İçeriğe git

35mm 1.8g mi 18-55 mm-mi?


Recommended Posts

Prime lensler her zaman daha iyidir. Daha mercek olduğu için ışık kalitesi daha yüksektir. 35mm, 50mm prime lens kullanan ve yanına sokakta zoom isteyenler 18-50mm f/2.8 aldıktan sonra prime lensin tak çıkart zahmetine girmeyip prime lens pek kullanmaz oluyor. 

 

- Sürekli tak çıkart yapmak, kadraj ayarlamak için ileri geri gitmek zor ve geliyorsa zoom lens. Çok iyi kadrajın var imaj kalitesini de artırmak istiyorsan prime. 

 

Muhtemelen elinde bir kit lens vardır. Kit lensini 35mm getirip. 2-3 hafta sırf bu ayarda çekim yap ve bak zoom lens ihtiyacı hissediyormusun diye. Ona göre kendin karar ver.

 

Bana yeterli olacak üç lens.

 

1- Sigma 18-50mm f/2.8 standart en fazla kullanacağım lens olurdu. Tamron daha güzel olsada zamanla çıkan ses ve toz geçirme sorunu var. :(

2- Tokina 11-16mm f/2.8 Manzara çekimleri için.

3- Nikon 55-20mm 

 

İmaj kalitesini çok artırmalıyım lens arayışına girmiş olsam lens yerine ilk önce DX yerine FF makineye geçerdim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7 saat önce, Turgut Rustem yazdı:

Merhaba. Bunlardan hangisi daha iyi? yani netleme, renkler filan konusunda. 35mm 1.8g mi 18-55 mm-mi? makine D3200

Her zaman açık diyaframlı lens güzeldir..

Benim elimde olan 2 lens

1) Nikon AF-S DX 35mm f/1.8 G Objektif { Portre fotoğraflarımda Netlik + Keskinlik + Tatmin edici fotoğraflar }

2) Tamron Af 18-270mm /F3,5 -6,3 Di II VC PZD LD Aspherıcal [IF] Objektif { Geniş açı + Zoom + Renk canlılığı }

Almak istediğim ise;

Tokina 100mm F/2.8 AT-X Pro D Macro (1:1) Lens { Gözetlediğim gibi şahane macrolar çekmek istiyorum ama kararsızım }

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

9 saat önce, Turgut Rustem yazdı:

Merhaba. Bunlardan hangisi daha iyi? yani netleme, renkler filan konusunda. 35mm 1.8g mi 18-55 mm-mi? makine D3200

Turgut bey, karşılaştırma yapmak istediğiniz lenslerden birisi "standart zoom lens" (18-55) diğeri ise "prime" lens (35 mm). İkisini karşılaştırmak iki lense de haksızlık olur.

Yukarıda arkadaşlarımın önerdikleri f/2.8 sabit odak açıklığı olan lenslere "hızlı" zoom lensler diyoruz. Bu lensler sağladıkları geniş diyafragma açıklığı ile yüksek enstantane olanağı sundukları için "hızlı" lenslerdir. Yani, ışık koşulları daha kötüykn size ekstra olanak sağlarlar.

18-55 mm kit lens, ne prime lens kadar keskin, iyi çözünürlükte optik kaliteye sahip ne de "hızlı" bir standart zoom lenstir . Ancak 18 mm den 55mm ye kadar zoom sağlıyor ki yabana atılmaması gereken bir özellik. O nedenle bir çok marka standart zoom lenslerini (tak-gez lens te diyoruz ) bu aralıkta üretiyorlar (17-50, 18-50 ve FF de 24-70 gibi). Lenslerde, 17 veya 18 mm odak mesafeleri geniş ve ultra geniş açı için sınır değerler (Sensör kısa kenarı değerinden daha küçük odak mesafesi olan lenslere ultra geniş açı diyoruz). Yani, 18-55  lens 18 mm de oldukça geniş açı sunuyor. 35 mm odak mesafesinde görüş açısı sizin için gerçekten kısıtlayıcı olabilir. Örneğin, bir doğum günü ya da toplantıda mekan çok geniş değilse grup fotoğrafı çekmek imkansız hale gelebilir. Mimari çekmek neredeyse imkansız olabilir. 

18-55 kit lensin diğer ve çok önemli özelliği ise ucuz olması. Bu, illa kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Özellikle de VR özelliği olanlar (size 2 stop daha hızlı fotoğraf çekme olanağı veriyorlar) işinizi görecek kalitede lenslerdir.

Öte yandan DSLR makinelerimizi kötü ışık koşullarında daha iyi sonuç elde etmek için kullanmıyor muyuz, "objektifi değişebilir" özellik bize bunun için sunulmuş bir olanak değil mi?. Hızlı lensler, prime lensler evet, pahalılar ama amaca daha uygunlar..

İyisi, kötüsü yok, tercih sizin. 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.