İçeriğe git

Nikon 3200 yüksek enstantene ile harici flaşlı çekim


Recommended Posts

Arkadaşlar herkese selamlar..Nikon d3200 body ile yongnuo 8000 enstantene destekli flaş ve tetikleyici setim var ancak menü içerisinden fps yi bi türlü bulamadım 3200 giriş seviyesi olduğu için bu özellik yok mu ben mi bulamadım yardımlarınızı bekliyorum..(d80 de mevcut bu özellik) Bir diğer konu 3200 ile 7200 misalen kıyaslama yaptığımda kağıt üzerinde 2 kat kalite farkı bulunmamasına rağmen fiyatları arasında kat kat fark var dokunmatik ekrandı-wifi vesaire gibi extreme özellikler haricinde sadece fotoğraf kalitesine odaklanarak düşünüldüğünde 7200 bu kadar pahalıyken tercih etmek mantıklı mıdır ? Selam ve saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Metin bey,

Kullandığınız Yongnuo tam modeli nedir?

YN ile başlayan bir şey olması lazım, bakar mısınız?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Metin bey,

 

D3200 gövde Commander mode desteklemiyor. Bunu sağlamak için en az bir adet SB-910 gibi bir flaşı master olarak kullanmalısınız.

Elinizde SB-910 olsa bile sizdeki YN622N-TX tetikleyici ile bunu kullanamazsınız, YN622N i-TTL almalısınız.

 

Bu konfigürasyon bu videoda anlatılıyor.. 

 

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim elimdeki sette fotoğrafdada görmüş olduğunuz gibi i-ttl yazıyor ancak d3200 yüksek enstanteneyi desteklemediği için kullanamıyorum olarak anlıyorum yazdıklarınızdan.D80 body de 25.sırada auto fp yazan kısmı on yaptığımda 200 ün üzerine çıkmama izin veriyor off ise vermiyor böyle bir özellik aradım 3200 dede bulamadım acaba gözden mi kaçırdım diye düşündüm ama desteklemiyor anladığım kadarıyla yardımlarınız için teşekkürler..

P_20161024_104249_p.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Metin bey, bir de D7200 / D3200 karşılaştırması sormuşsunuz. Gerçekten de giriş seviyesi kameralar artık çok geliştiler. Bir çok arkadaşımız (profesyoneller de var) FF kameraları varken APS-C gerektiğinde kullanmak için sözünü ettiğiniz giriş seviyesi kameraları ellerinde tutuyorlar. Ama zaten isimlendirirken bile farkı söylemiş oluyoruz; özel amaçlar için özel kamera özellikleri gerekiyor. Eğer spor karşılaşması çekmem gerek ya da  ornito gibi merakım var diyorsanız 7200 ya da 7xxx olmadan işiniz çok zor. Birinde 51 odaklanma noktası var ve bunların 15 i cross diğerinde bunlar 1/11.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok net oldu teşekkür ederim cevaplarınız için birde tamron veya sigma 17-50 f2.8 ile sigma 18-35 f1.8 kullanan var mı acaba 17-50 yi 2. elde 500-600 gibi bulabilirken 18-35 2000 civarında 4 katı fiyata göre 4 kat kalite alabilir miyim diye kendime sorup duruyorum internette çekim örneklerini vesaire araştırdım ancak kullanıcının ağzından duymak çok daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Metin bey bu konuda kolay kolay kullanıcı bulabileceğinizi zannetmiyorum. Ama zaten soru biraz elmalar, armutlar konusunu anımsatıyor. Birincisi 18-35 i standart zoom lens olarak düşünmeyin. Zaten odak mesafeseleri öyle olmadığının kanıtı. İkincisi, Sigma nın ART serisi ile diğer lenslerini kıyaslamayın. Sigma da ART serisi isimlendirmesi, "Üst düzey" iddiası ile üretien lensler için kullanılıyor.

"Değer mi?" konusu ancak profesyonel olarak çalışanları ilgilendiren bir soru olsa gerek. Alacağı işin altından kalkabilmek ya da işvereni ikna etmek için bu yatırıma değer mi, her fotoğrafçı kendisi için kendi şartlarını, getirisini düşünerek karar vermeli.

Amatörler için böyle bir kıstas yok elbet. Parası varsa alır, ve bu işin sonu yoktur..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim işi alabilmeden çok baktığımda kalite farklılığını çok bariz görücek miyim fiyata göre gerçekten 17-50 nin sonucundan çok daha iyi olucak mı soruları öncelikli geliyor dediğiniz de doğru üst düzey olarak adlandırılmış ama çekim kalitesinde bu üst düzeyliliği 17-50 ile kıyasladığımda ne kadar göreceğim..gibi sorularla kafam biraz doluyor..3200 dede 7200 dede örneğin megapiksel olsun çözünürlük olsun değerler nerdeyse aynı olduğundan fotoğraf kalitesinde 20x30 max baskı aldığımdan diğer teferruatlı özelliklere de çok gerek duymadığım için (wifi-dokunmatik ekran vs.) 3200 daha mantıklı lens içinde bu kalite faktörü fiyat/performans da ne kadar etkiler gibi düşünüyorum daha çok en uygun fiyata maks kaliteyi almak şu andaki mantığımda..Teşekkür ederim ayrıca yardımlarınız yorumlarınız için..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.