Metin Yıldız 0 Oluşturuldu: Aralık 6, 2016 Paylaş Oluşturuldu: Aralık 6, 2016 Selamlar nikon d800 e sigma 18-35 dx lens taktığımızda kenarlarda kararmami yapar yoksa d800 de crop lens takılınca makine crop body gibi görev yapma özelliği var midir sanırım bu tarz bir yazı okumuştum o nedenle sorup emin olmak istedim teşekkürler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Aralık 6, 2016 gönderildi Forum Editörü Paylaş Aralık 6, 2016 gönderildi Metin bey, D800 gövdenize bir DX lens taktığınızda; - Çözünürlük 36.3 MP'den yaklaşık 15.3 MP'e düşecektir. Çünkü 35.9 x 24.0 mm boyutlarındaki algılayınızın artık 24.0 x 16.0 mm'lik kısmını kullanabilir olacaksınız. - Diyaframı kıstıkça köşe kararmaları çok bariz olmaya başlayacaktır. Bu kararmaları bazı lenslerde f5'ten sonra bazılarında f11-f16'lardan sonra gözle görülür şekilde hissedeceksiniz. Gövdeye DX lens takınca bunu otomatik olarak algılamasını isterseniz; bu yalnızca Nikon DX lens kullandığınızda çalışacaktır. Nikon olmayan lensleri otomatik algılayıp DX moda geçmeyecektir. Kullandığınız lens Nikon olmadığı için gövdenizdeki "Otomatik DX kırp" ayarını bu durumda "Kapalı" duruma getirmelisiniz. Normalde bu ayar "Açık" konumdadır. Özetle; FX gövdede DX lens kullanmak pek öyle tavsiye edilesi bir şey değildir. En başta FX gövdeye haksızlık olur. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Metin Yıldız 0 Aralık 9, 2016 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 9, 2016 gönderildi Sebahattin Bey oldukça aydınlatıcı bir cevap oldu benim için teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Aralık 9, 2016 gönderildi Paylaş Aralık 9, 2016 gönderildi Lütfen konu açarken dikkat edelim. Doğru yere açtığımız konusunda. Bir başka üye derdini ararken konusuna uygun kategoriye bakarken hemen çözüme ulaşabilmesi sağlayabiliriz. saygılar iyi günler not: konu taşınmıştır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın