İçeriğe git

After effects ile 1080p lik videoyu 720p-ye dönüştürünce kalite kaybı yaşanıyor mu?

Recommended Posts

Merhaba. After effects ile 1080p lik videoyu 720p-ye dönüştürünce kalite kaybı yaşanıyor mu? Videoları hep 1920x1080 24p ile çekiyorum, ama 1280x720 seçeneğinde 24p olmadığından, 1920x1080 ölçülü videoları 1280x720 kadar azaltıyorum. Bu durumda kalite kaybı yaşanır mı? benim çektiğim videolarda kalite kaybının olduğunu farkedemiyorum. O yüzden sordum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kalite kaybı yaşarsın. Görüntüden feragat ediyorsun sonuçta. Youtube da 1080p ile 720p arasında geçiş yaparken de kalite kaybı anlaşılıyor. 720p bir görüntüyü 1080p ye çekersen kalitesi artmadığı gibi boşu boyut artacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi, Turan Babacan yazdı:

Kalite kaybı yaşarsın. Görüntüden feragat ediyorsun sonuçta. Youtube da 1080p ile 720p arasında geçiş yaparken de kalite kaybı anlaşılıyor. 720p bir görüntüyü 1080p ye çekersen kalitesi artmadığı gibi boşu boyut artacaktır.

Peki, youtube`da insanlar 1080p videoyu tercih ediyorlar mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

720p seyredebilsem seyredeceğim ama adil kullanım kotası nedeniyle 480p seçmek zorunda kalıyorum. Bu sorunun aynısını Canon firmasının İzmir Hilton da düzenlediği Eos Days gününde konuşmacı olan bir youtubera sormuştum. O da " ben de 480p de seyrediyorum. İstatistiklerime bakınca genel izleyici kitlesi 480p seyrediyor" demişti. 720p koyduğun zaman filtrelerde HD olarak seçtikleri zaman çıkıyor. Ama benim 720p koymak istememin nedeni kamera olarak elimde Canon SX130IS olması 720p de kayıt yapabiliyor. Daha yüksek olsa 1080p de koyardım. 8mbps de kullansan, 25mbps kullansanda 100mbps kullansan da kota dolunca hız 3mbps ye düşüyor. Bu yüzden 480p tercih ediliyor. Bunun içinde bir çalışma başlatıldı. Kota dolumunda hızlar daha adil olunacak ileriye dönük olarak 1080p koyman daha iyi olabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 saat önce, Turan Babacan yazdı:

720p seyredebilsem seyredeceğim ama adil kullanım kotası nedeniyle 480p seçmek zorunda kalıyorum. Bu sorunun aynısını Canon firmasının İzmir Hilton da düzenlediği Eos Days gününde konuşmacı olan bir youtubera sormuştum. O da " ben de 480p de seyrediyorum. İstatistiklerime bakınca genel izleyici kitlesi 480p seyrediyor" demişti. 720p koyduğun zaman filtrelerde HD olarak seçtikleri zaman çıkıyor. Ama benim 720p koymak istememin nedeni kamera olarak elimde Canon SX130IS olması 720p de kayıt yapabiliyor. Daha yüksek olsa 1080p de koyardım. 8mbps de kullansan, 25mbps kullansanda 100mbps kullansan da kota dolunca hız 3mbps ye düşüyor. Bu yüzden 480p tercih ediliyor. Bunun içinde bir çalışma başlatıldı. Kota dolumunda hızlar daha adil olunacak ileriye dönük olarak 1080p koyman daha iyi olabilir. 

Teşekkür ederim, bilgi için.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.