İçeriğe git

Recommended Posts

kardeşime doğum günü hediyesi almak istiyorum bir flash birde yedek batarya ve fazla bütçeye sahip değilim o yüzden acil desteginize ve tavsiyenize ihtiyacım var sizce hangi flaşı almalıyım? 

1 shanny sn600n

2 godoc tt685

3 pixel x800n

4 meike mk-910

5 yongnuo yn685

 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sayın shadow bey, bu "ucuz"  (İngilizce terminolojide de böyle geçiyor) flaş grubunda kalite olarak hangisini alırsanız diğerinde aklınız kalır diye bir şey olacağını zannetmiyorum. Aralarında fiyat farkı da çok azdır herhalde. Dahası Nikon flaş dışında master olarak kullanılacak olanı yoktur diye tahmin ediyorum. O zaman ikincil özellikler, mesela ; dışardan batarya bağlantısı var mı, gücü,, dolma süresi gibi etkenlere bakmak lazım. Eğer kardeşiniz düğün fotoğrafı çekiyorsa kalem pil yerine şarj edilebilir bataryalı, dışardan batarya bağlantılı olması öne çıkan özellik olabilir. Buna karşın slave olarak ta kullanılır diyorsanız uzaktan kumandası da olan daha yaygın bir marka olması tercih nedeni olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

özellilklee tavsiye edebileceğiniz bir flaş yokmudur bunlar içerisinde yoksa fiyatı en uygunu mu almalıyım teşekkür ederim şimdiden.

 

2. bir soru daha sormama izin vern lütfen acaba tetikleyici de almam şart mı yoksa almasamda olur ?

- abraham tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dışarıdan güç kaynağı bağlanamıyor olsa da uzaktan kumanda ve yaygın kullanımı nedeniyle Yongnuo benim tercihim olurdu ama bu tercih kesinlikle somut bir karşılaştırmaya dayanmıyor. İsterseniz Hayyam daki servislere bir sorun. Arıza durumunda ne yapıyorlar? 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir arkadaşa Yongnuo yn685 aldık. dahili radyo alıcısı var. dolayısıyla makineye taktığımız 1 adet tetikleyici ile flaşı istediğimiz yerden tetikleyebiliyoruz. çalışma prensibi şöyle. flaşı slave moduna alıyoruz. tetikleyiciden slave modunu seçiyoruz ve çekiyoruz. malzeme kalitesi idare eder seviyede. çok kötü değil ama çok çok iyi olduğu da söylenemez. fiyat olarak gayet uygun. sanırım flaş+tetikleyici 135 USD gibi bir para vermişti. 

 

Ben Shanny sn910ex-rf kullanılıyorum. çalışma prensibi yongnuo ile aynı. dahili radyo alıcısı var. yani altına tetikleyici takmadan bir adet tetikleyiciyi makineye takarak harici olarak çalıştırabiliyoruz. gayet tutarlı çalışan bir makine. şimdiye kadar bir çok çekime çıktım. ne ısınma, ne tutarsızlık hiç bir sorunlar karşılaşmadım. malzeme kalitesi olarak Yongnuo'dan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. fiyatı 160 usd civarı. tetikleyici ile 200usd civarına geliyor. 

 

bu iki flaştada Master özelliği var ama şöyle var. tetikleyici de yok yani radyo sinyali ile değil, flaşın ışığı ile patlamayı gerçekleştiriyor. flaş makineye takılı iken master moda alıp, slave moda aldığımız başka flaşları patlatabiliyoruz. 

 

sanırım konuyu uzattım ve dağıttım kusura bakmayın. godox 685, pixel800n ve meike910 kullanmadım. Godox 685 bildiğim kadarıyla hem Canon'da hemde Nikon'da TTL olarak çalışaibiliyor. iki makineye uyumlu olması, ilerde satarken daha kolay satılabilme ihtimalini açığa çıkarıyor. Godox 685 pilli mi bataryalı mı bilmiyorum ama Godox'un bataryalı flaşını kullanan bir arkadaşım mevcut, düğün işlerinde kullanıyor ve çok memnun olduğunu söylüyor. 

Pixel'in Mago versiyonunu Canon'da 2 adet kullandım daha önce. fiyatına göre idare eder denilebilir. çünkü tetikleme esnasında kaçırma yaptığı zamanlar oluyordu. yani 10 kez tetikliyorsak en az 2 bazen 3 tanesi patlamıyor. ama fiyat olarak en ucuzlardan biridir. Meike kullanmadım ama malzeme kalitesi olarak Nikon'la aynı malzeme kalitesine sahip diye okumuştum forumlarda. fiyatını bilemiyorum.

 

Benim naçizane tavsiyem yapılacak işe göre karar vermeniz. kardeşiniz düğün dernek işleri yapıyor, ilerde daha da profesyonelleşmek istiyor ise lütfen paraya kıyıp orijinal bir Nikon flaş alın. yok amatör kullanıcı idare edecek birşey olsun derseniz Yognuo yn685 veya Shanny SN910ex-rf benim tavsiyem olur. diğerlerini kullanmadığım için tavsiye edemiyorum kusura bakmayın. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Atalay Bey, Abraham Bey rica ederim. inşallah yardımcı olabilmişimdir. Canon kullanırken Canon için, Nikon'a geçtikten sonra Nikon için bir çok lens,flaş ve ekipman denedim ve denemeye de devam ediyorum. dilim döndüğünce yorumda bulunmaya çalışıyorum. inşallah faydalı olabiliyorumdur.

bu arada ilk yorumda söylediğim fiyatlar ebay-ali express fiyatlarıdır. Türkiye fiyatları biraz daha tuzlu oluyor. beni 3.parti flaşlara iten şey, güzel ülkemizde vergiden dolayı, bir çok ürünü yurt dışı fiyatının nerdeyse 2-3 katı fiyatına satın alabiliyor olmamız oldu. tabii ki orijinal ürünler gibi % 100 verim alınamıyor ama %80-90 verim benim gibi amatör  arkadaşlar için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.Saygılarımla. 

- hüseyin özdemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Almadıysanız ikinci el temiz bir nikon sb800 alsanız daha iyi olur. fiyatıda uygun en azından.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Merhabalari D90 makinama Yongnuo marka TTL özellikli flash almıştım sanırım 3-4 yıl oldu fakat hiç performanslı kullanamadım, neredeyse çekimlerin yarısında patlamaıyor, ayarlarıyla ilgili mi birşeyler yapmalı bilemedim. Yardımlarınız rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.