, vs tüketici haklarına son derece saygılı olan firmalar bize geldiklerinde hemen ortama uyum sağlayıveriyorlar. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fatura bedeli nedir?

İl tüketici hakem heyeti üst parasal sınır 3480 TL 

İlçe hakem heyeti üst parasal sınır 2320 TL

Eğer sizin ödediğiniz ücret bu sınırlar arasında ise il veya ilçe hakem heyetleri bakmak zorunda.

Bu limitler içindekiler tüketici mahkemesine giderse kabul görmez geri döner.

3480 TL üzerindekiler için tüketici mahkemesine gidilir.

Ben 3400 TL bedelli ürünün para iadesini il hakem heyetiyle geri aldım.

Bunun haricinde de opel astra marka aracım için tüketici mahkemesi ile davanın sonuçlandığı günkü satış fiyatını masraflarla birlikte geri aldım.

Sonuçta ayıplı mal olduktan sonra her iki durumda da kazanan tüketici oluyor.

Üzerine gitmezsek kaybeden oluyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.