İçeriğe git

nikon 5100 otomatik netleme sorunu


redghost

Recommended Posts

arkadaşlar dün ıslanmıştım yağmur altında. bugün makineyi çıkardım sanırım içi nemlenmiş lensin. otomatik netleme yapmaya çalıştı cıyyzz cıyyzz yaptı iki kere şimdi onuda yapmıyor. sorun çıkaran lensim 18-55.

diğer lensim de 55-200 bir sıkıntı yok. 

ne yapabilirim? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

İstanbul'da Hayyam Pasajı'nda

"Özcan Vurun" ustanın yolları görünmüş sizin lensinize.

Cep : +90 536 431 7871

Özcan usta gerekeni en iyi şekilde ve en uygun fiyata yapacaktır.

 

Geçmiş olsun. 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Başlığı görünce hiç böyle bir konuyla karşılaşacağımı düşünmedim. Redghost arkadaşımız yağmurda ıslanmış. Yani sorun, D5100 ün rızası da değil; mevsimsel bir sorun olan buğu, nem de değil. Bildiğimiz su aldırmış cihazlara. 

 

Öte yandan havaların soğumasıyla lenslerde buğulanma hatta yoğunlaşma nedeniyle ıslanma olabileceği aylara girmiş bulunmaktayız. İşe, böyle soğuklarda ne yapmalıyız ? Belki bu konuda bilgilerimizi gözden geçirmekte fayda olabilir. Biz Antalya da yaşayanlar için yaz kış çok önemli bir sorundur bu. Havadaki nem yazın o kadar yüksek olur ki, güneş battıktan sonra durduğunuz yerde giysileriniz bile sırılsıklam olabilir. Yazın makinelerimizi mümkün mertebe klimalı ortamlarda tutuyoruz.

 

Makinelerimizi soğuk havalarda dışarıda kullanmamış isek soğukta bırakmamak (araba bagajında, motor çantasında, vs) en önemli önlem olabilir. Soğuktan sıcağa geçince havadaki nem soğuk yüzeyde yoğunlaşıyor. Eğer kullanmışsak ta makine ve lens üzerinde nem, buhar kalmayana kadar sıcak ortamda kurumaya bırakmak, kılıfları, lens kapaklarını kapatmamak, açık bırakmak önemli. Bu, bir kaç saat olmalı diyenler çoklukta.

Eğer soğukta yanımızda bulundurmak zorunda kalmışsak bir naylon torba içinde (yani çantamızda ekipmanı içine alacak buzdolabı poşetleri gibi naylon poşetler bulundurmak) sıcak ortama getirip cihazlar ortam ısısına gelene kadar paketten çıkarmamak gene iyi bir önlem olabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.