İçeriğe git

nikon d 3100


emrecnl

Recommended Posts

Kalite anlamında sosyal medyadan çok fazla medet ummamak gerekiyor. Fotoğrafın orijinalini çok yer kaplamasına rağmen cep telefonunda tutabiliyorsunuz. İşinizi gördükten sonra buradan hard diske aktarıp saklayabilirsiniz. 

Konuyla doğrudan alakalı değil ama bir büyüğümüzün, "fotoğraf çekerken değil, seçerken fotoğrafçı olursunuz" sözünü hatırlamakta fayda var. Çektiğiniz her kareyi saklamanız zor..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

o da kullandığınız donanım ve yöntem ile alakalı. internette aratırsanız, RAW ya da videolar için HD kalitesinde kopyalama ya da depolama yöntemleri var. mobil cihazlar için de var, wifi kullanarak ta var. dediğim gibi elinizdeki donanım, yazılım ve tabii ki bütçeyle alakalı..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Emre bey, eğer jpeg olarak kullanmayacaksanız (jpeg te makinenizin yaptığı bir edit işlemi dosyası), PS ya da başka işleme programı kullanacaksanız RAW çekin tabii.

Ama zaten jpeg benim işimi görüyor derseniz RAW çekmenize gerek yok. Hatta yolculuk, gezi gibi aktivitelerde SD kartınıza göre büyüklük ayarı yapıp çekin ki, yarı yolda kalmayın. Düğün, mezuniyet töreni, vs gibi tekrarı mümkün olmayacak ve ömür boyu saklanacak görüntüleri, başlangıçta jpeg olarak kullansanız da, RAW halinde depolamak akıllıca olabilir. Bunun için de SD kart yedeklemeyi unutmayın. Davetlileri çekip nikah anını ya da kep atma ritüelini kaçırabilirsiniz!

 

Bu arada linki vermeyi unutmuşum. Nikon Türkiye uygulamaları ücretsiz kullandırıyor

http://www.nikon.com.tr/tr_TR/product/software/viewnx-i (bununla açabilir)

http://www.nikon.com.tr/tr_TR/product/software/capture-nx-d (bununla da edit -işleme yapabilirsiniz)

http://www.turknikon.com/nef-dosyalarini-hangi-programlarla-acabilirim-11942

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hocam birşey daha öğrenmek istiyorum , jpeg ve raw arasında kalite farkı var mı ? Mesela kanvas tablo yaptırcam fark eder mi ? Yoksa çekip sd kartı hemen baskıcıya vereyim mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Raw ı görüntülemek için bir formata çevirmek gerekir. ( tiff, bmp, jpg vs) bunlardan en kalitelisi tiff formatı. Raw ise kabaca fotoğraftaki herşey ama ham. İşlemek lazım. Daha detaylı bilgileri abilerim verir. Telefondan ancak bu kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Emre bey burada fotoğraf çözünürlük, keskinlik, vs kalitesinden ziyade kanvas tablo yapan baskı yöntemiyle ilgili teknik bir konu sormuşsunuz. Bildiğim kadarıyla pamuklu kumaşa baskı yapılacak ve siz de dekor amaçlı kullanacaksınız. Burada hem kompozisyon hem de renkler ve tonlamalar  müdahale edilebilir olmalı diyorsanız büyük olasılıkla fotoğrafı RAW gönderin, çalışıp fikrinizi alalım da diyebilirler; sen gönder abi istediğin formatta, ne çıkarsa bahtına da diyebilirler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Düğün fotoğraçısı iseniz ya da çok yüksek sayıda fotoğrafa işkem yapmak gerekiyorsa hepsi bir arada -edit, import ecport, print, vs-  olan ve edit ederken anında yaptığınız etkiyi izleme olanağı veren adobe ps lightroom. Yok ben seçtiğim kimi fotoğraflara edit işlemi yapacağım derseniz Nikon un sunduğu ücretsiz yazılımlar .

Bu arada capture nx-d hala ücretsiz , değil mi? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hocam sizin verdiğiniz linkte ki uygulamayı indirdim , ücretli değil diye biliyorum, lightroom çok güzel bi uygulama ama ben photoshop değil de sadece fotoğrafları daha iyi açabilecek bi program istiyorum , windows fotoğraf görüntüleyici var bende ama rawları açmıyor jpegleri açıyor , gerçi jpegleri işlemekte güzel oluyor hocam , hafif oynamalarla fotoğraflar çok güzel hale geliyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

değerli forum üyeleri , ben nikon d3100'de bulp modunu hiç kullanmadım, nikon d 3100 de kumanda olayı yok ve onun için nasıl olacağını bilemedim, başka bir konuda artık makinemi değiştirsem mi diyorum, tabiki body değiştirmek çok önemli değil yani başlangıç seviyesi olarak , önerebileceğiniz bir model var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

body mi değiştirmek istiyorsun yoksa bulb modunu kullanabileceğin fikir de işini görür mü? bulb moduna ihtiyaç duyacağınız çekim sanırım yıldız falan çekerken olur. kablolu kumandalar var ben onlardan kullanıyorum. bulb modunu bende neredeyse hiç kullanmadım ama kablolu kumandayı sık kullandım. uzun pozlamalarda kumanda bence olmazsa olmazlardan. benim bütçem kabloluya yetti ondan kablolu aldım yoksa uzaktan kumandalar daha efektiftir tabi. body için bütçen nekadar?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben nikon d 3100 de kumanda kullanılmıyor diye biliyorum ? bulp modunu arada kullanmak güzel olur çünkü uzun pozlama yapmayı seven birisiyim , makinemden aslında memnunun ama iso gibi ayarları zamanla yetmeyebiliyor insana , yaklaşık 2000-2500 tl gibi bir bütçem var , öneriniz varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

istanbulda hayyam da kendi makineni de vererek bir d7200 alabilirsin ki iso performansı çok başarılı. ya da makinenle birlikte bütçe buysa d5300 de olabilir. ama çok bildiğim bir makine değil, sadece ben alırken ikisi arasında kalmıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

benim makienin şimdiki 0 fiyatı zaten 970 tl civarı ben üstüne iyi para eklemem lazım çünkü d7200 4000 tl civarı ve inceledim gerçekten çok güzel bir body , siz kullanıyorsanız memnun musunuz ? birde lens sorunu olur mu ? mesela elimde 10-20 sigma ve 55-200 nikkor var bunlar uyar dimi ? 7200 bildiğim kadarıyla orta seviye makine oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

d7200 ü sadece body olarak alırsanız 3bin tl civarı bulabilirsiniz. croplu bir makine olduğu için elinizdeki hertürlü lensle uyum gösterir. ben oldukça memnunum. önceden d5100 kullanıyordum ve başaramadığım herşeyi kendi beceriksizliğime yorardım, gerçi bu beni bayağı geliştirdi, meğer bodydenmiş :) şaka bir yana örneğin iso için d5100 de 640 sınırken, 800ü 1200 ü tolere edemezken d7200 de bu sınır çok yüksek. 16000 i düzeltebiliyorsun, 6400 de işlem yapmana gerek olmayabiliyor. onun dışında kullanım kolaylıkları çok fazla. mesela otomatik iso kullanabiliyorum, ayar değiştirme menulerine erişim kolay. fotoğraf çekmekten keyif aldırıyor. ohhoooo bu bodye bunları yazıyorsam ben ff e hiç geçmeyeyim kim bilir onlara ne yazarım :) crop makinenin avantajı lensleri daha ucuz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Aslında belki başka arkadaşlar da görür ve fikirlerini beyan ederler diye düşünmüştüm o yüzden cevap yazmadım gerçi zaten diğer markalar hakkında çok da bilgim yok. Pentax dslr başarılı, Sony a7 serisi de başarılı ancak bu gibi markalarda sıkıntı daha çok uyumlu lens çeşitliliği bulamamaktan kaynaklanıyor. Seçenek az olmuş oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.