İçeriğe git

D7000 ve tamron 10-24 lens için fiyat


samet s

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar,

 

Bir amatörden de öte fotoğraf ve ekipman konusunda hiçbir şey bilmeyen biri olarak dayımın ekipmanları olan başlıkta belirttiğim body ve lens çeşitli sebeplerden dolayı bana kaldı. 1 yıla yakın süredir de ilgi görmeden çekmecede öylece durmaktalar. Başta fotoğrafa yoğunlaşmak isteyip kullanmak istedim ancak hem zaman-mekan olarak yani seyahat eden biri olmadığım için hem de bu cihaz bence giriş seviyesi için biraz komplike olduğu için hayli aştı beni. Bu sebeplerden dolayı birkaç hafta önce satmayı düşündüm ancak gerek yaptığım araştırmaların kafamdaki soru işaretlerini gidermemesi gerek de işin ileri gelenlerinden bir fikir almak için bu siteyi buldum ve sormak istedim sizlere. Öncelikle ne yapmamı öneriyorsunuz? Fotoğrafçı olarak bildiğimiz o dükkanlara götürüp bir kontrol ettirmeli miyim aleti? İlk elime geçtiğinde ilk hevesle 1-2 gün ev içi fotoğraf seanslarından sonra şarjını bitirmiş olmalıyım. :) Pilini şarj etmek için de ekstra bir aparat gerekiyormuş o yok mesela elimde.

Genel olarak bu body ve lensin ikinci el fiyatları ne civarda seyrediyor? Ben satış aşamasında ederinin belli bir seviye altına satmayı da kabul ederim ancak şimdi fotoğrafçılara götürüp kandırılmak da istemiyorum açıkcası. Ederini bilmek istiyorum önce.

 

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.

 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sahibinden.com sitesinden bakıp bir fiyat çıkartabilirsiniz. Son günlerde elektronik ürünlerde gözle görülür bir artış oldu malum dolar avro yukarı doğru tırmanışa geçti :( Fotoğrafçıya götürürseniz uzuca alacaktır neticede fotoğrafçıda sizden aldığı ürünü başkasına satıp kar etme düşüncesi ile alacaktır. Telefoncuya telefon satmak gibi düşünün. Fotoğraf çekmek istemiyorsanız şarj adaptörünü alıp shuter sayısını da öğrendikten sonra sitedeki fiyat aralıklarına bakarak internete ücretsiz ilan koyabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sanırım Samet bey bu mesajı yazmadan önce satılık ilanlarına bakmış ve kafası karıştığı için buraya yazma gereksinimi duymuştur. Bazen aynı dükkanda bile aynı model makine ve lensler için çok farklı fiyatlar olabiliyor.

Samet bey, makinenizin menşeyi, nasıl ve ne kadar kullanıldığı fiyatların belirlenme kriterleri. Dayınız fotoğrafçı mıydı, amatör olarak fotoğraf mı çekiyordu, nasıl bakıyordu, koruyordu bunları yazmamışsınız.

Sahibinden.com da bir çok satıcı D7000 body için 1200 TL fiyat belirlemişler. Dolayısıyla bu fiyatın üzerinde satmanız çok ama çok zor. Tüccar size en fazla bin TL fiyat verir ama şu ara yaşadığımız derin ekonomik krizde o bile çok zor.

Tamron a gelince, ona da 750 TL ye alıcı bulursanız hiç nazlanmayın verin. 

Bu söylediğim fiyatlar kullanıcı için "sorunsuz" sayılabilecek, şarj aleti, bağlantı kabloları, kapakları tam cihazlar için geçerli.Eksikleri varsa tamamlayın.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.