İçeriğe git

Recommended Posts

Öncelikle selamlar, yongnuo yn622 tetikleyici üzerinde zoom kısmını değiştirirken au diye bir ibare çıkıyor auto demek mi acaba?Afss yazan kısma tıklayıncada sağ altta af-ıll diye bir ibare yanıp sönüyor bunun anlamı fonksiyonu nedir ve yn685 modelinde artık alıcı var acaba alıcı ayarlarında ch yazan kanalları ayarlamamızı sağlayan ayarda var mı aynı ortamda fotoğraf çeken fotoğrafçılar için çok kullanışlı bir fonksiyon 3 adet kanal bulunuyor..Son olarak yn568ex ve 685 modellerinde master flaş özelliği var mı acaba şimdiden yardım ve cevap veren herkese  çok teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba,

Zoom kısmında AU yazması flaşın zoomunun lensin odak uzaklığına göre  otomatik olarak değişeceğini anlatıyor.

AF-ILL ise Fokus yardımcısı. AF-ILL devredeyken tetikleyicinin önünden kırmızı lazer benzeri bir ışık gönderiyor. Makinenin kolay netlemesini sağlıyor. Devredeyken duvara tutup deklanşöre yarım basarak ışığı görebilirsiniz. Kapattığınızda devreden çıkıyor.

Yn-565 kullanmadım ama içinde alıcı olduğuna göre mutlaka kanal ayarı da  vardır.

YN-568ex kullanıyorum. Master flaş özelliği yok. Bildiğim kadarıyla yn565'te de master özelliği yok.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Peki Nikon 7200 için yn serisini harici olarak kullanmak için illa bir tetikleyiciye gerek var mı? Bilen birileri bana da yardımcı olabilirse sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hem var. Hem de yok. 

Harici tetikleyici olmadan şöyle tetiklersiniz.

Harici flaşları slave moduna alıp, makinenin kendi flaşını açarsınız. Makinenin menüsünden Basamakla/flaş + Dahili flaş için flaş kontrol + CMD ayar düğmesi modu kısmına girersiniz. Dahili flaşı etkisiz hale getirmek için Mod kısımını "--" şeklinde ayarlarsınız. Harici flaşlarla kanalınız aynı olmalı. Harici flaş içi hangi Grup  seçtiyseniz "Grup A yada Grup B" ister TTL ister manuel olarak tetikleyebilirsiniz.  (Menü adımlarını D810'a göre anlattım. D7200 için ya aynıdır ya da benzerdir.)

Yalnız bu anlattıklarım iç mekan ve yakın mesafe de işe yarayacaktır. Dış mekan ya da uzak mesafeden tetikleyebilmek için harici tetikleyiciye ihtiyaç duyacaksınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

çok sağolun oldukça yararlı oldu..ayrıca kafamı kurcalayan bi iki soru daha var bilginiz dahilinde ise aydınlatırsanız sevinirim..bende bir tetikleyici ve iki alıcıdan oluşan set mevcut yongnuo yn622 şimdi bu iki alıcı diye geçen kısımları tetiklemek amacı ilede kullanabiliyoruz ve üzerinden bracketing flaş-flaş contrl-commander mode tıklayıp hem channel hem grup a b dıye secerek ttl veya manuel olarak ayar yapılabiliyor doğru kanaldan doğru grubu ayarlamama rağmen flaş hep aynı ayarda patlıyor flaşın kendisinin modu farklı mı olmalı nerde hata yapıyorum..?birde örneğin çekimlere çift makine ile gidiyorum birinde sürekli 50mm monokrom çalışıyorum diğerinde ise tetikleyici ve alıcı ile lenslerimi değiştirip konsepte göre çekim yapıyorum acaba diğer alıcımıda 50mm kullandığım body üzerine taksam ve tetikleme için kullansam sorunsuz çalışır mı birbirleri ile çakışıp frekansı falan bozmaz yani dimi çekimin ortasında kalmayalım sonra bir kez denemelerim sırasında tetikleyicim dondu çünkü fonksiyonlar çalışmadı açıp kapatınca düzeldi rast mı geldı o şekilde kullanımdan mı oldu bilemiyorum..birde bu flaşları stüdyo flaşı gibi bir soket birşeyle direk fişe bağlayıp pilsiz çalıştırabiliyor muyuz.?son olarak her mmye uyan tak çıkar cam polarize filtrelerde döndürdüğümüzde yansımanın gidip geldiğini görüyorum bulut çekerken sarı ve mavi olmak üzere ağırlıklı renk değişiyor bulutlar en dolgun hangi renkte çıkıyor ve cam gibi filtreler kullanılıyor lensin önüne bir aparat ile takılan onlar da bu şekilde kullanışlı ve işe yarar mıdır ismi ne diye geçiyor nasıl kullanılıyor biraz uzun oldu kusura bakmayın ama hazır konuyla alakalı bilgi birikim sahibi birileri varken sormadan geçemedim şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler..

 

- Metin Yıldız tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Flaşla ilgili hatanız şu: İster manuel ister TTL tetikleyin flaşlar her zaman TTL modda kalacak. Mesela flaşları TTL moda taktınız altına 622n i bağladınız. Makinenizin üstüne taktığınız yn622n-tx'ten o flaşı manuel manuel moda aldınız. Flaşın arkasında bir değişim olmayacak ama  yn622n-tx'te manuel olarak hangi gücü seçtiyseniz o güçte patlayacaktır. Bunu makinenizi manuel moda aıp yn622n-tx'ten önce manuel 1/1 güçte sonra 1/8 güçte bir çekim yapıp çektiğiniz karelerin pozlama değerlerini karşılaştırarak gücün değiştiğini anlayabilirsiniz.

 2. sorunuz. yn622n-tx i hangi makineye takarsanız onun emrine girer. 

3. sorunuz. Bazı flaşlarda harici batarya girişi var bazılarında yok. YN568ex te yok mesela. Olanlara harici bir batarya alıp bağlayabilirsiniz.

4. soru. için white balance beyaz dengesi konusunu araştırın. Hazır bir ayar yok. Günün her saatinde beyaz dengesi değişiyor. Bilginiz yoksa WB AUTO moda alın. RAW-NEF çekin. Lightroom gibi programlarda beyaz dengesine müdehale edilebiliyor. 

5soru. Bahsettiğiniz kare Lee filter diye geçer.  Çok fazla renk ve çeşidi var. Bazı filtrelerin üst kısmı  karartılmıştır. O kısmı bulutlara denk getirerek aynı kare içinde alt kısımlarla bulut arasındaki pozlamayı dengelemeye yarıyor. Böylece bulutlar patlamıyor. Sanırım ondan bahsediyorsunuz. Lee filtre setlerini araştırın ama orjinalleri epey pahalıdır.

 

 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bazı sorularım yanlış anlaşıldı sanırım.yn 622n-tx ile sorunsuz kullanıyorum istediğim güçte patlatabiliyorum ben bu tetikleyici yerine yn622n i taktığımda tetikleme görevi görmesi için flaşın altındada aynı yn622n  i takılı body üzerinden comander edilebilen bir menüsü var buraya girdiğimde ayarlarını değiştirsemde flaş aynı güçte patlıyor pozlama değeri değişmiyor burda bir hata mı yapıyorum acaba..?

Diğer bir husus çift bod ile çekim yaparken bir body üzerinde yn 622n-tx diğerinde ise tetikleme görevini yn622n i yapmış olsa flaşın altındada yn622n i takılı vaziyette tek flaş bu durumda bir çakışma olur mu acaba bundan endişe ediyorum.

harici batarya değil aslında istediğim örneğin evde stüdyo gibi kullanma amacı ile kullanırken pilden değilde direk bir kablo ile prize bağlayıp çalıştırma olasılığı var mı flaşı?

filtre ile alakalı olan hususda wb dan bahsetmek istemedim tamamen polarize filtre ile alakalı bir soru standart bir circular polarize filtrem var bunu lens üstünde döndürürken bulutların renkleri değişiyor hangi sarımsıtırak ve mavisimsitrak oluyor yansımada net anlıyorum zaten ama renk olarak hangi renkte kaldıgında çekim yapılmalı acaba?

evet lee filtreler oldukca yuksek fıyatlı 100x100 polarize alma diyetindeyim ama nisi harici farklı bir emsalde göremedim tutucu kısmını zomei falan almayı dusunuyorum bu sekılde tutucu ve 100x100 kare aldıgımızda tum lenslerde hıc rın vesaıre almadan uygulama yapabılıyor muyuz ?

teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.