İçeriğe git

ürün çekimi


mustafa.sarican

Recommended Posts

merhaba NikonTürk sakinleri ürün çekimi alanında nasıl para kazanılır ? ürün fotoğrafçısı firmalardan nasıl iş alır fiyatlandırmayı nasıl yapar ? firmaların fotoğrafçıdan beklentileri nedir katalog , web tasarım , sosyal medya yöneticiliği gibi beklentileri oluyor mu ? yoksa fotoğrafçı yanlız fotoğraf mı çekiyor  gibi sorular aklımı kurcalıyor.yardımcı olursanız çok sevirim olumlu olumsuz cevaplarınızı bekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mustafa bey sorularınıza empatiyle yaklaşmak, işveren olarak düşünmek, sizin sorularınızın büyük bölümünü karşılar diye düşünüyorum. Örneğin, perakende cam, ya da elektronik eşya satmak istiyorsunuz diyelim; satmak isteyeceğiniz ürüne büyük bir yatırım yapmış olacaksınız. Belirli süre içinde elden çıkarmazsanız tüm karınız uçup gidebilir, hatta bir günde %20 devalüasyon yaşayıp zarar edebilirsiniz. Olabildiğince reklam yapıp dikkat çekmek istiyorsunuz. Sizin beklentileriniz neler olurdu?

Herhangi bir ürün fotoğrafı çekmeyi hiç denediniz mi? Bu arada verdiğim örnek için mütevazı bir stüdyo yeterli olabilecekken, ürün otomobil de olabilir!

Stüdyo, body, lens donanımız tamam olsa da bir grafik ofisiyle temas kurup onların talep ettikleri uygulamalarla fotoğraflarınızı işlemeniz gerekiyor. 

Bir de web sayfası konusu var tabi. Bugünlerde "ben varım, ben buradayım" demenin, size erişilmesinin neredeyse yegane yolu bu oldu. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

atalay bey , vakit ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim  ... ufkumu açan bir cevap oldu. şimdilik ayakkabı ve çanta çekimleri üzerine yoğunlaştım. bir odamızı çalışma odası olarak ayırdım bütçeme göre bir iki ışık tripod ve tepe flaşı aldım şimdilik 50 mm ve 18-105 im var. photoshop ve lightroom kullanmaya başladım çok profesyonel değilim.raw çekiyorum lightroom da white blance ve diğer renk ayarlarını yapıp photoshopta dekupesini gerçekleştiriyorum sonuçlar fena değil şimdilik daha da iyi olcak  azimli sıçan taşı deler  misali :) daha önce bu işi yapan bir profesyonelin yanında bulunmadığım için sektöre nasıl giriş yaparım nasıl para kazanmaya nerden nasıl başlarım hep bir soru işareti . bir kaçının yanına gittim asistan değil köle arıyolar resmen. sizin gibi yol gösteren ustalarımız vesilesiyle bir yerden başlıcaz :)

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mustafa bey konuşmalarımızın faydalı olduğuna çok sevindim. Zira, asla usta değilim. Burada yaptığım da sizlere tartışma, paylaşma ortamı sağlamak için çaba göstermek.

Google arama motorunda sayfa altında gruplandırılmış başlıklar var. "Ürün çekim yapanlar" gibi. Orada yer almaya bakın. Bunun için popüler fotoğraf paylaşım web sayfalarında (500px, flickr, vs) ısrarla ürün çekimlerinde paylaşın. Ben arayacak olsam ilk iş google a "ürün fotoğraf çekimi, izmir" yazıp aratırım.

İzmir de bu işi yapan çok sayıda ve ustalaşmış kişi olduğunu tahmin etmek zor değil. Bir yandan da düğün, doğum günü, vs için düğün salonu, otel, okul gibi mekanlarla anlaşıp akarınız olması sizi ekonomik olarak rahatlatabilir.

kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.