İçeriğe git

Nikon 24-85mm


Recommended Posts

Merhabalar degerli arkadaslar. nikon d700 kullanicisiyim. 24-70 alacak butcem olmadigi icin nikon 24-85mm lens almayi dusunuyorum fakat gunlerdir aklimi kurcalayan soru bu lensin 3 modeli var sizce hangisi tercih edilmeli.

1) nikon af-s nikkor 24-85mm f3.5-4.5 g ed vr

2) nikon af-s nikkor 24-85mm f3.5-4.5 g if ed

3) nikon af nikkor 24-85mm f2.8-4 d if

 

Benim aklim cok karisti lutfen yardim edin. tesekkurler simdiden

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ayberk bey, üçü arasında ben 1 numarayı tercih ederdim (2 yi bilmiyorum). Yanlış bilmiyorsam bu (1.) lens zaten D600  ile kit lens olarak çıkmıştı. Bir bakıma crop sensörlü makinelerle gelen 18-55  muadili diyebiliriz. Amaç, hem body, hem de lenste daha kolay ulaşılabilir fiyatlar olması idi. VR size bir stop kazandıracağı için daha eski ve IQ olarak daha az başarılı olan 3 no lu seçeneği önermezdim.

 

Akif bey, sorunuzun yanıtı, hayır işe yaramaz. Bunun anlamı, makineye takabilirsiniz ama kadrajınızda çepeçevre kararma görürsünüz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

17 dakika önce, Akif yilmaz yazdı:

Çok teşekkür ederim öğrendim İyi oldu

Rica ederim Akif bey. Sayenizde bir yandan bilmediklerimi öğrenme, bildiklerimi paylaşma fırsatı bulmuş oluyorum. Öte yandan sizlerle buluşma ortamı sağlanmış oluyor. Yaşadığınız yer olan Batman'ın fotoğrafı çekilecek pek çok güzelliği var. Başta Hasankeyf olmak üzere köprüleri, kaleleri, manastırları ve tabii insanlarını görüntüleyip bizlerle paylaşırsanız çok seviniriz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gayet güzel yüklemişsiniz. Ana sayfadakşi Galeri bölümüne tek tek ve bilgi vererek yüklerseniz daha kalıcı olur ve daha çok kişi ile paylaşmış olursunuz. Bu arada bir duayen fotoğrafçının meşhur cümlesini hatırlatayım. "fotoğraf çekerken değil, seçerken fotoğrafçı olunur" .

Hemen hepsi güzel fotoğraflar ancak gün ışığında çektikleriniz kapalı ortama göre çok daha başarılı. Özellikle insanların yaşamlarından kesitler çok etkileyici. Renkler , kontrast ve keskinlik gayet başarılı. Sadece kadraj konusunda biraz çalışmamız gerekli diye düşündüm. Örneğin tarihi, mimari eserlerin insanların arkasında fon olması anı fotoğrafı olarak hoş olabilir ancak duvara asabileceğimiz bir fotoğraf olamıyor. Bir de insanları özellikle eklemlerinden keserek kadraj ıoluşturmamaya özen göstermekte fayda var. Çadırların önündeki üç çocuk (dikey kadraj olan) benim çok hoşuma gitti. Elinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Akif bey, bu sonuncusu da son derece güzel bşr mekana ait fotoğraf. Renkler güzel. Işık gayet iyi. Öte yandan fotoğrafa bakan kiliyi zorlayan iki konu var.

1. Ufuk çizgimiz oldukça eğri. Saol aşağıda, sağ yukarıda.  

2. Çevreye ait o kadar doğal güzellikler varken adeta bir kaldırım fıtoğrafına bakıyor gibiyiz. 

İzninizi almadan küçük bir müdahelede bulundum. İstemezseniz hemen silerim.

1. Ufuk çizgisini yatay yaptım.

2. Üçe bir kuralına göre kaldırım tarafından kırptım. Şöyle oldu. Nasıl buldunuz!

 

 

 

IMG_0267.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Akif bey elinizdeki makine çok güzel. Öyle olmasa bu kadar güzel fotoğraflar çekemezdiniz. Ben sadece tablet üzerinde ufak tefek işledim. Ufuk çizgisi için vizörünüzde çizgileri görünür yapıp hizalayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.