emrecnl 2 Oluşturuldu: Ekim 29, 2016 Paylaş Oluşturuldu: Ekim 29, 2016 merhaba forum üyeleri nikon d 3100 fotoğraf makinesi kullanıyorum ve bilgisayara bağlamadan makineden telefona nasıl fotoğrafları aktarabilirim ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ekim 29, 2016 gönderildi Paylaş Ekim 29, 2016 gönderildi Sanırım WiFi sd kart ile mümkün olabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emrecnl 2 Ekim 29, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 29, 2016 gönderildi d3100 de wifi yok ne yazık ki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ekim 29, 2016 gönderildi Paylaş Ekim 29, 2016 gönderildi d3100 de wifi yok ne yazık ki Zaten o sebepten WiFi sd card alman gerekiyor.Gibi birşey. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emrecnl 2 Ekim 29, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 29, 2016 gönderildi Yani bu sd kartı aldığımız zaman karttan bağlantı mı yapıyoruz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Kasım 1, 2016 gönderildi Paylaş Kasım 1, 2016 gönderildi On 29.10.2016 at 15:49, emrecnl yazdı: Yani bu sd kartı aldığımız zaman karttan bağlantı mı yapıyoruz Ben D5100 kullanıcıısıyım.. Sende benim gibi bir uzatma kablosu al ama android kullanıyorsan Telefon kablosu - Kart okuyucu Çok veya boşuna para verme Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Kasım 1, 2016 gönderildi Paylaş Kasım 1, 2016 gönderildi Emre bey ilginç bir soru olmuş. Bu sözünü ettiğiniz işlem görüntü kalitesi kaybına neden olacak, biliyorsunuz değil mi? O zaman neden doğrudan telefonla çekmiyorsunuz sorusu geliyor insanın aklına. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emrecnl 2 Kasım 1, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 1, 2016 gönderildi Tamam ama telefona atmayalım mı ? Başka nasıl yapabilirz ? İnstagramda filan paylaşım yapıyorum ben sonuçta. Öneriniz varmı ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Kasım 2, 2016 gönderildi Paylaş Kasım 2, 2016 gönderildi Telefon ne kullanıyor sunuz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Kasım 2, 2016 gönderildi Paylaş Kasım 2, 2016 gönderildi Söylemek istediğim, telefonla paylaşmak isteyeceğiniz şeyleri telefonla da çekebilirsiniz. Cep telefonlarınızı yabana atmayın demek istiyorum. Bakın bunu ben bir cep telefonuyla çektim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Kasım 2, 2016 gönderildi Paylaş Kasım 2, 2016 gönderildi 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emrecnl 2 Kasım 2, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 2, 2016 gönderildi iphone 5 s kullanıyorum, ama telefonla makine bir olmuyor ve bu telefona fotoğrafları attığım zaman bile belli oluyor . siz nasıl bir yol izliyorsunuz ? yani kalitesini düşürmeden nasıl aktarabiliriz hem telefona hem bilgisayara ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Kasım 2, 2016 gönderildi Paylaş Kasım 2, 2016 gönderildi Zaten telefon iTunes dışında kabul etmiyor. WiFi kalite düşürüyor. Bilgisayardan başka çözüm yok. Bilgisayar neden istemiyorsunuz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Kasım 2, 2016 gönderildi Paylaş Kasım 2, 2016 gönderildi Bilgisayardan bilgisayara da fark var. Bir grafik ofisinde apple bilgisayarda fotoğraf izledim; görüntü benim pc den çok farklı, çok daha güzeldi. Üstelik ben de 22 inch LCD monitör kullanıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emrecnl 2 Kasım 2, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 2, 2016 gönderildi Anladım hocam, ben kart okuyucu ile bilgisayara atıyorum ve bilgisayarda kontrol ediyorum, sonra itunes ile telefona gönderiyorum, kalitesi çok mu değişiyor ? ama instagramda fotoğraflar kaliteli görünüyor . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Kasım 2, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 2, 2016 gönderildi Emre bey, Biliyorsunuz biz fotoğraflarımızı ne boyutta yaparsak yapalım, facebook ve instagram ortamına aktardığımızda bizim fotoğraflarımız bir ara işlemden geçiriliyor, bir anlamda facebook veya instagram'a göre optimize ediliyor o şekilde sunuluyor. Ben çekmiş olduğum fotoğraflarımı Nikon makinemden bir kart okuyucusu yardımıyla MacBook bilgisayarıma aktarıyorum ve bu gibi durumlarda şu pratik yöntemi uyguluyorum; Eğer fotoğrafımı facebook ortamında yayınlayacaksam - Photoshop'ta fotoğrafımın (varsa) düzenlemesini, renk ayarlarını, kırpma vs yapıyorum - Image > Mode kısmından "8Bits/Channel" seçiyorum - Image > Size kısmına giriyorum ve Bicubic Smoother File Size > Width 2048 yapıyorum. - Filter > Sharpen > Unsharp Mask Amount 100 Radius 0,7 Pixels Threshold 3 Levels yapıyorum - File > Save for web Kalite %75 yapıp kaydediyorum Bu durumda facebook benim bu dosyama kendisi çok müdahale etmeden işleme koymuş oluyor. İnstagram içinse yalnızca dosya boyunu 2048 değil 1080 yapıp aynı işlemleri yapıyorum. Bundan daha kullanışlı ve kaliteli çözüm önerisi olan üstadlar katkı sağlarlarsa memnun olurum. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Kasım 2, 2016 gönderildi Paylaş Kasım 2, 2016 gönderildi Bunun cevabını deneyerek bulmak mümkün değil sanki. İnstagramdaki fotoğrafı geri, pc ye yüklemek -yanlış bilmiyorsam- mümkün değil. Bu konuda kaynak bulursam burada paylaşırım. Ancak bir tahminde bulunayım, fotoğrafı instagrama orijinal boyutta, (2,4,6 MB ) yükleyeceklerini zannetmiyorum. Mutlaka işlem yapıp daha küçük boyutta saklanıyordur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emrecnl 2 Kasım 2, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 2, 2016 gönderildi sebahattin ve atalay hocam, cevaplarınız için çok teşekkür ederim, flickr diye bi uygulama daha varmış söylendiğine göre kaliteyi düşürmüyormuş bi ara incelemeyi düşünüyorum, birde zaten lightroom kullanmaya başladım çok faydalı oldu, histogramdan fotoğraf incelemeyi de yavaş yavaş öğrenmeye başladım ve lightroom çok faydalı oluyor . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emrecnl 2 Kasım 2, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 2, 2016 gönderildi 6 saat önce, neehot yazdı: Zaten telefon iTunes dışında kabul etmiyor. WiFi kalite düşürüyor. Bilgisayardan başka çözüm yok. Bilgisayar neden istemiyorsunuz? kardeşim bilgisayardan başka çare yok zaten , wifi kalite düşürüyor mu ? o nasıl oluyor ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Kasım 2, 2016 gönderildi Paylaş Kasım 2, 2016 gönderildi Emre bey, wifi için satılan aparatlar ve sonrasında wifi kullanan makineler ilk çıktıklarında (2010 ların başlarında) bu kalite uyarıları üretici firmalar tarafından yapılmıştı. Sanırım fotoğraflara kompresyon işlemi yaparak gönderi oluyordu. Daha sonra hem fotoğraf makinası üreticileri, hem de bilgisayar ve yazılım şirketleri raw dosya transferi olanağı veren uygulamalar çıkardılar. HD kalitesinde video da transfer edebilirsiniz, ancak bu uygulamalarla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgut Rustem 1 Kasım 2, 2016 gönderildi Paylaş Kasım 2, 2016 gönderildi 3 saat önce, Atalay Mete yazdı: Bunun cevabını deneyerek bulmak mümkün değil sanki. İnstagramdaki fotoğrafı geri, pc ye yüklemek -yanlış bilmiyorsam- mümkün değil. Bu konuda kaynak bulursam burada paylaşırım. Ancak bir tahminde bulunayım, fotoğrafı instagrama orijinal boyutta, (2,4,6 MB ) yükleyeceklerini zannetmiyorum. Mutlaka işlem yapıp daha küçük boyutta saklanıyordur. Dediğiniz işlem yani "instagramdan fotoğraf yüklemek" mümkün. Geri yüklemeden kastınız, fotoğraf hacminin küçültüp/küçültülmemesini öğrenmek mi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Kasım 2, 2016 gönderildi Paylaş Kasım 2, 2016 gönderildi Evet, bir işlem yapıyorlar mı herhalde ancak öyle anlarız diye düşünmüştüm. Facebook yapıyordu. İnstagram da yapıyor olabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Kasım 2, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 2, 2016 gönderildi Şimdi, Atalay Mete yazdı: Evet, bir işlem yapıyorlar mı herhalde ancak öyle anlarız diye düşünmüştüm. Facebook yapıyordu. İnstagram da yapıyor olabilir. Instagram: How do I save high-resolution versions of my filtered photos to my phone? Instagram: How do I save Instagram photos to my phone? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Kasım 2, 2016 gönderildi Paylaş Kasım 2, 2016 gönderildi Hah! Sebahattin bey yetişti imdada. Aktarılmış fotoğrafların başına gelecekler için aşağıdaki uyarı sorunun cevabı gibi. Kullanılan telefon ve hatta instagam kamerasının kullanılıp kullanılmamasının fark ettiğini anlamış olduk. Eğer instagram a yüklerken telefona da yükle dersek orijinali kameraya yüklüyormuş. Bunu ancak seçilmiş fotğraflar için yapmakta fayda var. Örneğin Emre beyin ve de benim kulladığımız 5s telefonlara böyle dört fotoğraf yükleyince. hoop! yer kalmadı uyarısı geliyor.. "iOS'tan aktarılıp Instagram'a yüklenen (Instagram kamerasıyla çekilmemiş) fotoğrafların çok daha düşük bir çözünürlükle kaydedilebileceğini unutmayın." Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emrecnl 2 Kasım 3, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 3, 2016 gönderildi 19 saat önce, Atalay Mete yazdı: Hah! Sebahattin bey yetişti imdada. Aktarılmış fotoğrafların başına gelecekler için aşağıdaki uyarı sorunun cevabı gibi. Kullanılan telefon ve hatta instagam kamerasının kullanılıp kullanılmamasının fark ettiğini anlamış olduk. Eğer instagram a yüklerken telefona da yükle dersek orijinali kameraya yüklüyormuş. Bunu ancak seçilmiş fotğraflar için yapmakta fayda var. Örneğin Emre beyin ve de benim kulladığımız 5s telefonlara böyle dört fotoğraf yükleyince. hoop! yer kalmadı uyarısı geliyor.. "iOS'tan aktarılıp Instagram'a yüklenen (Instagram kamerasıyla çekilmemiş) fotoğrafların çok daha düşük bir çözünürlükle kaydedilebileceğini unutmayın." peki bunun başka bir çözümü yok mu ? yani kaliteli bir şekilde nasıl yükleyebiliriz ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın