İçeriğe git

Objektif ve histogram


Recommended Posts

Merhaba sayın forum üyeleri.

ben sokak fotoğrafçılığına başlamak istiyorum, manzara fotoğraflarına bir süre ara vermek istiyorum ve sizden lens önerisi istiyorum , makinem nikon d3100 ve histogram konusunda biraz konuşmak isterim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Emre bey, histogram konusu "Kapalı mekanda çekim" başlığı altında da sormuştunuz ve yanıtlanmıştı. Ayrıca, arama satırına histogram yazın, forumda daha önce bu konuda yazılmış detaylı yazılar bulacaksınız. Ne konuşmak istiyorsunuz?

Sokak fotoğrafçılığı için de standart zoom lens oldukça yardımcı olacaktır. Detay çekmek isterseniz malum, hızlı prime lenslere gereksiniminiz olur

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hocam konuşmak istediğim sadece histogram her fotoğrafa göre değişiklik gösterir değil mi ? mesela benim hoşuma giden bi fotoğraf sol tarafa çok yakın oluyor ve bunun anlamı az pozlanmış olarak geçiyor ama görünüm hiç öyle söylemiyor. göze çok hoş gelen ve orta noktaya çektiğimiz zaman çok aydınlık olan fotoğraflar oluyor ve bahsettiğim fotoğraflar gündüz çekimleri. birde sokak fotoğrafçılığı için lens öneriniz nedir ?18-55 standart lensle olabilir mi ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Emre bey, histogramın dengeli dağılması gereklidir diye bir kural yok. Hatta fotoğraflar sonradan işlenecek ise biraz fazla pozlayarak tüm detayı kaydetmek tercih edilebilir. Sizin hoşunuza giden ne ise güzel olan odur.

Sokak fotoğrafı, portre gibi spesifik bir konuyu içermiyor. 18-55 ile sokak hayvanlarını burunlarının dibine girmeden çekemezsiniz. Onlar da buna izin vermezler. Aynısı insanlar için de geçerli. Örneğin bir fotoğraf paylaşım grubunda "Kedi fotoğrafları" konulu başlık için standart zoom lens ile doğru düzgün kedi fotoğrafı çekemediğimi hatırlıyorum. O zamanlar elimde bir de 70-200 vardı ve onunla çok rahat etmiştim. Buna karşılık dar sokakları olan (örneğin Kaleiçi) bir mekanda geniş açı, olmazsa olmaz. Sanırım, 18-55 in yanısıra 55-200 mm lensi de edinmeniz işinizi görür.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

evet kaleiçin de 10-20 sigma ile güzel fotoğraflar çektim. elimde 55-200 nikkor lens var o zaman onu kullanabilirim sanırım. bu arada histogram konusunda ki cevaplarınız için teşekkür ederim.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.